reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Mb, postaraj się uspokoić. Nerwy tylko pogarszają sytuację. Wg mnie to ty i twój mąż jesteście rodzicami Zuzi i wy decydujecie co najlepsze. A dla starszego pokolenia to się wydaje że jak w szpitalu to już bezpiecznie, a to g....o rawda jak widać .

reklama
Spokojnie, nie denerwuj sie, jak to moj tata mowi zlosc zlym doradca. Przespij sie z tym wszystkim i rano wszystko bedzie wygladalo inaczej, przede wszystkim nie kloc sie z nimi,bo tylko na zlosc beda Ci robic, popros ze chcialabys miec zrobone badania z krwi ASPAT ALAT i fosfataze zasadowa i bilirubine, powiedz ze bardzo Cie swedzi skora i ze nie mozesz wytrzymac, ze bardzo prosisz (troche na litosc), podejrzewam ze cisnienie mierza codziennie, moze niech maz pogada z jakims lekarzem? wszystko bedzie dobrze!!!!!

MB91 wiem o czym mówisz. W szpitalach na wieczornym obchodzie są tylko dyżurni którzy mają wszystko w d. Tak samo w weekendy.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja się nie kłócę z lekarzami. Przyjęłam na klatę ... ale kurde !!! Od 13 prosimy się o wyniki badań - najpierw mojemu powiedzieli, że na obchodzie bo oni nie wiedzą (a pytał lekarza). Potem ja się dowiedziałam, że o 15 mam podejść do pokoju lekarzy - poszłam a tam się okazuje, że nikogo nie ma.

@kjsko ciśnienia nie mierzą codziennie; zmierzyli raz - w sobotę jak mnie przyjmowali

@Nan90 ten „lekarz” który był na obchodzie właśnie robi cesarkę ; nie chciałabym być w tej kobiety skórze. [emoji21]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No coz.. W weekand badan sie nie robi :) bo lekarz przemeczac sie nie bedzie. Pamietajcie ze w weekand sie tez nie rodzi! Ani w nocy xD Ja pamietam jak dostalam o polnocy skurczy z pierwsza corka kazali mi isc spac...

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

@MB91 @kjsko ma rację. Przypomniało mi się, że jak mama leżała na patologii, to jej nic za bardzo nie mówili. Taty akurat nie było, więc ja to wszystko zalatwialam. Wszystkiego się wypytywalam, informowalam i zalatwialam. U nas jest tak, że członkom rodziny - tu jak najbardziej mężowi - powinni eszystko wyjaśnić (osobie wskazanej do udzielania informacji). Wydaje mi się, że po pierwszej nie chcą denerwować pacjenta, a po drugie widzą, że nie jesteś sama, że ktoś wszystkiego pilnuje i trzyma rękę na pulsie... Pogadaj z mężem, by się podowiadywal. Może się czegoś więcej dowie.
Ale przede wszystkim nie denerwuj się proszę. Twoi najbliżsi na pewno się tak samo martwią jak ty. A nerwy jedynie pogorsza sprawę...
Prześlij się, zastanów się jeszcze i pogadaj z mężem. Ewentualnie upewnij się, czy podróż byłaby dla was bezpieczna... Bo może faktycznie przy niektórych lekach nie można wykonywać wszystkich badań. Nie jestem lekarzem, ale moze istnieje na to wszystko proste wyjaśnienie. A przy jutrzejszym porannym obchodzie zadaj wszystkie twoje pytania i dowiedz się nt. badań, które mają być wykonane w danym dniu.
Jak leżałam w 11tc - w sobotę wieczorem trafiłam i na szczęście w poniedziałek rano wyszłam - i wiem, że w weekend jest mniej personelu, a w poniedziałek pełno nowych osób na zabiegi, cc - zawrót głowy...

Marida [emoji23] ja też miałam czelność obudzić personel o północy [emoji23] odeszły mi wody a pielegniarka się pyta "i co ? Mam panią na porodówkę teraz wziąć?" Hmmm ... [emoji33] A że mój pierwszy poród to tylko grzecznie dodałam że wody były zielone ... No to jednak wzięła mnie na porodówkę [emoji854]

Mb wiem że łatwo się pisze ... Ale musisz myśleć o Zuzi. Zrób to co uważasz za odpowiednie ale się nie denerwuj. Jestem pewna że z córcia będzie wszystko dobrze [emoji9]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Wiem o czym mowisz bo sama mialam podobna sytuacje na poczatku ciazy, mialam tak silne zatrucie pokarmowe ze trafilam na patologie ciazy, gdzie obchod wieczorny wygladal tak ze pan doktor z rozpietym fartuchem wlosami na klacie i lancuhcem na szyi szedl pierwszy a za nim cala swita pielegniarek, bylysmy we 3 na sali i pytal jak sie czujemy, wiec padlo od pierwszej dobrze, ja ze zle, i trzecia babka dobrze, a on ok to dobrze dobranoc :) !!!! masakra! w nocy wstawalam 5 razy do lazienki i nikt sie nie zainteresowal zadna pielegniarka nie wyszla zobaczyc kto sie kreci, wszyscy spia.
Tak to wyglada w naszym kraju, lekarze pobieraja pensje po 20 tys na mies, pielegniarkom zle, i wszystkim zle, ale opieka wyglada jak wyglada niestety. Ale zobaczysz ze bedzie dobrze, badz mila ale walcz o swoje, wszystko sie dobrze ulozy.

No to ja na nasz szpital narzekać nie mogę. Lekarze są różni ale jak czegoś mi nie mówili to gaalam z moim lekarzem który pracuje w szpitalu i mi objaśniał.

reklama
No to ja na nasz szpital narzekać nie mogę. Lekarze są różni ale jak czegoś mi nie mówili to gaalam z moim lekarzem który pracuje w szpitalu i mi objaśniał.

To jest plus. Też wybrałam lekarza, pracującego w szpitalu (prywatnie). Jak się dostałam do szpitala - gdzie sam mnie skierował na podstawie rozm. tel - pomijając pogotowie - też wszystko monitorowal. W pon. rano zaraz zaniepokojony przyleciał do mnie na salę się zorientować co i jak.
@MB91 jest niestety w obcym miejscu, bez jej lek. prowadzącego... i się nie dziwię, że najchętniej pojechałaby do swojego miasta... do swojego lekarza...

Do góry