reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Wrocilam z KTG w szpitalu, wszystko ok (tylko 3h stracone) ale jedna sprawa wstrzasnela troche. Jestem teraz 37+1. 6 dni temu na usg Mala wazyla 2600g, ok 40 centyla czyli tak jak wiekszosc ciazy. Dzisiaj w szpitalu zrobiono mi usg I wyszlo... 3500g. Coo? Ja nie urodze takiej wielkiem dzidzi, do terminu 3 tygodnie I jesli ma zamiar w takim tempie przybierac to dostanie jakis szlaban po wyjsciu [emoji14]
A pomiar byl w tym samym miejscu robiony co ostatni? Bo jezeli nie to pomiar moze sie roznic wcale nie musi byc az taka duża:) ja jak bylam u gina raz u jednego razu u mojego to tez rozne byly pomiary:)

reklama
Nie no tydzien temu usg prywatnie a dzisiaj tak dodatkowo w szpitalu. Az zbladlam bo w takim tempie to do porodu z 5 kilo bedzie miala [emoji14]

Nan jakoś wierzyć się nie chce że taka różnica. Mi przy pierwszej córce w poniedziałek przed porodem lekarz powiedział wagę 3850 a we czwartek w szpitalu inny lekarz 3499.... Mała urodziła się 3960.... Takze jak nie znasz lekarza ze szpita to ja bym z przymrużeniem oka traktowała te pomiary. Zresztą czasem w szpitalu usg takie że pamięta poprzednia epokę.

Tez jestem tego zdania ze to zly pomiar. Moze dlatego taka roznica bo inny sprzęt i lekarz:)?

A mnie cos brzuszek boli to nie sa skurcze a dol brzucha.. Ciekawe czy coś zacznie sie dziac czy tylko postraszy:)? Bo co to moze byc?

Posprzątałam dzisiaj porządnie , umylam podłogi, pospacerowalam, wzielam cieplejsza kąpiel , jeżeli to nie pomoże to zostaje tylko M w ratunku :p a jak to nie pomoże to już tylko czekać ;) mimo te termin za 2 dni to jakoś teraz mam wrażenie ze jak go nie pognam to będę czekać jeszcze trochę a tego nie chce ;) :p trzymam kciuki za nas dziewczyny ;) czekanie najgorsze :p

reklama
Do góry