reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Ciezko Was nadrobic po chwili nieobecnosci :)

Laktator mam taki Link do: laktator elektryczny canpol easystart - Szukaj w Google, kolezanka mowila zr jej sie sprawdzil elektryczny i zeby kupic w ogóle od razu na dwie piersi.

W pełni Cię rozumiem. Dlatego staram się być na bieżąco z wami wszystkimi, bo chwila nieuwagi i jest kilkanaście stron do odczytania. Już się pogubilam z niektórymi sugestiami, jak co do majtek poporodowych itp., bo starałam się zapamiętać dane strony, ale niestety... Będę musiała szukać te wpisy :p i sobie je ponotowac... :D Jesteśmy na finiszu i każda prze do przodu. Sama chętnie czytam wasze porady, bo jednak chcemy dla naszych dzieci i samych siebie jak najlepiej ;)

reklama
Ja sporo czytałam i środki piorące dla dzieci (nie wszystkie są dla alergików) są delikatniejsze i zawierają mniej detergentów. A płynów do płukania dla noworodków się nie zaleca. Proszki dla dorosłych wprowadza się powoli (wrzucamy jakies ubranko dziecka z naszym praniem i obserwujemy jak zachowuje się dziecko) i po kilku miesiącach życia. Jeśli jakieś płyny do płukania to senitive. Ja bym się nie odważyła noworodkowi prać rzeczy w środkach dla dorosłych. I koniecznie - dodatkowe płukanie.
Mam 4letniego siostrzeńca i siostra prała w normalnym proszku i płynie, i szczerze mówiąc jeszcze nie miał do tej pory żadnym problemów ze skóra.
Jak będzie coś nie tak to zmienimy wtedy.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Cewnik to.... Najgorsze co wspominam z CC .bolało po założeniu aż do momentu znieczulenia. Potem wiadomo, też dyskomfort ale nie tak duży bo jesteś na przeciwbólowych. Ale powiem ci że wcześniej miałam cewnik przy laparoskopii i prawie go nie czułam więc nie ma zasady.

Po CC trzeba jak najwięcej pić wody niegazowanej. Im więcej tym lepiej i łatwiej do siebie się dochodzi. U nas bardzo tego w szpitalu pilnowali.

Ja brzuch mam od początku nisko.

W pełni Cię rozumiem. Dlatego staram się być na bieżąco z wami wszystkimi, bo chwila nieuwagi i jest kilkanaście stron do odczytania. Już się pogubilam z niektórymi sugestiami, jak co do majtek poporodowych itp., bo starałam się zapamiętać dane strony, ale niestety... Będę musiała szukać te wpisy :p i sobie je ponotowac... :D Jesteśmy na finiszu i każda prze do przodu. Sama chętnie czytam wasze porady, bo jednak chcemy dla naszych dzieci i samych siebie jak najlepiej ;)
Hehe tak albo czesto chce odpisac ale zanim dojde do konca to temat nieaktualny lub zapomne ;) ale dobrze ze zawsze jest odzew bo dzieki temu chyba wszystkim nam łatwiej i o to chodzi :))))

Mam 4letniego siostrzeńca i siostra prała w normalnym proszku i płynie, i szczerze mówiąc jeszcze nie miał do tej pory żadnym problemów ze skóra.
Jak będzie coś nie tak to zmienimy wtedy.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Każdy robi jak uważa za słuszne. Ja się obawiam tych wybielaczy i innych silnych środków w proszkach dla dorosłych.

Cewnik to.... Najgorsze co wspominam z CC .bolało po założeniu aż do momentu znieczulenia. Potem wiadomo, też dyskomfort ale nie tak duży bo jesteś na przeciwbólowych. Ale powiem ci że wcześniej miałam cewnik przy laparoskopii i prawie go nie czułam więc nie ma zasady.

Po CC trzeba jak najwięcej pić wody niegazowanej. Im więcej tym lepiej i łatwiej do siebie się dochodzi. U nas bardzo tego w szpitalu pilnowali.

Ja brzuch mam od początku nisko.
A to nie jest tak, że cewnik zakładają po znieczuleniu?

w57vdqk38htkkpep.png

reklama
Ja mialam wkladany cewnik przed cieciem malo przyjemne ale jak wyciagala mi go to masakra strasznie piecze i pierwsze sikanie po takim cewniku o jej:baffled:
A znieczulenie mialam ogolne i fajnie sie czulam po tym po 14 godzinach zajmowalam sie dzieckiem:)

Do góry