reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

@aNusia90 mało. Je, bo je. Po prostu próbuje na razie. ;) Ciężko mi określić ile...
Dzięki, to tak ja u nas. Myslalam ze pol sloiczka za Wami na raz[emoji28] bo u nas tak po pare łyżeczek. Bardziej interesuje go sliniak, lyzka i miska niz to co na niej i w niej[emoji23]
Ale ogolnie z niego niejadek jak 90 zje to znacze w kalendarz jako wydarzenie tygodnia[emoji12]

reklama
Moja już zna marchewke, jabłuszko codziennie, brokuł, cukinie, ziemniaczek. Je już po pół słoiczka raz dziennie i codziennie pół starego jabłuszka. Wprowadzam jej już od jakiegoś czasu jarzynowa, króliczka, cielęcinke. I pożera to z takim apetytem aż miło się patrzy. Mleko to 120 ml czasem 150. Za 2-3tyg chce jej wprowadzić mleko 2. Co myślicie o bebiko? Daje któraś lub dawała swoim pociechom? :)

My mamy Nutramigen LGG 2 odkąd syn skończył 6 miesięcy i 1 dzień :)

@Agunia93 surowe jabłko dajesz?

Mój syn pije po 150ml mleka 5razy dziennie i na noc 180ml.
Od dzisiaj zmniejszyłam Mu do 90ml co 3 godziny, bo strasznie cały czas ulewa a jak dam mniej to troszkę później Mu się uleje.

Dzisiaj podałam brokuła i syn jadł z apetytem. W sumie wszystko chętnie je i uśmiecha się przy tym. :)

My mamy Nutramigen LGG 2 odkąd syn skończył 6 miesięcy i 1 dzień :)

@Agunia93 surowe jabłko dajesz?

Mój syn pije po 150ml mleka 5razy dziennie i na noc 180ml.
Od dzisiaj zmniejszyłam Mu do 90ml co 3 godziny, bo strasznie cały czas ulewa a jak dam mniej to troszkę później Mu się uleje.

Dzisiaj podałam brokuła i syn jadł z apetytem. W sumie wszystko chętnie je i uśmiecha się przy tym. :)
Tak surowe jabłuszko. Nic po nim jej nie jest więc nie wymyślam jej za dużo. Moja tak prawie co 3h je. Wcześniej spała do rana, a teraz znów mi się budzi o 2-3h nad ranem i o 6h na jedzenie. I później jak wstaje 9-10h dostaje znów mleczko.

Starszej jabłuszko piekłam w piekarniku, wydrążyłam środek, nalałam troszkę wody i piekłam. Też na tym etapie bałabym się podać surowe.

Oczywiście Agunia93 jak u Was przeszło surowe i nic małej nie jest to ok. Niektóre dzieci lubią ciepłe dania na początku i konsystencję to pewnie dlatego tak każą robić.

Agunia93 Pieczone czy gotowane są lekko strawne ale jak malutka nie narzeka na brzuszek to możesz surowe .Ja jabłka piekę w całości w keksówce ,nacinam tylko skórkę dookoła żeby nie popękało.

reklama
Ja daję wszystkie owoce surowe. Wszelkie zapiekanie czy gotowanie daje walory smakowe ale nic więcej.

Jadł jabłko, morelę, brzoskwinię, gruszkę. Z warzyw gotowanych ziemniak, dynia, brokuł, marchew. Z mięs kurczak. Je też już gluten i jest kp. Kiedy tylko chce.

Do góry