reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Dzien dobry:) a ja wstałam bo snily mi sie glupoty ze sie szczypalam i wiecie co? Cala reke mam w siniakach lub skorke sciagnieta bo sie szczypalam przez sen omg... Ja też spac nie moge, co chwile jakies koszmary , to zas siusiu a to zas rano nauczylam sie wstawać :/ u nas slonecznie:)
Biore sie na ogarniecie domu ale noe za duzo mam bo firanki i okna wczoraj szwagierka mi ogarnela.. Pranie zrobiene to tylko dzisiaj kurze i odkurzanko:)

Ja zdjęłam żel parę dni temu ... Szkoda mi ich ale jak się ogarniemy finansowo to wrócę ... Jednak 100zl co miesiąc to trochę dla mnie teraz dużo i wolę zakupowo-ubrankowo dla dzieci poszaleć niż pazurki [emoji13]

Ja bardzo polecam zakup swojej lampy :) mi paznokcie rosną mega szybko, żeby nie było odrostów musiałabym chodzić do kosmetyczki co 2-3 tygodnie, co totalnie się nie opłaca. Od prawie 3 lat mam swoją lampę i to była super inwestycja.

Dziewczyny a nie boicie się robić teraz rzęs? Po ciąży podobno włosy wypadają mocno, ja bym się bała ze rzęsy polecą i z przedłużaniem będzie bardzo widać braki.

Ja bardzo polecam zakup swojej lampy :) mi paznokcie rosną mega szybko, żeby nie było odrostów musiałabym chodzić do kosmetyczki co 2-3 tygodnie, co totalnie się nie opłaca. Od prawie 3 lat mam swoją lampę i to była super inwestycja.

Dziewczyny a nie boicie się robić teraz rzęs? Po ciąży podobno włosy wypadają mocno, ja bym się bała ze rzęsy polecą i z przedłużaniem będzie bardzo widać braki.
Ja mam miesiac jeszcze do porodu :) doklanie 30dni:) po porodzie nie zrobię od razu a teraz chciala bym się trosze ogarnąć bo zle się czuje w swoim ciele.. A tak to moze poczuje się lepiej. Mi w ciazy np super paznokcie rosna i wlosy rzesy w sumie tez:) tylko kolor sie wlosow zmienil... :\

Ja robię co miesiąc rzęsy i nie wypadają mi, ale to zależy od organizmu... Ja juz żele ściągnełam bo muszę jakoś do porodu paznokcie ogarnąć bo strasznie słabe mi się zrobiły

Hej, u mnie dziś noc bez atrakcji. Zaraz wieszamy półeczki i po południu jedziemy do znajomej, mam nadzieję, że w autobusie lub u niej nic mnie nie złapie [emoji14]

Hej :)
Uwielbiam te noce kiedy kładę się spać o 00.00 wstaje o 4 , oglądam tv do 5, pies wymiotuje od 6 rano a kochany wrócił z nocki o 7 a o 9 musiałam wstać a i tak mi sie przysnelo i wstałam o 10 :( kieeeedy mamy się wyspać nie da się. A i jeszcze mały robił sobie rewolucje taka ze myślałam ze będę wymiotować w niektórych momentach :p
Dzisiaj posiedzę placu z siostra , moj ogarnie troszkę dom później jakieś zakupy bo niedziela zamknięta zaś i lezing wieczorny :)

Dzień dobry
@basia89 gratulacje!!!
@Brzuszkowa współczuję u nas też ledwo pralka ciągnie tylko patrzeć kiedy padnie a też dzisiaj tyle prania i wogole roboty mam pełno bo przez szpital wszystko mi się obsunelo ehh.

Biorę sie powolutku za robotę, życzę miłej i pogodnej soboty.

U mnie też plany się pokrzyzowaly - ze względu na chorobę córki. Pralka na.amen odmówiła posłuszeństwa i musimy wezwać fachowca. Dziś była mam na krótko i zabrala rzeczy do prania. U nas lato w pełni, to pranie fajnie wyschnie ;)
Życzę powodzenia w porządkach, ale nie przesadzaj. Powolutku do przodu :)

Tez biore zastrzyki z heparyny, 0'4 co 12 godzin. U mnie nie stwierdzono zakrzepicy ale mam duze wartosci d-dimerow, czynnika wskazujacego na duza krzepkiwosc krwi. Biore duza dawke a i tak mam norme bardzo przekroczona. Ale wszystko jest ok, czuje sie dobrze, Alanek rosnie i rozwija sie ksiazkowo. Teraz ma 2400, 34'4dni.
@Zeni- maj męczysz się z dwoma zastrzykami dziennie, dziwne, że lekarz nie dał Ci zatem większej dawki, 0,8 - jeden zastrzyk, jedno wkłucie :p
Laski z heparyną - też macie takie sińce na brzuchu? :(

reklama
Do góry