Skasowało mi :/
Poproś o badanie WES lub inaczej sekwencjonowanie genomowe, to badanie całego dna. Jeśli to jakiś zespół genetyczny to w tym badaniu wyjdzie.
Hormon wzrostu nie działa tylko na wzrost, pełni dużo ważniejsze funkcje i być może wspomaga Oskara w tych innych obszarach, ważniejszych niż cm. Z resztą przy chorym sercu nie powinien szybko rosnąć.
Skoro tu lekarzom się skończyły pomysły to proś lub sama szukaj konsultacji gdzie indziej, najpierw w Polsce. To że tu nie wiedzą, boją się to nie znaczy że nic nie można zrobić. Wiem, jaką miałaś umowę z lekarzem, ale skoro on już nic nie może a Ty czujesz, że może warto zawalczyć to walcz. Są lepsze ośrodki w Polsce. Zrób ksero dokumentacji, zeskanuje, pisz maile do lekarzy z prośbą o pomoc.
A dom to myślę dobre rozwiązanie. Oskiemu należy się normalności trochę jak nikomu innemu. Tobie się należy namiastka normalnego macierzyństwa. Starszemu należy się obecność mamy i szansa na poznanie brata i "zabawę" jednemu i drugiemu. Niech Oskar zamiast słyszeć krzyki tej dziewczynki, słyszy śmiech brata, niech zamiast dotyku n-tej obcej osoby poczuje dotyk brata, jego autka, którym się pochwalić, babci, taty. Niech poczuje zapach jajecznicy i krupniku a nie środków do dezynfekcji.
Spójrz na to może tak: gdybyś wiedziała, że to ostatni dzień Oskara to gdzie byś chciała, by był, co byś chciała z nim robić, co chciałabyś żeby przeżył? Tak powinien żyć każdy z nas. Niech Oskar ma fajne w miarę możliwości dzieciństwo, czy będzie trwało dzień, miesiąc, rok czy lat 40. Dla Was to też ważne, by mieć normalniejsze wspomnienia razem, by starszy poznał brata i miał wspomnienia, byś Ty w razie najgorszego wiedziała, że Oskar poznał smak domu i bycia z rodziną, że miał też takie życie jak inni, a nie tylko szpital. A może on ma żyć 70lat? Tym bardziej nie h jak najwieksza część jego życia będzie jak najbardziej wartościowa.
Dla Ciebie to stres duży, że możesz go stracić, że może za szybko. Ale tego nie wiesz, nie wiesz jak i kiedy. Jedno co jest pewne to Twoja miłość, walka i to że może mieć jak najlepiej przy jego stanie.