reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Nie którzy myślą że to hop siup i jest, a prawda jest taka że im bardziej chcesz to nie wychodzi. My 1.5roku się staraliśmy, a jak już zaszłam to poroniłam. Ale po 3 miesiącach zaszłam znowu i jest z nami moje serduszko [emoji7]

Ja nigdy nie pytałam ojej a czemu tak pożno, a co to się stalo itd.... bo zauwazcie ze jak cos nie wychodzi to zazwyczaj pierwsza kobieta jest brana pod uwagę że cos jest nie tak i ma się tłumaczyć.
My się staraliśmy 2 lata, i było cięzko. Prawda jest taka że ten wiek prodów się przesuwa bo niestety w naszym kochanym kraju nic nie jest pewne i trzeba sobie i dziecku zapewnić jakąś przyszłośc.

reklama
Ja nigdy nie pytałam ojej a czemu tak pożno, a co to się stalo itd.... bo zauwazcie ze jak cos nie wychodzi to zazwyczaj pierwsza kobieta jest brana pod uwagę że cos jest nie tak i ma się tłumaczyć.
My się staraliśmy 2 lata, i było cięzko. Prawda jest taka że ten wiek prodów się przesuwa bo niestety w naszym kochanym kraju nic nie jest pewne i trzeba sobie i dziecku zapewnić jakąś przyszłośc.
Ja może i nie późno bo 25 lat jak urodziłam, ale zawsze lubiłam dzieci i już wiedziałam że to jest ten czas. Każdy ma jakoś te swoje życie zaplanowane i wie sam kiedy. Mnie też drażni takie gadanie, że może już czas. Czekałam, aż dostanę umowę na stałe i dopiero wtedy zaczęliśmy coś działać.

U mnie, obok rozpoczęcia nowej pracy, były jeszcze studia podyplomowe i zapewnienie dziecku stabilności materialnej i rodzinnej. Jak byliśmy tak daleko, to też od razu nie szło. Stresujące i zabiegane życie. Na szczęście po niedługim czasie po wizycie u gin udało sie i mając 29 lat urodziłam naszą Amelke. Drugie podejście było ekspresowe :D No i od 9 tyg. jest z nami Karolinka, a do najmłodszych mamusiow nie należę, bo mam 34 lata :p

Moim zdaniem kazde dziecko musi przejsc ten okres kolek:( bolseny ale trzeba..
Link do: Nan90 wspolczuje Ci naprawde.. Wiem co czujesz.. Naprawde. Trzymam kciuki za was;*

Moim zdaniem wiek nie gra roli w wieku bycia mama, ja mialam 18lat jak ur 1 dziecko, i naprawdę bylam gotowa. Więc czy 18czy 40nie ma sie czego wstydzic jezeli sie jest gotowym na bycie rodzicem..
Ja nie mam okresu 8tyg prawie nie kramie piersią ale moim zdaniem to też przez stres.. I dobrze jeszcze by mi okresu brakowalo.. Omg. Nie czekam
Dziekuje dziewczyny za wsparcie:)

Hope, twój też Bartus? Hihi [emoji7]
Paula, o kurczę.. faktycznie się u was dzieje [emoji17]leżałaś i rodziłaś w TG?
Nan90, trzymam kciuki żebyście szybko wyszli ze szpitala !! [emoji110]️
Blondyna, współczuje.. [emoji53] u nas płacz był zawsze rano, a teraz odpukać od dwóch tygodni wszystko minęło
Ja dostałam szybko okres bo około 7 tyg po porodzie ale był słaby i nastepny tez.
Jetkaa, trzymam kciuki za was!! Fajnie, że maluszek w końcu przybiera na wadze [emoji3]

@kjsko robię badania, bo pediatra mówi że to nie brzuch jest przyczyną niespokojności syna. Ja uważam ze brzuch, bo bąki Go budzą (śpi po 30-40min), płacze bardzo, przerywa zabawę. :(

Ja mam 30lat w tym roku i pierwsze dziecko. (chyba ostatnie po tych przejściach).
jestem osiem lat po ślubie a ludzie myśleli że dzieci nie możemy mieć!! Plan był taki: Szkoła, praca, dom i dziecko. Udało się wykonać. W ciąże zaszłam w pierwszym cyklu- szok, bo mam niedoczynność tarczycy.

Blondyna, współczuje.. [emoji53] u nas płacz był zawsze rano, a teraz odpukać od dwóch tygodni wszystko minęło
Ja dostałam szybko okres bo około 7 tyg po porodzie ale był słaby i nastepny tez.
Jetkaa, trzymam kciuki za was!! Fajnie, że maluszek w końcu przybiera na wadze [emoji3]
Nie, rodziłam w Pyskowicach. A potem z bioderkami byłyśmy w Piekarach.

@basia89 wymyślaliśmy imię całą ciążę i wybraliśmy, jak się chyba okazuje, jedno z najpopularniejszych teraz A miało być odwrotnie ;)

@basia89 wymyślaliśmy imię całą ciążę i wybraliśmy, jak się chyba okazuje, jedno z najpopularniejszych teraz A miało być odwrotnie ;)
Dziewczyny, u nas tez bartus[emoji28] do porodu mial byc Karol a potem stwierdzilismy ze jest popularne wiec wybralismy Bartlomiej a tu widzę, ze Bartkow pelno[emoji23] zreszta u starszej corki wyszlo podobnie.

reklama

Dziewczyny, u nas tez bartus[emoji28] do porodu mial byc Karol a potem stwierdzilismy ze jest popularne wiec wybralismy Bartlomiej a tu widzę, ze Bartkow pelno[emoji23] zreszta u starszej corki wyszlo podobnie.

Tak się chyba tylko u nas złożyło na forum bo ogolnie nie jest to teraz imię popularne [emoji6] pełno teraz Antków, Franków i Stasiów [emoji6] u nas imię wybrał syn, mężowi się spodobało i od 20tc został Bartuś [emoji6] u nas właściwie Bartosz

Do góry