reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Ja miałam cewnik przed Cc, i poczułam uklucie takie delikatne ale do zniesienie i tak samo przy wyciagnieciu takie uklucie delikatne i tyle z bólu jezeli chodzi o cewnikowanie:) moze w sumie mnie temu tak nie bolało bo mialam skurcze parte przy zakładaniu :) i moze tak mi się wydawalo ze nie boli:) i to bylo przed znieczuleniem

reklama
Mi też mówią że mam nisko brzuch, ale ja mam tak cała ciąże. Dziewczyny czy Wam też wyskoczyły na szyi nad piersiami tak jakby rozstępy? [emoji31][emoji31]

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny. Ja myślę o kupnie elektrycznego aspiratorka i dodatkowo planuję zakup porządnego termometru. Jaki polecacie dla bobasów? Myślę o takim bezdotykowym.

Wczoraj obniżył mi się brzuch i to nagle i zdecydowanie. Trochę się denerwuję bo to dopiero 31tc. Czy któraś z Was też ma już tak nisko dzidziusia? Czy to powód do niepokoju?

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mam termometr bezdotykowy firmy microlife i śmiga od chyba ponad 3 lat bez zastrzeżeń. Na sam poczatek miałam zaś zwykły z gietka końcówką, bo wolałam mierzyć.temperaturę w pupie. Jest bardziej wiarygodna. Tutaj trzeba było po zmierzeniu temp. w pupie odjąć 0,5 °C. Ale jak Amelka podrosla i była tego sobie świadoma, to przeszliśmy na elektoniczny :)

Hej dziewczyny ;)
Właśnie zaczęłam dzisiaj prac ciuszki i rzeczy dla małego , okazało się ze trooooche tego jest ;p
Właśnie dostałam maila z rosmana Że mogę odebrać pampersy za grosz , także nie wiem od czego to zależy , dodam ze zaczęłam 34 tydzień.
Strasznie jest mi ciężko już , chciałabym już koniec a z drugiej strony się obawiam co i jak.
Miłego wieczoru dziewczyny i nie przemęczać się pamiętajcie , bo ja chwile przejdę po sklepach albo coś porobie w domu i mam dość i mały tez się wtedy buntuje ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A używacie konkretnych balsamow na rozstępy? Bo ja używam zwykły balsam z nivea. Może to za mało??

A używacie konkretnych balsamow na rozstępy? Bo ja używam zwykły balsam z nivea. Może to za mało??

Ja na szczęście nie mam rozstępów ale to zależy od skory czy jest podatna na rozciąganie , nawet najlepszeee kremy, masła itp nie pomogą

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiecie co ... Tak jak czytam to na serio wszystko jest sprawą indywidualną ... Nasze opinie są bardzo skrajne :) ... Ja np cewnika (zakładania i ściągania) wcale nie czułam nawet nie pamiętam kiedy to było robione bo wogole mnie to nie obeszło ... Za to badanie wód płodowych ... Rety ... Chciałabym żeby to nie było konieczne tym razem :/ ból niesamowity i taka znieczulica personelu ... Ech ... Ja rodziłam o 3rano więc do 10 do odwiedzin po prostu spalam a było mi tak zimno że nie mogłam wytrzymać i aż dreszczy dostałam pomimo 3 koców ... (Faktycznie nie można podnosić głowy przez ten czas i się zastosowałam więc bólu głowy nie było) pionizacja jeszcze w ten sam dzień chyba po 12h od cc ... Bolało tzn tak ciągnęło brzuch ale do zniesienia ... Później przeciwbólowe domięśniowo Ketonal (sam zastrzyk tak bolesny że poprosiłam mamę o Ketonal w tabletkach żeby mnie już nie kłuli) no i z dnia na dzień coraz lepiej ... Przy wypisie na piechotę z synkiem wracałam do domu i na 4pietro po schodach ... Nie było źle ... A po 2ch tygodniach czułam sie jakbym nigdy nie rodziła.

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry