reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Ja robiłam swoje owoce w słoiczkach bez cukru ,któraś kiedyś pisała żeby dać znać czy się nie psują ,no i trzy słoiczki z gruszką się zmarnował ale reszta jest ok :).Trochę tego mam więc bilans na plus .Ja Laurze jak narazie dawalam marchew ,ziemniak ,dziś jej ugotuje buraczka z miesa kurczaka ,a z owoców przecier z jabłka i jabłko z baranem .I też kp do woli kiedy chce i ile chce :).

reklama
Dziewczyny czy wasze dzieci też reagują na "obcych" płaczem tzn.Jak moją ktoś bierze na ręce to jest ryk i to nie ma znaczenia czy to np moja mama którą widzi codziennie ,czy ktoś kogo widzi rzadziej.Uśmiecha się do wszystkich ale jak jest u mnie albo u mojego męża na rękach .Taki mały cycol mi rośnie.:)

Ostatnia edycja:
Moja jadła jabłuszko ze słoiczka początkowo, ale jak je surowe i jej nic nie jest to nie będę wymyślać :) Moja to taki śmieszek do wszystkich na ręce i się cieszy jak głupia [emoji14] ale juz zaczyna pokazywać rożki i jęczy jak mnie dłuższą chwilę nie widzi jak np sprzątam. Mówią że to taki kryzys i że dzieci potrzebują bliskości w tym momencie może @Jarzynka79 u Was też już się tak robi:)

Dziewczyny mam pytanie dot. żłobków. Za jakis czas czekac mnie bedzie przegladanie ich ofert itp itd, ale najpierw chcialam wejsc w temat wogole bo jestem zielona kompletnie. Czy w zlobkach rekrutacja prowadzona jest caly czas czy to tak jak do przedszkola tylko na wrzesień/czerwiec czy jak to jest. Bo jeśli wszystko bedzie dobrze to mojego Bartka jak rok skończy i Zuze ktora teraz ma 1,5 roku bede musiala oddac do zlobka i tak zaczynam interesowac soe w temacie.

reklama
U nas w żłobku znajoma zapisała dziecko dwa tygodnie po urodzeniu i na liście rezerwowych była 87.....

Dzwoń i pytaj bo każda placówka rządzi się swoimi zasadami.

Do góry