reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Wrocilam z KTG w szpitalu, wszystko ok (tylko 3h stracone) ale jedna sprawa wstrzasnela troche. Jestem teraz 37+1. 6 dni temu na usg Mala wazyla 2600g, ok 40 centyla czyli tak jak wiekszosc ciazy. Dzisiaj w szpitalu zrobiono mi usg I wyszlo... 3500g. Coo? Ja nie urodze takiej wielkiem dzidzi, do terminu 3 tygodnie I jesli ma zamiar w takim tempie przybierac to dostanie jakis szlaban po wyjsciu [emoji14]
A pomiar byl w tym samym miejscu robiony co ostatni? Bo jezeli nie to pomiar moze sie roznic wcale nie musi byc az taka duża:) ja jak bylam u gina raz u jednego razu u mojego to tez rozne byly pomiary:)

reklama
Nie no tydzien temu usg prywatnie a dzisiaj tak dodatkowo w szpitalu. Az zbladlam bo w takim tempie to do porodu z 5 kilo bedzie miala [emoji14]

Nan jakoś wierzyć się nie chce że taka różnica. Mi przy pierwszej córce w poniedziałek przed porodem lekarz powiedział wagę 3850 a we czwartek w szpitalu inny lekarz 3499.... Mała urodziła się 3960.... Takze jak nie znasz lekarza ze szpita to ja bym z przymrużeniem oka traktowała te pomiary. Zresztą czasem w szpitalu usg takie że pamięta poprzednia epokę.

Tez jestem tego zdania ze to zly pomiar. Moze dlatego taka roznica bo inny sprzęt i lekarz:)?

A mnie cos brzuszek boli to nie sa skurcze a dol brzucha.. Ciekawe czy coś zacznie sie dziac czy tylko postraszy:)? Bo co to moze byc?

Posprzątałam dzisiaj porządnie , umylam podłogi, pospacerowalam, wzielam cieplejsza kąpiel , jeżeli to nie pomoże to zostaje tylko M w ratunku :p a jak to nie pomoże to już tylko czekać ;) mimo te termin za 2 dni to jakoś teraz mam wrażenie ze jak go nie pognam to będę czekać jeszcze trochę a tego nie chce ;) :p trzymam kciuki za nas dziewczyny ;) czekanie najgorsze :p

reklama
Do góry