reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

reklama
Ja mam to samo. Strasznie się stresuje, jedną ciąże tez poroniłam. Mam niski progesteron (biore duphaston) oraz tętno zarodka na pierwszym usg wyszło za niskie. Więc mysli mam różne. Usg dopiero w pt. Chce je mieć juz zrobione ale jednocześnie mega się boje, ze np ciaza przestała się rozwijać. Strach jest.
Wszytskie się stresujemy do tego 12 tygodnia zawsze jest stres , ja też myślę że tętna jeszcze nie było A teraz wizyta 6.10 I już bym poszła.na l4 powiem w pracy wszytskim że w ciąży jestem A na wizycie nie wiadomo co. Dzisiaj mdlosci jakoś umiarkowanie, olalam trochę temat leków na tarczyce żeby się tak nie męczyć strasznie jak wczoraj i zjadłam biszkopta po 15 min od wzięcia tabletki. Nie mogę funkcjonować na głodnego. Bole okresowe w brzuchu. Dawno.nie odczowalam

Zawsze będzie strach i czekanie na coś. Pierwszą ciążę straciłam, ale byłam na usg dosyć wcześnie jak był tylko mały pecherzyk. Teraz pierwszą wizytę trochę przyciągnęłam w czasie i ominęły mnie pytania czy jest pecherzyk, czy jest we właściwym miejscu (...) czy jest zarodek czy bije serce. Wszystko pokazało się na jednej wizycie i niby było mniej stresu, ale też ryzyko, bo np. przy ciąży pozamacicznej czas ma znaczenie.

Mam pytanie z innej beczki do dziewczyn które już mają dzieci jakie mleko podawalyscie po karmieniu piersią? Bo mon lekarz stwierdził że skoro mały ma już prawie rok to dobrze jakbym go na odstawiła od piersi będąc w ciazy

Wszytskie się stresujemy do tego 12 tygodnia zawsze jest stres , ja też myślę że tętna jeszcze nie było A teraz wizyta 6.10 I już bym poszła.na l4 powiem w pracy wszytskim że w ciąży jestem A na wizycie nie wiadomo co. Dzisiaj mdlosci jakoś umiarkowanie, olalam trochę temat leków na tarczyce żeby się tak nie męczyć strasznie jak wczoraj i zjadłam biszkopta po 15 min od wzięcia tabletki. Nie mogę funkcjonować na głodnego. Bole okresowe w brzuchu. Dawno.nie odczowalam
Ja wczoraj się męczyłam z bólami, już myślałam, że zaraz będzie koniec i zobaczę krew :( a dzisiaj czuję się świetnie, zero mdłości, bóli, nawet noc przespałam (tak to się budziłam non stop). Ja tez po poronieniu, także mam ten stres. Już 7tc+1, wizyta za tydzień żeby skontrolować progesteron, a najchętniej to bym zajrzała do malucha czy wszystko ok i dalej serduszko bije :(

Zawsze będzie strach i czekanie na coś. Pierwszą ciążę straciłam, ale byłam na usg dosyć wcześnie jak był tylko mały pecherzyk. Teraz pierwszą wizytę trochę przyciągnęłam w czasie i ominęły mnie pytania czy jest pecherzyk, czy jest we właściwym miejscu (...) czy jest zarodek czy bije serce. Wszystko pokazało się na jednej wizycie i niby było mniej stresu, ale też ryzyko, bo np. przy ciąży pozamacicznej czas ma znaczenie.

Ja też teraz mocno to przeciągnęłam. W poprzedniej byłam u lekarza w sumie chyba w 4 tygodniu. I wszystko poszło nie tak. A teraz przeciągnęłam to ile się dało. W niedzielę już przy krwawieniu musiałam jechać, bo bym oszlała. A dzisiaj planowana wizyta i mam nadzieję, że wszystko będzie jak należy :)

Ja na l4 jestem, jak się okazuje, od początku. Jak miałam napad paniki w pracy to poszłam na l4, które mam do za 2 tygodnie i już raczej nie wrócę. Wzięłam zaświadczenie od psychiatry, bo to za duży stres dla mnie.

reklama
Norma w ciąży jest do 2,5. Myślę, że lekarz przepisze Ci euthyrox. Kiedy masz wizytę? 🙂

Dzięki za odpowiedź 🙂 w czwartek. Mam nadzieję, że to ginekolog ogarnie. Czy trzeba będzie do endo?

Ja dziś miałam koszmarną noc. Nie am zasnąć... 3.30 jeszcze patrzyłam na zegarek 😐 po czym o 5.30 obudził mnie taki ból brzucha, że myślałam, że zwymiotuję 😶 na szczęście to z kiszek. Chyba wczorajsza jaglanka trochę pomogła na zaparcia 😉

Do góry