reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

@agatenka33 ja miałam nawilżacz z Eldom, jeden z lepszych, ale osadzał się biały osad wszędzie. Teraz mam oczyszczacz z nawilżaczem ewaporacyjny i jest super, plus mniej kurzu.

Ja mam różne ubranka, ale przygotowuję do 62. Już nie pamiętam ile, czego. Zacznę prać, to będę wiedziała.

Po wizycie wczoraj Krzyś jest większy już od siostry, gdy ta się rodziła. Zobaczymy, co będzie dalej, bo ona się właśnie na tym etapie zatrzymała.

reklama
Ja sporo ubranek dostałam od bratowej (po jej córci). Na razie od rozmiaru 56 do 68. Poprane, poprasowane i posegregowane (razem 56 i 62 a 68 osobno). Kupiłam kilka body kopertowych i są rewelacyjne, będzie je łatwo zakładać. Z resztą poczekam aż się maleństwo urodzi i się zamówi na bieżąco.

W nocy spać nie mogłam, chyba z 2h spałam. Nie chciało mi się, było mi duszno. Masakra... A pobudka o 6 i na badania krwi i moczu... Chyba w dzień będę odsypiać.

Ja mam jeszcze wszystkie ubranka po pierwszej córce. Chyba tylko 2 komplety miałam na 56, ale córka urodziła się duża, wiec już nawet w szpitalu było to za małe. Martwi mnie tylko to, czy mam właściwe na maj, bo Amelka urodziła się koniec września. Już siedzę na iglach, bo jeszxzee nie zniosłam rzeczy ze strychu i nie pamiętam ile czego mam, ale w przyszłym tygodniu zamierzam je znieść. Jak się zorientuje co mi brakuje, to dokupie.
Ze względu, że moje porządki wiosenne szlag trafily i nie będę czekać z malowaniem. Przy dobrej pogodzie w ten weekend i jak mąż trochę się wykuruje, to zabierzemy się za malowanie sypialni, postawienia łóżeczka i dekoracji. Dlatego opierałam się ze znoszeniem rzeczy, bo bym je musiała zaś przestawiać. Z drugiej strony nosi mnie trochę, bo poza moim brzuszkiem, to w domu nie widać, żebyśmy oczekiwali na dziecko. Boję się, że nie zdążymy. W ogóle cieszylabym się jakby mąż ze mną później jechał na zakupy. Nie lubię samotnych wypadów zakupowych...

Oj, ja też nakręcona jestem. Wczoraj przyszła paczka i rzeczy do szpitala dla mnie, ale jeszcze muszę dokupić klapki, kapcie, nakładki na toaletę, kosmetyki w wersji mini. Ja mam termin na 1 maja. Jeszcze dla maleństwa muszę skompletować kosmetyki i apteczkę.

Dziś coś mnie mdli :/

Hej, właśnie wyszłam z laboratorium i czekam na przystanku na autobus. Słońce pięknie świeci ale jest zimno i wieje wiatr. Muszę dziś zrobić fotkę do prawka.

w57vdqk38htkkpep.png

Pytanie za sto punktów do jakiego rozmiaru szykujecie ciuszki bo z tego co pamiętam to szybko ta pierwsza rozmiarowka szła ja do 68 i powiem Wam, że jeszcze mam braki. Body z krótkim mi brakuje mam zaledwie dwie i w ogóle jakoś mało mi się tego wydaje, a pamiętam że to maleństwo na początku ciągle trzeba było przebierać a to ulało a to kupka wyleciała itp.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam juz duzo ::)) 56 najmniejsze tu malutko z 5 body, 2 polspiochy, 2 pajace. Potem 60 jakos tak niestandardowo body spodnie i sweterek eleganckie. Potem 62 tu mam bardzo dużo, dostalam duzo od rodziny na baby shower ;). I sama nie moglam sie powstrzymac, ale kupowalam tylko na wyprzedazach zalando, hm i firmy pinokio oraz kilka innych.glownie kupowalam jednak juz potem rozmiar 68 z mysla o jesieni, tu mam sporo spodni, spodni treningowych, jeansy w spadku, body kombinezonki itp. Nawet nie licze. Mam duzo czapeczek bo to taniutkie, ale za to nie kupowalam butow, bo przeciez na pocxatku dziecko nie chodzi a po co ma sie grzac latem, lepiej boso lub skarpetki. Buty kupie gdy będzie potrzeba :)

reklama
Do góry