reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

Co więcej, w ciąży i już teraz snily mi się martwe niemowleta. Byly do polowy zatopione w suficie, bo drugiej stronie ich zakrwawione połówki. Albo, ze urodzilam martwe dziecko, itd itp. Ale ton tylko sny. 😅

reklama
Witajcie. Nawet nie próbuje czytać tego ile wy tu wypisujecie. Jutro w końcu wizyta tydzień 7/8. Robiłam dziś betę wyszła 90 tys z hakiem, więc mam nadzieję że to jest dobry wynik. TSH 1,6. Samopoczucie źle. Żołądek boli
Ale ładne TSH! Mi po tygodniu wskoczyło z 1,6 do 2,65 😱

Wie od samego początku :) Mieliśmy z nim taka umowę bo od roku wciąż się pytał czy już jestem w ciąży. Powiedzieliśmy, ze jak będę w ciąży to się dowie pierwszy :) Codziennie rozmawia z dzidzia w brzuchu, całuje i śpiewa kołysanki :) Generalnie jest zachwycony. U nas wie, ze nie będzie odrazu zabawy bo mamy w rodzinie takiego malucha i mu wystarcza, ze może smoczek podawać ;p
Mój synek dowiedział się parę dni temu i codziennie rano przytula brzuch i wita się z dzidzią :)

aa czy do becikowego wlicza się dzicko jako 3 członek rodziny czy tylko mama i tata
Dziecko również się wlicza.
Dziewczyny, czy wy się odżywiacie super zdrowo? Zero słodyczy, niski indeks glikemiczny i tak dalej? Strasznie ciągnie mnie do słodkiego, fast foodów i wszystkiego z białej mąki :(( a wiem, że nie powinno się tego jeść. Czy któraś z Was, która ma już dzieci, moze powiedzieć, że nie odżywiała się super, a na dzieciaczki to nie wpłynęło?
Nie odżywiam się zdrowo. Ciągnie mnie do słodyczy do fast foodow. A niestety powinnam trzymać dietę wątrobową.
Ze synem też jadłam co chciałam synek jest zdrowy. Urodził się przedwcześnie w 33tc Ale to z innych powodów.

No to Wasze odpowiedzi na szczęście podnoszą na duchu ❤️😀
A jaki wyszedł Wam cukier na badaniach? Ja mam glukozę 87 na czczo i może to nie jest aż tak źle, żeby totalnie rezygnować ze słodyczy... Staram się zachować umiar, ale niestety najbardziej ciągnie mnie do tego "niefajnego" jedzenia 😬
Ja mam inną skalę wyszło mi 5,2 A norma jest do 5,5. Trochę zmniejszyłam ilość spożywanych słodyczy. Były takie dni że non stop jadłam ciastka. Teraz staram się nie podjadać.

Martynka ja chyba tez bym nie spała 😂😂
U mnie sny raczej z tych dobrych i miłych nawet ostatnio mój dziadek świętej pamięci mi się śnił :) Ja w sny bardzo mocno wierze, szczególnie, ze przez ostatni rok mi się niestety sprawdzały ( łącznie z tym, ze dwa dni przed tym jak powódź zalała nasz nowy dom). Wyczytałam, ze generalnie to dobry znak, pozytywne zmiany i czas dla rodziny :)
A dziś mi się śniło, ze z przyjaciółka która tez jest w ciąży, ale w 8 miesiacu pojechaliśmy samochodem do Hiszpanii na imprezę 😂

reklama
Ja miałam przez jakiś czas koszmary, ale to było przed usg, na którym miało być po raz pierwszy serduszko
Super! Ja też mam ciągle złe myśli. Głupia ja🙈
Kiedy masz wizytę? I który tydzień? Jest nas tak dużo, ze już się pogubiłam, przepraszam 😮 na pewno po kolejnej wizycie będzie lżej ❤️

Do góry