reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

A mi od niedzieli nogi strasznie puchną :oops:
Nawet kostek już nie widać. Leżę plackiem i myślę sobie, że mam powtórkę z rozrywki... W pierwszej ciąży też tak miałam, ale to było lato... To była jakaś masakra, bo nawet jak wychodziłam na początku października ze szpitala, to na nogach miałam japonki. Długo mnie to trzymało :oo: Wyglądałam jak sumo :baffled: A tu przede mną jeszcze 2 miesiące:hmm:
Ma któraś z was ten sam problem? Jak tak dalej pójdzie, to nie wejdę do żadnych butów :szok:

reklama
Jestem juz na patologi ciazy.pojechalam zgodnie ze wzkazaniem mojej ginekolog do jednego szpitala.A tam po stwierdzeniu 2 cm rozwarcia do i nego kazali jechac.Dobrze ze maz samochodem podwiozl .w drugim zrobili ktg zbadali i stwierdzili ze brak rozwarcia a ze skurcze nie porodowe tylko przepowiadajace to czego bola tak mocno.Widac co szpital to inne podejscie.mam nuz ktg a wzymon wierci sie jak oszalaly.Jestem po raz pierwszy w tym szpitalu i mam mile odczucia.Jak mnie badala lekarka to delikatnie .wzzystk9 mi tlumacza .czysto schludnie i przyj3mnie nie to co w tym co wczesniej bylam.Jak mi helga wephala piesc do krocza mojego biedn3go to myslalam ze jej zasune z kopyta swojego spuchnietego.

Jestem juz na patologi ciazy.pojechalam zgodnie ze wzkazaniem mojej ginekolog do jednego szpitala.A tam po stwierdzeniu 2 cm rozwarcia do i nego kazali jechac.Dobrze ze maz samochodem podwiozl .w drugim zrobili ktg zbadali i stwierdzili ze brak rozwarcia a ze skurcze nie porodowe tylko przepowiadajace to czego bola tak mocno.Widac co szpital to inne podejscie.mam nuz ktg a wzymon wierci sie jak oszalaly.Jestem po raz pierwszy w tym szpitalu i mam mile odczucia.Jak mnie badala lekarka to delikatnie .wzzystk9 mi tlumacza .czysto schludnie i przyj3mnie nie to co w tym co wczesniej bylam.Jak mi helga wephala piesc do krocza mojego biedn3go to myslalam ze jej zasune z kopyta swojego spuchnietego.
Dobrze,że jesteś pod dobra opieka..tylko co to za specjaliści że w jednym szpitalu widza rozwarcie A w innym nie...jak to możliwe?? Czyli nie ma? To bardzo dobrze.chwila obserwacji i wrócisz do domu:))

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

W ogóle jak to jest z tym masażem szyjki macicy podczas porodu? Można się na nie nie zgodzić? Czytałam, że to pic na wodę a sprawia silny ból.

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

W ogóle jak to jest z tym masażem szyjki macicy podczas porodu? Można się na nie nie zgodzić? Czytałam, że to pic na wodę a sprawia silny ból.

Ja myśle,że nie mogą Cię do tego zmusić.. :) widzę że nie tylko ja wczesnie się budzę;) niestety już 8x wstaje w nocy siku na 3 krople :( już chce urodzić!!! A mówią odpocznij póki możesz
...

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Niby nie musisz się z tym zgodzić a czy wiesz co oni Ci robią ja miałam i nikt mnie nie informował zresztą w porównaniu do bóli krzyżowych nic i tak nie czułam bo mój poziom bólu już był bardzo przekroczony i trudno powiedzieć czy bolało wszystko bolało jak cholera i wszystko jedno co oni tam robili.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie obudził skurcz łydki. I dzisiaj tylko dwa razy wstawałam więc to sukces.
Co do spuchniętych nóg też je miałam w pierwszej ciąży ale rodziłam latem w lipcu i też japonki tylko mnie uratowały bo nie mogłam innych butów założyć. W eliminować sól, dużo wody pić, trzymać nogi wyżej i moczyć je. Pomagało wszystko tylko na chwilę a soli ciężko było mi zrezygnować.
Narazie jeszcze mi nie puchną ale teraz mnie wystraszyłas że być może będą.
Gosiaczek to nie wiadomo co Ci.

Brzuszkowa mierz sobie ciśnienie bo może powód puchnięcia jest inny i zapytaj koniecznie swojego lekarza o to.

Nie wiem ale wydaje mi się, że to jakaś średniowieczna metoda. Żyjemy w 21 wieku a tu takie badanie jest przeprowadzane ręcznie, w dodatku do niczego nie prowadzi tylko zadaje ból. Bezsens

reklama
Czesc dziewczyny;)
Ja pije poranna kawke w sumie cappuccino:) od kilku dni sie przerzucilam sie na cappuccino :) miam:)
Malemu ide robic sniadanko, ubiore go moj D go zawiezie i dzis nie robie nic! Od kilku dni mialam jakies dziwne dni, sprztalam od razu jak syn szedl do przedszkola. Pralam myslam wszystko itp.. Więc dzis odpoczywam :) u nas spadl śnieg:\

Do góry