Ja zawsze chodzę jak tylko się otwiera punkt poboru krwi, czyli o 6:00, o 6:15 już jestem w domu ale i tak przez to, że biorę rano letrox na tarczycę muszę poczekac az sie tabletka wchłonie niby 30 min wystarcza ale ja dla spokoju sumienia czekam 1.5h głodna jestem strasznie rano, mimo że teraz w okresie ciąży jem normalnie kolacje. Pije wodę dla zabicia głoduA jak sobie radzicie z badaniami krwi gdzie trzeba iść na czczo? Ja wstaje i jestem od zawsze taaka głodna A badania mam zawsze najwcześniej o 9.
reklama
Ksenia975
Fanka BB :)
Jeszcze nie miałam robione właśnie mam mieć 23 października i to dopiero o 10:00, a nie mam przychodni w swoim mieście, tylko muszę jechać 25 km i sama się zastanawiam jak sobie poradzę. Dzisiaj jak o 6 się obudziłam to już o 6:30 miałam wielkie ssanie w żołądku, aż mi niedobrze się zrobiło, dopiero jak zjadłam przeszły mdłości. Myślę, że po prostu najem się na noc. Zazwyczaj ostatni posiłek jem o 19, a spać chodzę dopiero 23, czasem nawet o północy, więc nic dziwnego, że rano jestem głodna. Może o 21 zjem drugą kolację ważne że można pić, to chociaż będę zalewała żołądek wodą.A jak sobie radzicie z badaniami krwi gdzie trzeba iść na czczo? Ja wstaje i jestem od zawsze taaka głodna A badania mam zawsze najwcześniej o 9.
Lopatkax
Ja sobie właśnie nie radze. Jak nie zjem czegoś rano, to jest mi niedobrze, zbieram się ponad tydzień na badania :/A jak sobie radzicie z badaniami krwi gdzie trzeba iść na czczo? Ja wstaje i jestem od zawsze taaka głodna A badania mam zawsze najwcześniej o 9.
Przyznaję, że ciężko jest. Ale ja miałam ostatnie badania krwi robione 4 tygodnie temu i na razie nie mam robić nic dodatkowego więc chociaż tyle dobrze, że nie powtarza się to zbyt często. U mnie na szczęście mogłam iść na badania wcześniej, bo już chyba 7:30 czy 7:45 poszłam, ale pamiętam że tego dnia synek się obudził (a co za tym idzie ja też ) o 5, więc długo musiałam wysiedzieć na głodzie i wycierpieć. Jak trzeba to trzeba nic nie zrobisz szklankę wody można spokojnie wypić, więc chociaż tyle dobrze.A jak sobie radzicie z badaniami krwi gdzie trzeba iść na czczo? Ja wstaje i jestem od zawsze taaka głodna A badania mam zawsze najwcześniej o 9.
becia.25
Dziewczyny a ja się zastanawiam i nie wiem co o tym myśleć. Okazało się ze dziewczyna z mojej grupy na studiach może mieć covida i dzisiaj ma mieć robione testy a jutro pewnie wynik. Odgórnie dziekan wysłał nas na „izolacje domowa” i naukę zdalna do odwołania. A ja miałam w sobotę jechać na pobranie krwi żeby wykonać potrzebne badania... i teraz nie wiem czy mogę? Nie jestem na żadnej kwarantannie, nikt z sanepidu do mnie nie dzwonił nic
Szałwia88
Musisz być na czczo 12h tak mi lekarz mówił, więc lepiej połóż się po prostu wcześniej spać A rano napjj się wody. Ja dałam jakoś radę A martwiłam się że nie dam rady byłam w sumie na głodnego 13h bo czekałam trochę na przyjęcie. Ale spoko poszło.Jeszcze nie miałam robione właśnie mam mieć 23 października i to dopiero o 10:00, a nie mam przychodni w swoim mieście, tylko muszę jechać 25 km i sama się zastanawiam jak sobie poradzę. Dzisiaj jak o 6 się obudziłam to już o 6:30 miałam wielkie ssanie w żołądku, aż mi niedobrze się zrobiło, dopiero jak zjadłam przeszły mdłości. Myślę, że po prostu najem się na noc. Zazwyczaj ostatni posiłek jem o 19, a spać chodzę dopiero 23, czasem nawet o północy, więc nic dziwnego, że rano jestem głodna. Może o 21 zjem drugą kolację ważne że można pić, to chociaż będę zalewała żołądek wodą.
Chce_byc_mama_wielu
u mnie to samo. Czekam niecwiem na co. Ale jakmam zwymiotowac to i po wodzie tez :/Ja sobie właśnie nie radze. Jak nie zjem czegoś rano, to jest mi niedobrze, zbieram się ponad tydzień na badania :/
Karolinakarolina
Hej dziewczyny. Budowa mnie pochlonela! Ale jestem! Postaram się doczytać.
Zapisałam się dzisiaj na prenatalne na 6 listopada będę mieć 12 tydzień wtedy.
W ogóle dziewczyny pytanie z innej beczki.. myślałyśmy o prywatnym wątku?
Jak byłam na wrześniowych kiedyś to udało się mieć prywatę i każda pisała wszystko a tutaj jednak ja się trochę hamuje i zdjęć nie wrzucam ani nic [emoji3]
Jak byłam na wrześniowych kiedyś to udało się mieć prywatę i każda pisała wszystko a tutaj jednak ja się trochę hamuje i zdjęć nie wrzucam ani nic [emoji3]
Marta200x
Jesteśmy na FB . Ale chyba musiałaby Cię dodać założycielka bo ukrylysmy nazwę grupy .Hej dziewczyny. Budowa mnie pochlonela! Ale jestem! Postaram się doczytać.
reklama
Jak dla mnie możemy zmienić na prywatny. Nasze ciąże są już na tyle "zaawansowane", że pewnie kto miał dołączyć to już dołączył ale do tego z tego co kojarzę to musiałby się zgłosić 2 moderatorki i napisać do aniaslu.Hej dziewczyny. Budowa mnie pochlonela! Ale jestem! Postaram się doczytać.