reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dziewczyny jak macie ta apke z rossmana w telefonie to tam trzeba kliknac na rossne i zarejestrowac ze spodziewacie sie dziecka. Ja tak zrobilam i na drugi dzien dostalam meila zeby odebrac te pampersy. Nie jestem pewna do konca ale mi sie tez wydaje ze od 34tc daja ale nie wiem tego na 100%;)

Ja tam nawet datę porodu podawałam i obecnie jestem w 34tc i co? I nic...

reklama
@aniolek678 katarek do odkurzacza, zgadza się. Mózgu nie wyciąga, jak się niektórzy boją. I nic tak nie wyciąga, jeśli katar jest gęsty i głęboko.

Co do CC, to obecnie po znieczuleniu od pasa w dół pionizacja jest po ok. 8h. Im później, tym ponoć gorzej i dobrze jest jak najwięcej chodzić. Przez te 8h nie można podnosić głowy, bo to grozi potem długotrwałymi i mega mocnymi migrenami. Jak tylko czujesz, że schodzi znieczulenie, to powinnaś dostać kroplówkę z przeciwbólowymi, bo jak zejdzie za bardzo znieczulenie, to ból jest straszny i ciezko go znieść. Mi się spóźnili z przeciwbólowymi :/
Pionizowali po 7-8h, była 22 w nocy. Położna powiedziała jak podnieść się z łóżka, pomogła dojść do łazienki i asekurowała przy myciu. Ja sama z siebie ze 2h pochodziłam po korytarzu. Jakiś ból i dyskomfort czułam jeszcze przy wstawaniu przez 2mce, ale to indywidualne. W zależności od szpitala i stanu Twojego możesz dostać od razu na pooperacyjnej dziecko do piersi.

Brzuszkowa i tysia123 - dzięki za opisanie i że się dzielicie swoim doświadczeniem, Brzuszkowa hehe nie odbieram wpisu jako straszącego, wiem też ze jak coś jest nieznane to zawsze budzi lęk. Hm właśnie tak pomyślałam żeby sobie kupić jakiś łagodny żel pod prysznic coś ala biały jeleń... żeby nie podrażniać tej rany...

o migrenach też słyszałam - że odrazu jak już zejdzie znieczulenie żeby gwałtowanie głowy nie dźwigać bo migrena gwarantowana hehhe

To chyba po prostu trzeba przeżyć :D aaa i jeszcze jedno przed operacją zakładają cewnik tak ? Czy to Was bolało ?
Mnie cewnik bolał, tzn. piekło, zdjęcie było ok, za to chyba mnie podrażnili przy zakładaniu bo jeszcze kilka dni miałam ból cewki i parcie na pęcherz jak przy zapaleniu pęcherza :/
No i u mnie szew tragedia. Ściąganie miało nie boleć, a bolało urewsko, cały oddział mnie słyszał. Na szczęście zrezygnowali z wyciągania i mam go do dzis :p aż dostałam goraczki

Hej dziewczyny. Ja myślę o kupnie elektrycznego aspiratorka i dodatkowo planuję zakup porządnego termometru. Jaki polecacie dla bobasów? Myślę o takim bezdotykowym.

Wczoraj obniżył mi się brzuch i to nagle i zdecydowanie. Trochę się denerwuję bo to dopiero 31tc. Czy któraś z Was też ma już tak nisko dzidziusia? Czy to powód do niepokoju?

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie cewnik bolał, tzn. piekło, zdjęcie było ok, za to chyba mnie podrażnili przy zakładaniu bo jeszcze kilka dni miałam ból cewki i parcie na pęcherz jak przy zapaleniu pęcherza :/
No i u mnie szew tragedia. Ściąganie miało nie boleć, a bolało urewsko, cały oddział mnie słyszał. Na szczęście zrezygnowali z wyciągania i mam go do dzis :p aż dostałam goraczki

Ojejejj... na.szczęście miałam wchlanialne szwy, więc nie doświadczyłam zdejmowania szwów ;)

Jak się zapatrujecie na aspirator do nosa do odkurzaczy? Przy Amelce miałam małą gruszke, która nie spełniała swojej funkcji i miałam katarek, że sama buzia wyciagalam śluz z noska. Ale to było takie obrzydliwe, że mężowi zaraz chciało się wymiotować, a ja zaraz jak była chora i jej wyciagalam, to zaraz bylwm chora. Wszystkie bakterie osiadaly mi się w.gardle. Dlatego raz dostalam z tego anginy, dostałam antybiotyk i straciłam pokarm... Dlatego myślę o tym do odkurzacza, bo na baterię też jest droższy, ale obawiam się, że będzie za słaby... Co wy na to? Polecacie jakiś?
Ja słyszałam opinie lekarzy ze te do odkurzacza niszcza blone sluzowa w nosku i jest potem wieksze ryzyko chorob. Ja kupilam haxe elektryczny. Na ciezki katar to i tak leki pomagaja a nie zaden aspirator.

reklama
Hej dziewczyny. Ja myślę o kupnie elektrycznego aspiratorka i dodatkowo planuję zakup porządnego termometru. Jaki polecacie dla bobasów? Myślę o takim bezdotykowym.

Wczoraj obniżył mi się brzuch i to nagle i zdecydowanie. Trochę się denerwuję bo to dopiero 31tc. Czy któraś z Was też ma już tak nisko dzidziusia? Czy to powód do niepokoju?

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
To teraz po obnizeniu brzucha bardzo monitoruj skurczr oraz śluz. Mi opadl i jak sie dzisiaj okazalo dzidzius bardzo nisko i lekarz powiedzial ze max 2 tygodnie do porodu. Czyli 4tyg od opadniecia brzucha. Zobaczymy czy sie sprawdzi, ale od kilku dni czuje jakbym chodzila juz z dzieckiem pomiedzy nogsmi. Lekarz powiedział ze możliwe ze jeszcze przed świętami rozwiązanie, nawet nie wiecie jak się stresuje porodem...

Do góry