reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Eh wszystkie rodzA a ja 8 dni po terminie i nic się nie zapowiada :( już mi się płakać chce

Dzisiaj czytałam porady na przyspieszenie porodu i pisało tak : „. Nadmiar "przyspieszaczy" zamiast pomóc, może zaszkodzić. Poza tym pamiętaj, że i tak urodzisz, bo po prostu nie masz innego wyjścia. „ [emoji23] także nie martw się :) ;*

Gratuluje maluszkow!
Ja w szpitalu od kilku godz, na przyjeciu rozwarcie tylko 2 cm, ale skurcze byly czeste. Dostalam antybiotyk dozylnie i paracetamol na bole Zostawili mnie na moja prosbe, bo tutaj zostajesz jak masz 4 cm. jak nic bardziej nie ruszy to rano beda wywolywac z powodu wod saczacych

@caltha gratulacje [emoji3][emoji8]
@maripo jak sytuacja u Ciebie? [emoji3]
@Gosika88 spokojnie kochana - nie stresuj się bo to Jeszce gorzej. Urodzisz nawet się nie obejrzysz kiedy[emoji8]

Ja mam znowu bezsenną noc [emoji5] Już do nich zdążyłam się przyzwyczaić powiem Wam szczerze mówiąc. [emoji14] Mój gada przez sen zawsze - można się przynajmniej uśmiać troszeczkę [emoji28][emoji16]

Gratuluje maluszkow!
Ja w szpitalu od kilku godz, na przyjeciu rozwarcie tylko 2 cm, ale skurcze byly czeste. Dostalam antybiotyk dozylnie i paracetamol na bole Zostawili mnie na moja prosbe, bo tutaj zostajesz jak masz 4 cm. jak nic bardziej nie ruszy to rano beda wywolywac z powodu wod saczacych
I jak tam kochana ?

Maripo, dobrze że cię zostawili, będziesz spokojniejsza.

Dzień dobry i miłego dnia dziewczynki.

Dzien dobry, ja tez nie spalam zlapal mnie skurcz pare razy i z tego wszystkiego nie spalam tylko czekalam czy cos sie bedzie dziać hehe a tu postraszylo i przeszło:)

Maly dzis idzie po 9dniach przerwy do przedszkola :\ ciekawe jak to bedzie..

Link do: MB91 co do facetow w nocy nie przejmuj sie bo moj z kopa dostal w nocy hehe :) bo mi sie głupoty snily :\

Witam sie:) już niedlugo wszystkie będziecie rozpakowane:) Ale wiem że ten czas ostatnich tygodni jest nieznośny. Ja marzę o snie. Wczoraj miałam nawal i gorączkę.mysle że dziś już jest lepiej. Mały nauczony był w szpitalu pić z butelki i 2 dni miał histerię jak dostawał cyca. Teraz się uczy i potrafi pół godz. Ssac. Dziewczyny,czy to prawda że nie powinno się tak długo karmić?że dzieci mlaskaja jak smoczek brodawke A nie pija mleko po jakimś czasie?że Max 20 min jest mleko? Strasznie mnie bolą brodawki już. Ledwie je dotykam,ale muszę karmić bo znow nawal;( do tego młody jest ciągle glodny i dokarmiamy jeszcze butelka z mm. W nocy przez 3 godz jest płacz i szukanie jedzenia. Possa pół godz zasypia,po 10 min budzi się i znow chce jeść.
Mam wrażenie z nocy na noc coraz mniej śpi.
Gosika trzymam kciuki za dobre wieści dziś:) za postępy.

Hej dziewczyny
@marida gratulacje :) jest przeeeeslodka :)
U nas dalej cisza :/ szkoda :/ z M trochę popołudniu pomogliśmy brzuszkowi się obudzić ale na razie nic to nie dało [emoji14]
Może wieczór będzie lepszy [emoji14]
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z kąpielami noworodków w szpitalu ? Muszę nie muszę kapać czy ode mnie zależy czy jak ? ;)
U mnie kapali codziennie i nie pytali, tak samo z dokarmianiem mm:/

reklama
A
Witam sie:) już niedlugo wszystkie będziecie rozpakowane:) Ale wiem że ten czas ostatnich tygodni jest nieznośny. Ja marzę o snie. Wczoraj miałam nawal i gorączkę.mysle że dziś już jest lepiej. Mały nauczony był w szpitalu pić z butelki i 2 dni miał histerię jak dostawał cyca. Teraz się uczy i potrafi pół godz. Ssac. Dziewczyny,czy to prawda że nie powinno się tak długo karmić?że dzieci mlaskaja jak smoczek brodawke A nie pija mleko po jakimś czasie?że Max 20 min jest mleko? Strasznie mnie bolą brodawki już. Ledwie je dotykam,ale muszę karmić bo znow nawal;( do tego młody jest ciągle glodny i dokarmiamy jeszcze butelka z mm. W nocy przez 3 godz jest płacz i szukanie jedzenia. Possa pół godz zasypia,po 10 min budzi się i znow chce jeść.
Mam wrażenie z nocy na noc coraz mniej śpi.
Gosika trzymam kciuki za dobre wieści dziś:) za postępy.
Dajesz malemu smoczek ? Moj tez byl non stop przy cycu, i mialam dosc a jak dalam smoka przeszło:) kochana poczytaj artykuł karmienie nie boli a jak boli cos jest zle. Naprawdę fajny artykul opisany przez kobiete ktora tez miala problem z karmieniem, laktacja i bolem. Sama jestem ciekawa bo mnie bolalo czyli cos robilam zle?
Dałaś mu cyca z otoczka? Nosek powinien byc przy cycu, i szeroko buzia :) napewde super rady tam są na pewno bede korzystac z nich :)

Do góry