reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

reklama
Cześć mamusie majowe 😊 Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona 😊 Ciąża bliźniacza 6 tydz. Czy są na forum jakieś dziewczyny z bliźniakami w brzuchu 😊?

Super x 2 ❣

Ja przy pierwszej ciąży 6 miesięcy miałam wyjęte z życiorysu [emoji28] codziennie 2,3 razy wymiotowalam, zawsze po śniadaniu i to nie przed tylko gdy skończyłam to zwymiotowałam i musiałam jeszcze raz zjeść [emoji12] schudłam 4 kg zamiast przybywać. Po 6 miesiącu było już lepiej i waga zaczęła rosnąć

Moja siostra w 20 tygodniu pierwszej ciąży ważyła 42 kg. Nie mogła jeść, ani pić niczego. Nie była w stanie usiąść na łóżku, a co dopiero wstać 😞 ogólnie w ciąży przytyła 2 kg 😐 i miała wszystko - łącznie z palpitacjami serca, słabo działającymi nerkami, itd. Od wkłuć pękały jej żyły, a nawet stwuerdzono, że jakaś część mózgu jej obumarła, bo nawet oczy jej latały (ja nagrywana dla studentów). Powiedzieli, że muszą jej zrobić rezonans, ale mogą jej uszkodzić dziecko 😞 w końcu zrobili jej tomograf głowy, a Aga urodziła zdrową, co prawda malutką córeczkę, która ma już teraz prawie 10 lat i rozwija się normalnie 😍 a Aga zdecydowała się na drugie dziecko i ma jeszcze synka 🤩

Ja też uwielbiam być w ciąży, mimo że w obu poprzednich 2-3 miesiące leżałam plackiem, chodząc tylko do toalety, bo dziewczynki miały się wcześniej urodzić. A koniec końców obie po terminie 😉 ale teraz jestem trochę stara i się boję, że będzie ciężko...

odkryłam dziś jogurt ze śliwki 0% tłuszczu i chyba problem zaparć się rozwiązuje

Teraz musisz sprawdzić po czym miałaś te zaparcia. Ja doszłam do wniosku, że nie mogę jeść białego pieczywa ale to już przed ciążą miałam ten problem i oczywiście mniejsze porcje, bo jak nawpycham sobie go darła to się zatka 😀

Super x 2 ❣

Moja siostra w 20 tygodniu pierwszej ciąży ważyła 42 kg. Nie mogła jeść, ani pić niczego. Nie była w stanie usiąść na łóżku, a co dopiero wstać 😞 ogólnie w ciąży przytyła 2 kg 😐 i miała wszystko - łącznie z palpitacjami serca, słabo działającymi nerkami, itd. Od wkłuć pękały jej żyły, a nawet stwuerdzono, że jakaś część mózgu jej obumarła, bo nawet oczy jej latały (ja nagrywana dla studentów). Powiedzieli, że muszą jej zrobić rezonans, ale mogą jej uszkodzić dziecko 😞 w końcu zrobili jej tomograf głowy, a Aga urodziła zdrową, co prawda malutką córeczkę, która ma już teraz prawie 10 lat i rozwija się normalnie 😍 a Aga zdecydowała się na drugie dziecko i ma jeszcze synka 🤩

Ja też uwielbiam być w ciąży, mimo że w obu poprzednich 2-3 miesiące leżałam plackiem, chodząc tylko do toalety, bo dziewczynki miały się wcześniej urodzić. A koniec końców obie po terminie 😉 ale teraz jestem trochę stara i się boję, że będzie ciężko...

A już tam trochę stara... Nie masz 60 lat, żebyś była trochę stara 😊 Jesteś dojrzała ☺️ Jesteśmy z Tobą i trzymamy kciuki ❤️

Dziewczyny... Wiem, że część Z Was bierze leki na tarczycę, to chyba jesteście w temacie... Ja nigdy problemów z tarczycą nie miałam,więc nie bardzo wiem...

Dziś zrobiłam TSH.
Wynik 2,220.
To nie za dużo w ciąży? 😐
Ft4 0.97

Progesteronu mnie robiłam, bo jestem na luteinie dopochwowo

Też się nie mogę doczekać ruchów [emoji3590] chociaż pod koniec stają się już nieco dokuczliwe ale na początku to łaskotanie i stukanie jest mega [emoji16] w poprzedniej ciąży ruchy poczułam w 17 tyg
Ruchy są super ale też moga spędzać sen z powiek. Za mało się rusza, za dużo. Generalnie cała ciaza to huśtawki nastrojów. Jednak i tak ten pierwszy okres jest najbardziej stresujący.

reklama
Dziewczyny... Wiem, że część Z Was bierze leki na tarczycę, to chyba jesteście w temacie... Ja nigdy problemów z tarczycą nie miałam,więc nie bardzo wiem...

Dziś zrobiłam TSH.
Wynik 2,220.
To nie za dużo w ciąży? 😐
Ft4 0.97

Progesteronu mnie robiłam, bo jestem na luteinie dopochwowo
Norma w ciąży jest do 2,5. Myślę, że lekarz przepisze Ci euthyrox. Kiedy masz wizytę? 🙂

Do góry