reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Wg mnie tak, ja starszej corce z nich gotowalam i z mlodym tez tak bedzie. To jest moje zdanie, moja decyzja. Bo czasem jak widze czym dzialkowcy nawoza to włos sie jeży, a potem babcia na bazarku mowi to niczym nie sypane, nie pryskane.
A tu wiem jak często jest badana ziemia i wgl.

reklama
Dobry wieczor,
u mnie troche masakra, po antybiotyku trzeba uzupełnić znowu florę w jelitkach i mala ma straszliwe gazy, boli ją brzuszek. Czy któreś z Waszych dzieci tak miało? co robić? espunisan mam wrazenie ze robi jej gorzej...

Kjsko niestety ja nie pomogę .
Ja mam syna 9 letniego i jak on wróci ze szkoły to moja mała szału dostaje. Taka malutka (5 miesiecy) a jak jego widzi to tak skacze . Jak ją trzymam na kolanie to az staje na nogi haha. I wystarczy ze on powie do niej jedno słowo a malutka śmieje w głos hihi. Śmiesznie jest :d

@kjsko, a Probiotyk podawałaś? Już Jesteście po ostatniej dawce antybiotyku? Kiedy robicie kontrolnie mocz?
My do jutra mamy podawać furagine, pózniej tydzień odczekać i zrobic mocz. W piątek przed podaniem pierwszej dawki furaginy musiałam pobrać mocz na posiew i badanie ogólne. Posiewu jeszcze nie mamy ale ogólne wyszło już bez leukocytów tylko bakterie ( badanie przed podaniem leku! Także nie wiem o co chodzi.. i ciekawa jestem wyniku za tydzień..)
@Asiunia85, my mamy to samo. Bartek uwielbia 5 lat starszego brata i zawsze się śmieje na głos jak Kuba do niego mówi lub go zaczepia [emoji6]

@kjsko, a Probiotyk podawałaś? Już Jesteście po ostatniej dawce antybiotyku? Kiedy robicie kontrolnie mocz?
My do jutra mamy podawać furagine, pózniej tydzień odczekać i zrobic mocz. W piątek przed podaniem pierwszej dawki furaginy musiałam pobrać mocz na posiew i badanie ogólne. Posiewu jeszcze nie mamy ale ogólne wyszło już bez leukocytów tylko bakterie ( badanie przed podaniem leku! Także nie wiem o co chodzi.. i ciekawa jestem wyniku za tydzień..)
@Asiunia85, my mamy to samo. Bartek uwielbia 5 lat starszego brata i zawsze się śmieje na głos jak Kuba do niego mówi lub go zaczepia [emoji6]
Tak, podawałam i podaje nadal. Ostatnia dawka była w niedziele. Pediatra mi mówił że do 2 tyg mamy podawać dicoflor. Mocz robiłam w poniedziałek nic nie wyszło. W posiewie też nic. Ale trzeba badać żeby sprawdzić czy nawracać. Jak podawałas furagine?

Tak, podawałam i podaje nadal. Ostatnia dawka była w niedziele. Pediatra mi mówił że do 2 tyg mamy podawać dicoflor. Mocz robiłam w poniedziałek nic nie wyszło. W posiewie też nic. Ale trzeba badać żeby sprawdzić czy nawracać. Jak podawałas furagine?

Pół tabletki rano i pół wieczorem. Na łyżeczce rozkruszylam, zalałam trochę herbatką i do buzi [emoji6]

@aNusia90 ja dawałam każde warzywko przez 2-3 dni i obserwowałam.

Wprowadziliśmy już: marchew, ziemniak, dynia, pasternak, pietruszka. Były połączenia- marchew i ziemniak, dynia i ziemniak, marchew+ziemniak+pietruszka.
Dzisiaj podam brokuły. W sobotę podam jabłko.

reklama
Do góry