reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
To u mnie 32, a czuję się jak w 38. Boli mnie krocze, zwłaszcza jak leżę i mam się przekręcić na łóżku lub wstać. Brzuch mam nisko. Jak słyszę, że niektóre majówki w szpitalu, to już mi się gorąco robi.

Ja mam w bujakach pluszowe zabawki ( używane) więc wolałam wszystko poprac, bo wiem co poprzednicy z nimi robili :)

w57vdqk38htkkpep.png

Ja też wszystko piorę, tylko zadtanawiam się nad tymi misiami przy karuzeli, bo nie maja bezposredniego kontaktu z dzieckiem, ale chyba wypiorę i to.

Ja również wszystko co dostane piore:) tylko temperatury zmieniam :) a co do bujakow dzwonie do mamy i pytam co tam mamus a ona a spoko spoko zadzwon później bo bujak małej kupuję omg! Z jednej strony ciesze sie a z drugiej jestem zla bo bujak mam i wolala bym zeby np kupiła to co mi brakuje:\ ale i tak i tak ciesze sie ze nam pomaga:)

Ja też jestem zdania, że trzeba wszystko wyprać. Sama nie zakładam rzeczy które kupuje - muszę je przynajmniej odświeżyć.

Jutro się okaże ile ma szyjka. Skurcze ustały na szczęście.

A malutka już po tych dawkach lekarstw, które we mnie ładują to tak spokojnie jakoś sobie w brzuszku siedzi. Jest szansa, że jak szyjka będzie jutro zamknięta to mnie wypuszczą. [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mam w tym tygodniu w planie poprac materiały z wózka. Dziś mi mąż to przyniósł ze strychu ale od jutra u nas ulewne deszcze zapowiadają i nie wiem gdzie za bardzo to teraz suszyć... No szkoda, bo wczoraj i dzisiaj były fajne pogody właśnie na pranie... Jutro i w środę jadę na zakupy i po świętach mam zamiar wszystko prać, czyścić rzeczy po pierwszej córce :D przewijak, stelaż z wózka, wanienke.
Ja jeszcze nie myślę o karuzeli nad łóżko, bo na początku dziecko to nie interesuje. Dopiero po 3-miesiącu, jak i mata edukacyjna, bujak. Zobaczę w ogóle jaka ta nasza córeczka będzie miała zainteresowania, bo dla Amelki to wszystko było nudne. Wolała przyglądać się otoczeniu, ludziom. Niechętnie leżała mi nawet w gondoli, a gdzie w łóżku i bujaku... No zobaczymy.
Tak przypomniało mi się jeszcze do listy wyprawkowej... Została mi po Amelce niania elektryczna. Wy takie coś potrzebujecie? Mi służyła bardzo dobrze. Jak spała popołudniu, to spokojnie mogłam iść trawę skosic, kwiatki posadzić, albo też zamknąć drzwi i coś w domu porobić, czy nawet usiąść przed telewizorem :p

Do góry