reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

Dziewczyny powiedzcie mi czy Wy też się tak stresujecie czy wszystko będzie w porządku czy tylko ja jestem takim czarnowidzem? o_O Dziś jakoś nie mogę sobie miejsca znaleźć i ciągle myślę i myślę i się coraz bardziej nakręcam.

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi czy Wy też się tak stresujecie czy wszystko będzie w porządku czy tylko ja jestem takim czarnowidzem? o_O Dziś jakoś nie mogę sobie miejsca znaleźć i ciągle myślę i myślę i się coraz bardziej nakręcam.
Tak ja jestem taka sama mąż już cjce rodzicom mówić A ja mu zakazuje. Za dużo wiem jakie są opcje jeszcze z tą tarczyca w tle. Umówiłam się po znajomości też na 7 września w moje urodziny i mam stres że coś będzie nie tak....

Ja mam to samo. Jeszcze dźwigać 3 łatkę bo to cycol straszny..

Cześć dziewczyny. Ja się już na kwietniowych witałam ale termin na pierwsze dni maja. Ja też się potwornie stresuje. Mój mąż wszystkim rozpowiedział a ja mam mega stesa. Dwie kreski mi wyszły już w dniu spodziewanej miesiączki, beta też potwierdziła a wczoraj jak byłam u lekarki to widać było już pęcherzyk choć jeszcze nie widać było zarodka. Stresuje się dlatego bo w pierwszej ciazy nie bolał mnie tak brzuch jak w tej. Niby lekarka mówi że to jest normalne i że może boleć że martwić to się mogę jak będą plamienia ale mimo wszystko się boje bo taka strasznie wyczekana ta ciąża i prawie jak cud bo w marcu nam mówili że nie mamy szans na kolejną dzidzię a tu jednak naturalnie się udało 💗

Tak ja jestem taka sama mąż już cjce rodzicom mówić A ja mu zakazuje. Za dużo wiem jakie są opcje jeszcze z tą tarczyca w tle. Umówiłam się po znajomości też na 7 września w moje urodziny i mam stres że coś będzie nie tak....
To my powiemy pewnie dopiero jak się drugi trymestr zacznie, o pierwszej ciąży powiedzieliśmy chyba w 14 tygodniu i teraz też nie chciałabym wcześniej. Mam za sobą jedno wczesne poronienie na przełomie 6/7 tygodnia i ciągle mam w głowie, że coś może pójść nie tak i wolałbym powiedzieć dopiero wtedy, gdy szansa na donoszenie ciąży jest zdecydowanie wyższa. 7 września będzie moja 7 rocznica ślubu :) trzymam kciuki, żeby u Ciebie wszystko było ok!

Ja mam to samo. Jeszcze dźwigać 3 łatkę bo to cycol straszny..
Ja też ciągle muszę dźwigać młodego :) pewnie lżejszy niż Twoja 3 latka, bo ma dopiero 8 miesięcy ale za to sporo czasu spędza na rękach i do tego karmię piersią, a wiem że niektórzy dopatrują się w tym ryzyka dla kolejnej ciąży.

Ja też ciągle muszę dźwigać młodego :) pewnie lżejszy niż Twoja 3 latka, bo ma dopiero 8 miesięcy ale za to sporo czasu spędza na rękach i do tego karmię piersią, a wiem że niektórzy dopatrują się w tym ryzyka dla kolejnej ciąży.
Na szczęście jest lżejsza niż starsza była w jej wielku🤣 ale starsza też dzwigalam do.samego końca jak byłam z drugą w ciąży i nic się nie działo. Myślę że jak organizm jest przyzwyczajony to się nic złego nie stanie.
Moja sąsiadka karmiła do 6 miesiąca ciąży na pewno bo wtedy się dowiedziała że jest w ciąży!( osobiście uważam że wypierala te myśl z głowy bo mała miała 3 miesiące jak wpadli) i wszystko też przebiegło.dobrze 😊

Cześć dziewczyny. Ja się już na kwietniowych witałam ale termin na pierwsze dni maja. Ja też się potwornie stresuje. Mój mąż wszystkim rozpowiedział a ja mam mega stesa. Dwie kreski mi wyszły już w dniu spodziewanej miesiączki, beta też potwierdziła a wczoraj jak byłam u lekarki to widać było już pęcherzyk choć jeszcze nie widać było zarodka. Stresuje się dlatego bo w pierwszej ciazy nie bolał mnie tak brzuch jak w tej. Niby lekarka mówi że to jest normalne i że może boleć że martwić to się mogę jak będą plamienia ale mimo wszystko się boje bo taka strasznie wyczekana ta ciąża i prawie jak cud bo w marcu nam mówili że nie mamy szans na kolejną dzidzię a tu jednak naturalnie się udało 💗
Też się zastanawiałam czy do kwietniówek nie zawitać, bo mi termin wychodzi na 1.05, a po wizycie u gin może się coś przesunąć w każdą stronę, ale jak tam weszłam i zobaczyłam że już prawie 700 stron napisały to stwierdziłam, że nie chce mi się nadrabiać i po prostu wejdę na majówki :) jakoś taki wątek "początkowy" jest mi bliższy bo sama się dziś o ciąży dowiedziałam ;)

reklama
Też się zastanawiałam czy do kwietniówek nie zawitać, bo mi termin wychodzi na 1.05, a po wizycie u gin może się coś przesunąć w każdą stronę, ale jak tam weszłam i zobaczyłam że już prawie 700 stron napisały to stwierdziłam, że nie chce mi się nadrabiać i po prostu wejdę na majówki :) jakoś taki wątek "początkowy" jest mi bliższy bo sama się dziś o ciąży dowiedziałam ;)
Tak naprawdę to każda z nas może urodzić 2 tygodnie wcześniej bo + - może być w 38 do 42 tygodni ciąży wi3c nie ma co na to patrzeć.

Mój syn ma 4 lata też lubi jeszcze na rączki ale mówię mu że jest duży i nie mam tyle siły. Z drugiej strony w pierwszej ciąży pracowałam do 6 miesiąca, a w 9 szlifowalam meble,remontowalam wcale się nie oszczędzalam. A teraz dzień przed zrobieniem testu chodziłam po górach i na liczniku było 16 tys kroków na dzień. 😜

To jak 7 wszytsko bedzie ok to kilka z nas będzie mogło świętować

Do góry