reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
A

Dajesz malemu smoczek ? Moj tez byl non stop przy cycu, i mialam dosc a jak dalam smoka przeszło:) kochana poczytaj artykuł karmienie nie boli a jak boli cos jest zle. Naprawdę fajny artykul opisany przez kobiete ktora tez miala problem z karmieniem, laktacja i bolem. Sama jestem ciekawa bo mnie bolalo czyli cos robilam zle?
Dałaś mu cyca z otoczka? Nosek powinien byc przy cycu, i szeroko buzia :) napewde super rady tam są na pewno bede korzystac z nich :)
Dziękuję, poczytam. Tak cyc łapie z całą otoczka więc myślę że usta są tak jak być powinny.jje wiem,może dlatego że piersi są nie zahartowane? Smoczek czasem pomaga Ale jak jest głodny to nic nie daje. Tylko że on jest wg mnie za często głodny. Niedługo przyjdzi3 Polozna to może mi coś też powie..

Dziękuję, poczytam. Tak cyc łapie z całą otoczka więc myślę że usta są tak jak być powinny.jje wiem,może dlatego że piersi są nie zahartowane? Smoczek czasem pomaga Ale jak jest głodny to nic nie daje. Tylko że on jest wg mnie za często głodny. Niedługo przyjdzi3 Polozna to może mi coś też powie..
Link do: Gdy karmienie piersią boli... | BLOG o ten mi chodzi :) oki to dawaj znac powodzenia :) moim zdaniem to sie wyrowna wszystko :)

@Jetkaa to nas tak widzę na zmianę straszy [emoji39] I coś wystraszyć się porządnie nie możemy [emoji23][emoji28]

@sredec1982 powodzenia! Niestety w temacie karmienia piersią nie wiem nic, dlatego nie pomogę ale mam nadzieje, że z pomocą innych mam dasz radę i dojdziecie z małym do porozumienia [emoji5]

Co do tematu piersi ... ja nie mogę dotknąć sobie od wczoraj brodawek - tak mnie bolą. Ale tak myśle, że dzisiaj jakiś masaż zrobię. Myślicie, że to coś da czy od razu z Maltanem jechać ? [emoji846]

@Jetkaa to nas tak widzę na zmianę straszy [emoji39] I coś wystraszyć się porządnie nie możemy [emoji23][emoji28]

@sredec1982 powodzenia! Niestety w temacie karmienia piersią nie wiem nic, dlatego nie pomogę ale mam nadzieje, że z pomocą innych mam dasz radę i dojdziecie z małym do porozumienia [emoji5]

Co do tematu piersi ... ja nie mogę dotknąć sobie od wczoraj brodawek - tak mnie bolą. Ale tak myśle, że dzisiaj jakiś masaż zrobię. Myślicie, że to coś da czy od razu z Maltanem jechać ? [emoji846]
Czytalam ze bepahantan pomaga :) a podraznialas je czy same od siebie bola?

Gdyby tak chcialo nas wystraszyc zeby poszlo raz dwa :)
Mnie zaczyna cos bolec, myślę ok budze mojego to zanim wygrzebie sie z lozka w jego strone to przechodzi :\

Czytalam ze bepahantan pomaga :) a podraznialas je czy same od siebie bola?

Gdyby tak chcialo nas wystraszyc zeby poszlo raz dwa :)
Mnie zaczyna cos bolec, myślę ok budze mojego to zanim wygrzebie sie z lozka w jego strone to przechodzi :\

Same z siebie. Mam piersi mega obrzmiałe od wczoraj w ogóle. Masakra, teraz też leżę bo mnie boli prawa strona brzuszka - kolka jakaś mnie złapała ‍♀️[emoji16]

Witam sie:) już niedlugo wszystkie będziecie rozpakowane:) Ale wiem że ten czas ostatnich tygodni jest nieznośny. Ja marzę o snie. Wczoraj miałam nawal i gorączkę.mysle że dziś już jest lepiej. Mały nauczony był w szpitalu pić z butelki i 2 dni miał histerię jak dostawał cyca. Teraz się uczy i potrafi pół godz. Ssac. Dziewczyny,czy to prawda że nie powinno się tak długo karmić?że dzieci mlaskaja jak smoczek brodawke A nie pija mleko po jakimś czasie?że Max 20 min jest mleko? Strasznie mnie bolą brodawki już. Ledwie je dotykam,ale muszę karmić bo znow nawal;( do tego młody jest ciągle glodny i dokarmiamy jeszcze butelka z mm. W nocy przez 3 godz jest płacz i szukanie jedzenia. Possa pół godz zasypia,po 10 min budzi się i znow chce jeść.
Mam wrażenie z nocy na noc coraz mniej śpi.
Gosika trzymam kciuki za dobre wieści dziś:) za postępy.
Ja karmilam nawet po 40 minut i ładnie jedli a nie tylko mlaskali

Same z siebie. Mam piersi mega obrzmiałe od wczoraj w ogóle. Masakra, teraz też leżę bo mnie boli prawa strona brzuszka - kolka jakaś mnie złapała ‍♀️[emoji16]
To sobie lepiej posmaruj albo jakis zimny oklad zrob :)
Ja dzis tez leze bo maly w przedszkolu a ja mam dosc codziennych obowiązków :\ i chce odpocząć

reklama
Witam sie:) już niedlugo wszystkie będziecie rozpakowane:) Ale wiem że ten czas ostatnich tygodni jest nieznośny. Ja marzę o snie. Wczoraj miałam nawal i gorączkę.mysle że dziś już jest lepiej. Mały nauczony był w szpitalu pić z butelki i 2 dni miał histerię jak dostawał cyca. Teraz się uczy i potrafi pół godz. Ssac. Dziewczyny,czy to prawda że nie powinno się tak długo karmić?że dzieci mlaskaja jak smoczek brodawke A nie pija mleko po jakimś czasie?że Max 20 min jest mleko? Strasznie mnie bolą brodawki już. Ledwie je dotykam,ale muszę karmić bo znow nawal;( do tego młody jest ciągle glodny i dokarmiamy jeszcze butelka z mm. W nocy przez 3 godz jest płacz i szukanie jedzenia. Possa pół godz zasypia,po 10 min budzi się i znow chce jeść.
Mam wrażenie z nocy na noc coraz mniej śpi.
Gosika trzymam kciuki za dobre wieści dziś:) za postępy.
Masz nawal i mu mleka nie styka? Hmmm dziwne troszke. Moga cie bolec bo brodawki sa zbyt twarde i nie leci mu przy pierwszym mlasnieciu :) sciagnij odrobinke reka by byla mieksza i podawaj malemu jak najczesciej to ci sie laktacja szybko unormuje

Do góry