reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Dzien dobry:) a ja wstałam bo snily mi sie glupoty ze sie szczypalam i wiecie co? Cala reke mam w siniakach lub skorke sciagnieta bo sie szczypalam przez sen omg... Ja też spac nie moge, co chwile jakies koszmary , to zas siusiu a to zas rano nauczylam sie wstawać :/ u nas slonecznie:)
Biore sie na ogarniecie domu ale noe za duzo mam bo firanki i okna wczoraj szwagierka mi ogarnela.. Pranie zrobiene to tylko dzisiaj kurze i odkurzanko:)

Ja zdjęłam żel parę dni temu ... Szkoda mi ich ale jak się ogarniemy finansowo to wrócę ... Jednak 100zl co miesiąc to trochę dla mnie teraz dużo i wolę zakupowo-ubrankowo dla dzieci poszaleć niż pazurki [emoji13]

Ja bardzo polecam zakup swojej lampy :) mi paznokcie rosną mega szybko, żeby nie było odrostów musiałabym chodzić do kosmetyczki co 2-3 tygodnie, co totalnie się nie opłaca. Od prawie 3 lat mam swoją lampę i to była super inwestycja.

Dziewczyny a nie boicie się robić teraz rzęs? Po ciąży podobno włosy wypadają mocno, ja bym się bała ze rzęsy polecą i z przedłużaniem będzie bardzo widać braki.

Ja bardzo polecam zakup swojej lampy :) mi paznokcie rosną mega szybko, żeby nie było odrostów musiałabym chodzić do kosmetyczki co 2-3 tygodnie, co totalnie się nie opłaca. Od prawie 3 lat mam swoją lampę i to była super inwestycja.

Dziewczyny a nie boicie się robić teraz rzęs? Po ciąży podobno włosy wypadają mocno, ja bym się bała ze rzęsy polecą i z przedłużaniem będzie bardzo widać braki.
Ja mam miesiac jeszcze do porodu :) doklanie 30dni:) po porodzie nie zrobię od razu a teraz chciala bym się trosze ogarnąć bo zle się czuje w swoim ciele.. A tak to moze poczuje się lepiej. Mi w ciazy np super paznokcie rosna i wlosy rzesy w sumie tez:) tylko kolor sie wlosow zmienil... :\

Ja robię co miesiąc rzęsy i nie wypadają mi, ale to zależy od organizmu... Ja juz żele ściągnełam bo muszę jakoś do porodu paznokcie ogarnąć bo strasznie słabe mi się zrobiły

Hej, u mnie dziś noc bez atrakcji. Zaraz wieszamy półeczki i po południu jedziemy do znajomej, mam nadzieję, że w autobusie lub u niej nic mnie nie złapie [emoji14]

Hej :)
Uwielbiam te noce kiedy kładę się spać o 00.00 wstaje o 4 , oglądam tv do 5, pies wymiotuje od 6 rano a kochany wrócił z nocki o 7 a o 9 musiałam wstać a i tak mi sie przysnelo i wstałam o 10 :( kieeeedy mamy się wyspać nie da się. A i jeszcze mały robił sobie rewolucje taka ze myślałam ze będę wymiotować w niektórych momentach :p
Dzisiaj posiedzę placu z siostra , moj ogarnie troszkę dom później jakieś zakupy bo niedziela zamknięta zaś i lezing wieczorny :)

Dzień dobry
@basia89 gratulacje!!!
@Brzuszkowa współczuję u nas też ledwo pralka ciągnie tylko patrzeć kiedy padnie a też dzisiaj tyle prania i wogole roboty mam pełno bo przez szpital wszystko mi się obsunelo ehh.

Biorę sie powolutku za robotę, życzę miłej i pogodnej soboty.

U mnie też plany się pokrzyzowaly - ze względu na chorobę córki. Pralka na.amen odmówiła posłuszeństwa i musimy wezwać fachowca. Dziś była mam na krótko i zabrala rzeczy do prania. U nas lato w pełni, to pranie fajnie wyschnie ;)
Życzę powodzenia w porządkach, ale nie przesadzaj. Powolutku do przodu :)

Tez biore zastrzyki z heparyny, 0'4 co 12 godzin. U mnie nie stwierdzono zakrzepicy ale mam duze wartosci d-dimerow, czynnika wskazujacego na duza krzepkiwosc krwi. Biore duza dawke a i tak mam norme bardzo przekroczona. Ale wszystko jest ok, czuje sie dobrze, Alanek rosnie i rozwija sie ksiazkowo. Teraz ma 2400, 34'4dni.
@Zeni- maj męczysz się z dwoma zastrzykami dziennie, dziwne, że lekarz nie dał Ci zatem większej dawki, 0,8 - jeden zastrzyk, jedno wkłucie :p
Laski z heparyną - też macie takie sińce na brzuchu? :(

reklama
Do góry