reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

Ciężka noc dzisiaj za nami. Najmłodszą bolało ucho... I kurde nie miałam nic przeciwbólowego, zawsze mam a tu klops. Leciał mąż o 6 rano do apteki.
Gorączki nie miała ale mówiła, ze uszko boli. Po nurofenie zasnęła i spi do teraz. Mam nadzieję, ze to nie zapalenie ucha. Ma lekki katar od wczoraj, może to od tego.
Dzisiaj mam dzień z córką w domu.

reklama
Dzień dobry. Ja za parę godzin mam wizytę. Boję się i cieszę, ale po poronieniu właśnie chyba tak jest, że ta ciąża ma taki słodko gorzki wydźwięk. Niby jest radość, ale strach na każdym kroku. A moja nerwica nie ułatwia wcale sprawy. Ehh. Czuję w kościach, że wszystko będzie dobrze i będzie z tego śliczna dzidzia 😊 Maj jest nasz :D

Wiem co czujesz. Jestem po ciąży obumarłej i ostatnio na wizycie nogi mi się trzęsły ze stresu😑 daj znać po wizycie! Będzie dobrze 🙂

Dziewczyny orientuje się któraś jak to wygląda. Mam umowę w pracy do końca lutego czy jakbym poszła już teraz na l4 to będę mieć prEdluzona umowę do dnia porodu i macierzyński? Czy kiedy wezmę l4 to nie ma nic do rzeczy?
Możesz iść na L4 i będziesz miała przedłużona umowę do dnia porodu a potem w dniu porodu lub dzień po musisz dać znać do firmy że urodziłaś i oni automatycznie zgłaszają Cię do zusu na zasiłek macierzyński . 20 tyg +32tyg rodzicielskiego. Tylko musisz mieć umowę o pracę a nie zlecenie bo nie wiem jak z nim to jest.p

Ja idę na pierwszą wizytę 8 października, bardzo chciałabym zobaczyć 2 zarodki [emoji3059] jeśli będzie jeden to też będzie cudownie [emoji3590]

Dziewczyny czy wy też tak macie że nie dowierzacie w tą ciążę? Nie wiem dlaczego ale czasami to mi się wydaje tak jakby jej nie było. Wiem że ten zarodek we mnie jest a równocześnie wydaje mi się taki odległy.. Nie mogę się doczekać aż zobaczę go na usg i to wszystko stanie się bardziej realne [emoji3590]
Też tak mam... zero objawów, tętna jeszcze nie słyszałam, tydzień do wizyty został i strasznie się denerwuje czy będzie okej

reklama
Dzień dobry. Ja za parę godzin mam wizytę. Boję się i cieszę, ale po poronieniu właśnie chyba tak jest, że ta ciąża ma taki słodko gorzki wydźwięk. Niby jest radość, ale strach na każdym kroku. A moja nerwica nie ułatwia wcale sprawy. Ehh. Czuję w kościach, że wszystko będzie dobrze i będzie z tego śliczna dzidzia 😊 Maj jest nasz :D
Ja mam to samo. Strasznie się stresuje, jedną ciąże tez poroniłam. Mam niski progesteron (biore duphaston) oraz tętno zarodka na pierwszym usg wyszło za niskie. Więc mysli mam różne. Usg dopiero w pt. Chce je mieć juz zrobione ale jednocześnie mega się boje, ze np ciaza przestała się rozwijać. Strach jest.

Do góry