A ja się męczę z zaparciami pomaga syrop Lactulosum ale staram się naturalnie działać i jem jogurt z siemieniem lnianym na śniadanie jak już nie idzie wyrobić!Biegunka w ciąży sama w sobie nie jest niepokojącym objawem, więc się nie stresuj. Jedyne co może być niepokojące, to odwodnienie jeśli masz ostre biegunki.
reklama
Ksenia975
Fanka BB :)
Tylko, że mój mąż ma minusową z tego co pamięta, więc chyba nie będzie konieczności.To pewnie dostaniesz zastrzyk tak jak już pisała koleżanka. W dzisiejszych czasach konflikt to nie jest żaden problem tak naprawdę. Fajnie, że się dobrze czujesz! Ja sobie odbije w 2 i 3 trymestrze
Ksenia975
Ja też mam zaparcia! Koszmar. A jak już uda się wypróżnić, to boli i krew się pojawia z odbytu... Lekarz też mi polecił ten Syrop, ale nie pomaga. Jem suszone śliwki, moczę je.. Jem też siemię lniane.. Pewnie bez tego wszystkiego byłoby jeszcze gorzej..A ja się męczę z zaparciami pomaga syrop Lactulosum ale staram się naturalnie działać i jem jogurt z siemieniem lnianym na śniadanie jak już nie idzie wyrobić!
Jeanetttte
Tylko, że mój mąż ma minusową z tego co pamięta, więc chyba nie będzie konieczności.
Najlepiej poinformować lekarza prowadzącego on pokieruje. Podejrzewam, że będzie chciał mieć wszystko na papierku. Mój mi powiedział, żebym na następną wizytę przyszła z wynikami w tym grupą krwi moja i męża
Jeanetttte
RH- czyli konflikt serologiczny. Ja mam -, a mąż ma +. W tym przypadku w 28 tygodniu dostanę zastrzyk, a po porodzie jeżeli dziecko urodzi się z grupą krwi RH- również dostanę zastrzyk.
Ty masz RH-?
Poprawiam. Jeżeli dziecko urodzi się z RH+.
Ksenia975
Tak wiem, że będzie chciał mieć na papierku, dlatego będę musiała powtórzyć badanie, mąż to samo. Kiedy macie najbliższą wizytę u ginekologa?Najlepiej poinformować lekarza prowadzącego on pokieruje. Podejrzewam, że będzie chciał mieć wszystko na papierku. Mój mi powiedział, żebym na następną wizytę przyszła z wynikami w tym grupą krwi moja i męża
Jeanetttte
A ja się męczę z zaparciami pomaga syrop Lactulosum ale staram się naturalnie działać i jem jogurt z siemieniem lnianym na śniadanie jak już nie idzie wyrobić!
Też mam problemu z zaparciami czasem mi kasza pomaga ale to zależy od dnia, a reszta sposób nie działa. A ten syrop kupię bez recepty?
Jeanetttte
Tak wiem, że będzie chciał mieć na papierku, dlatego będę musiała powtórzyć badanie, mąż to samo. Kiedy macie najbliższą wizytę u ginekologa?
W poniedziałek To będzie już 3 wizyta
Jeanetttte
Tak wiem, że będzie chciał mieć na papierku, dlatego będę musiała powtórzyć badanie, mąż to samo. Kiedy macie najbliższą wizytę u ginekologa?
Jesteśmy dzisiaj 10+5 i termin wg om mamy 9maj. Wy pewnie na 10maj?
reklama
Sosna108
Czesc dziewczyny
Ja na zaparcia na noc zalewam siemie liniane i rano wypijam. Pomaga bardzo. Jesli chodzi o jedzenie samych ziarenek to tzreba uwazac bo one moga nasilac zaparcia.
Zastanawialam sie czy z wami sie witac czy nie. Jestem teraz 7+5 wedlug usg, a wedlug miesiączki powinno byc 8+4. Mialam w niedziele bardzo silne krwawienie lacznie z wypadnieciem masy wielkości pięści, myslalam że juz po wszystkim ale okazalo sie ze to krwiak i maly czlowiek nadal zyje i rosnie. Wiec ciaza nie pewna, ale podczytuje was i stwierdziłam że sie odezwę.
Czy wy tez macie takie roznice usg a miesiączka?
Ja na zaparcia na noc zalewam siemie liniane i rano wypijam. Pomaga bardzo. Jesli chodzi o jedzenie samych ziarenek to tzreba uwazac bo one moga nasilac zaparcia.
Zastanawialam sie czy z wami sie witac czy nie. Jestem teraz 7+5 wedlug usg, a wedlug miesiączki powinno byc 8+4. Mialam w niedziele bardzo silne krwawienie lacznie z wypadnieciem masy wielkości pięści, myslalam że juz po wszystkim ale okazalo sie ze to krwiak i maly czlowiek nadal zyje i rosnie. Wiec ciaza nie pewna, ale podczytuje was i stwierdziłam że sie odezwę.
Czy wy tez macie takie roznice usg a miesiączka?