reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

U nas w szpitalu staraja się:) nie powiem bo czasem zdarzaja się ich niedopatrzenie, badz odpowiedz nizbyt mila, czy nie mile panie ale to naprwde na kilka poloznych jedna wredna , czy na kilka porodow pozytywnych jeden negatywny ale to tylko przez wywyzszanie się poloznej czy nie sprawdzenie czegos. Tak jak mowie mama ma nas 7ro i 6porodow wspomina super a ten jeden ostatni nie zbyt poniewaz pielęgniarka wiedziała lepiej ze mama nie rodzi NIE BADAJAC jej ze wymyśla i 5min po tych slowach urodzila do szlafroka na korytarzu na patologi..
A co do lekarzy trzeba chodzić i pytac bo sami nie powiedzą nic.. Chyba ze nie liczni...

reklama
No dokładnie, jak ma się lekarza prowadzącego w szpitalu to chociaż dopytać można konkretnie. U nas kobiety w ciąży zawsze omijają sor i id razu na oddział się idzie. Położna zanim lekarza zawoła sprawdza serducho i zwykle z miejsca pod ktg podpinają. I wtedy dopiero po lekarza dzwonią. W sumie to byłam zaskoczona na początku jak trafiłam pierwszy raz ale potem zobaczyłam że tam większość pacjentek to przyjeżdża w awaryjnych sytuacjach, w nocy zwykle więc mają obcykanr co robić.

MB daj znać jaka podjęłaś decyzję.

Dzień dobry, dziś jadę na kontrolę szyjki.. trzymajcie kciuki żeby znow mnie do szpitala nie wysłał... A tak się zastanawiam nawet gdybym miała takie skierowanie czy jechać.. :( MAM NADZIEJĘ że będzie dobrze i w domu dotrwam do końca. Oszczędzam się tak jak miałam zlecone więc sobie nic nie mogę zarzucić.
Mb91 mam nadzieję,że dziś już zrobią Ci badania i czegoś się dowiesz... wkur...jest to że się leży A nie robią nic.. A dostają kasę za każdy dzień przetrzymywania ..

p19udqk324xkqow6.png

Kciuki zaciśnięte. Jeśli lekarz by się kazał położyć to bym się położyła do szpitala. Ewentualnie jak masz wątpliwości to zapytaj czy to konieczne. Może wystarcza czestsze kontrolę. Ty sterydy na plucka już dostałaś?

Kciuki zaciśnięte. Jeśli lekarz by się kazał położyć to bym się położyła do szpitala. Ewentualnie jak masz wątpliwości to zapytaj czy to konieczne. Może wystarcza czestsze kontrolę. Ty sterydy na plucka już dostałaś?
Tak miałam 2 tyg temu, ale w Internecie przeczytałam że działają 7 dni i później należy powtorzyc jakby coś się znow działo..

p19udqk324xkqow6.png

Hej dziewczyny.

Ja miałam noc z głowy - raz, że myślałam i dwa, że wszystko mnie boli (kość miednicza jakby rozchodziła się na pół). No i pół nocy bolał mnie brzuch jak na okres.

Ja wiem, że wszystkie macie racje, ale nic mnie tak nie wkurza jak olewactwo - a to akurat tutaj wczoraj po obchodzie porannym można było zaobserwować.

Dla mnie nikt w tym szpitalu nie musi być miły (jestem osobą, która dla niemiłych jest jeszcze bardziej miła) i jakoś mam wywalone czy ktoś się do mnie uśmiechnie czy nie - byle by robił swoje. Więc nie mam zamiaru kłócić się z lekarzami czy cokolwiek.
W każdym razie dalej czekam na obchód. Jeżeli dzisiaj nie będzie badań to się wypisuje i jadę do Gdyni.

@Brzuszkowa sęk w tym, że mój D. próbował się wczoraj dowiedzieć o czymkolwiek - i niestety, został olany. Szwagierka tu rodziła i mówi, że odkąd jest remont w tym szpitalu to coś takiego jak informacja nie istnieje.

@sredec1982 daj znać jak u Ciebie. 3mam kciuki [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, zastanawiam się, czy smarować czymś skórę noworodka? Czy macie oliwkę, balsam? Ja osobiście nie lubię oliwek, znalazłam balsam Babydream, tylko sama nie wiem, po położna kazała kupić tylko mąkę ziemniaczaną i alantan. No i czy smarować tym alantanem po każdej zmianie pieluszki czy tylko wtedy, gdy skóra jest podrażniona? Kupiłam też krem do twarzy Babydream, żeby smarować buzię przed wyjściem na dwór, o taki:Link do: Analiza: Rossmann Babydream nowa wersja | Sroka o.... - (pierwszy z opisywanych) mogę nim smarować buzię maleństwa już w pierwszych dniach życia?

Dziewczyny, zastanawiam się, czy smarować czymś skórę noworodka? Czy macie oliwkę, balsam? Ja osobiście nie lubię oliwek, znalazłam balsam Babydream, tylko sama nie wiem, po położna kazała kupić tylko mąkę ziemniaczaną i alantan. No i czy smarować tym alantanem po każdej zmianie pieluszki czy tylko wtedy, gdy skóra jest podrażniona? Kupiłam też krem do twarzy Babydream, żeby smarować buzię przed wyjściem na dwór, o taki:Link do: Analiza: Rossmann Babydream nowa wersja | Sroka o.... - (pierwszy z opisywanych) mogę nim smarować buzię maleństwa już w pierwszych dniach życia?
Hej dziewczyny :) Ja kupiłam z nivea baby balsam i będę smarować tym zamiast oliwki. Ja idę zaraz do rodzinnego niech przypisze mi coś bo jestem tak przeziębiona, wczoraj jeszcze gorączka :/

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

@Katerina1985 ja kazałam kupić Mustela Bebe Enfant (do kąpieli) i oliwkę z Hipp. Dodatkowo mam bepanthen na odparzenia lekkie i tak po prostu do posmarowania pupy przy zmianie po kupce i na cięższe tematy sudocrem z cynkiem (ale to małe opakowanie). Kremu do buzi na chwile obecną nie kupuje, jak się urodzi to się zastanowię wtedy jaki tam wybrać dla niej.

Uważam, że na początek im mniej tym lepiej.

@Agunia93 żebyś się w tej przychodni nie załatwiła do końca. Zdrówka !!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja nie mogę. Kurier właśnie przywiózł mi paczkę, która wg niego przekracza dop. Wagę (30 kg) i miał wielkie pretensje, że musiał ją wnosic, musiałam go wręcz wybłagać, żeby przeniósł mi ją chociaż przez próg mieszkania. Ja nie wiem czy oni są głupi czy ślepi, ale baba w ciąży raczej sobie z takim gabarytem nie poradzi, a oni wszystko z łachą robią.

w57vdqk38htkkpep.png

Do góry