reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

@Brzuszkowa pamiętam, pamiętam chcę coś na allegro poszukać. Może jakaś koszulka- supertata[emoji4] ale dziewczyny czy jak maja alergie na to mleko dzieciaczki Wasze to na całym ciele krosty. Bo moja tylko drobne na czole.
Nie zawsze wysypuje na calym ciele. Moja starsza corka miala czolo i policzki w plamkach a ta mlodsza to cala buzia nogi i brzuch, odstawilam caly nabial i zniklo :)

reklama
@Brzuszkowa pamiętam, pamiętam chcę coś na allegro poszukać. Może jakaś koszulka- supertata[emoji4] ale dziewczyny czy jak maja alergie na to mleko dzieciaczki Wasze to na całym ciele krosty. Bo moja tylko drobne na czole.
Tez juz znalazłam tshirt na allegro za 33zl.
Moja raczej nie powinna mieć skazy. Miała takie krostki na buzi i w główce - żółte a wokół zaczerwienienie, ale przemywalam z wodą i mąką ziemniaczaną i dziś została resztka. Położna to widziała i powiedziała, że podobne krostki są związane z hormonami...

Hej dziewczyny malo pisze bo przy trojce dzieci mam troche zajecia.
U nas byl problem z kupkami na poczatku strasznie plakal nie mogl sie wyproznic ale ja mu nic nie dawalam tylko nozki do brzuszka zginalam i tak mu pomagalam sie zalatwic i to nam pomoglo. Od urodzenia jestesmy na mm i teraz tak mu kupki rozluznilo ze nie ma problemu z zalatwianiem sie:)
Zjada 120ml co dwie godziny dzisiaj byla polozna skonczyl rowne dwa miesiace i wazy 6kg przy wyjsciu ze szpitala mial 3400g;)

Położna mówiła, że to potówki więc już sama nie wiem. Waży już 3800g a wczoraj skończyła 3 tyg. Mówiła też, że niemowlaki do 3go miesiąca moga męczyć się przy kupach, bo nie maja wykształconego układu pokarmowego. Pokazałam jej tez moja rane po szyciu, kazała iść do gina co mi to szył, bo jest tam dziurka i po smarowaniu wgl się nie zrasta... W środę wizyta więc bede wiedzieć więcej

A moja to jest zarlok widze [emoji23] Karmie ja kp w ciagu dnia, ale jej malo i do max godz musze podac mm. Zjada 120 a nawet 150 ml (na pudelku napisane niby, ze 4-8 tyg dziecku podaje sie te 150, moja czesto zje tyle). Je nawet co 2 godz, teraz zdarza jej sie pospac dluzej w nocy nawet i do 5 godz, to jak je po przebudzeniu to nawet jej w brzuchu burczy ;) A ma 5,5 tyg

Położna mówiła, że to potówki więc już sama nie wiem. Waży już 3800g a wczoraj skończyła 3 tyg. Mówiła też, że niemowlaki do 3go miesiąca moga męczyć się przy kupach, bo nie maja wykształconego układu pokarmowego. Pokazałam jej tez moja rane po szyciu, kazała iść do gina co mi to szył, bo jest tam dziurka i po smarowaniu wgl się nie zrasta... W środę wizyta więc bede wiedzieć więcej

no tak tylko, co jeśli dziecko nie robi tej kupy juz dobe.. pomagać? czy dac spokoj zeby sobie samo radzilo? podobno nie wolno czesto stymulowac

Mój słodki uśmieszek :)
IMG_20180614_174436.jpg

Załączniki

• IMG_20180614_174436.jpg
    IMG_20180614_174436.jpg
    40,7 KB · Wyświetleń: 630
reklama
Też słyszałam że nie powinno się zbyt często pomagać maluszkowi zrobić kupkę. Mój się codziennie prezy i steka czasem godzinę i dłużej Ale jak zrobi kupkę to jest normalna. Ja na razie nie pomagam.
Dziś mój mały cały dzień spi,za to wczoraj cały dzień płakał i nawet w nocy wzbudzał się płaczem... i analizuje dlaczego...czy jest jakiś sens.. stąd pytanie do Was..
Czy jest możliwe że jak wyjeżdżamy z domu poprostu to dla niego za dużo bodźców i jest nerwowy do późnej nocy? Na chorego dziś nie wygląda żeby tyle spał.. na pewno odsypia wczorajszy ciężki dzień.
Będę obserwować czy jest taka zależność. Ale może któraś tak ma? Miała?
Jakie macie pomysły na zabawę dla 2 miesięcznego dziecka? Mamy grzechotki, pokazujemy się w lustrze, uśmiechamy, gugamy, kontrastowe obrazki pokazujemy i tyle. Bo mój lubi coś nowego, często chodzić z nim na rękach to ogląda wokoło co jest.

Do góry