reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dziewczyny mama dzis u mnie byla jestem w 31tyg i opadl mi brzuch:\ zaczynam sie stresowac:\
Jeśli wszystko jest dobrze to chyba nie masz się co martwić opadnietym brzuchem. Kilka tyg przed porodem może się obniżyć,czyli akurat 7 tyg;) ja czekam aż będę mogła n9rmalnie oddychać i przejdzie mi ta zgaga. Będzie dobrze!!

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

reklama
Dziewczyny jak wygląda zgaga? Nigdy nie miałam i nie wiem jakie to uczucie. Ale od trzech dni odbija mi się kwasem jest to strasznie ohydne odczucie :/ może to po antybiotyku, ale brałam osłonę więc raczej nie powinno. Ble

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jak wygląda zgaga? Nigdy nie miałam i nie wiem jakie to uczucie. Ale od trzech dni odbija mi się kwasem jest to strasznie ohydne odczucie :/ może to po antybiotyku, ale brałam osłonę więc raczej nie powinno. Ble

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom
No właśnie coś takiego, odbijanie i pieczenie w przełyku.blee

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Blondynka 1988 bo niewspolmiernosc porodowa.Czyli chca ciac bo jak bym czekala do maja to by maluszek za duzy byl.Przynajmniej tak zrozumialam.A wszystko przez tatusiowe geny .on sie urodzil 6 kilo i to drogami natury.Ale tesciowa krwotoku dostala i maly mial cos z barkiem.Mialam wczesnie cc chcialam rodzic sn ale lekarka mi odradza przy tak duzym maluchu.

@Gosiaczek1202 to pomóż mi jedno zrozumieć. To dlaczego jeżeli moja druga córka prawdopodobnie będzie ważyć 3300-3500g cc planuje na tydzień przed terminem. Niby wolałby jakby dziwcko było większe, wagowo podobne do pierwszej córki która wazyla 3960. Niby termin mam na.20.05, a cc będzie prawdopodobnie 14.05. To mogłaby byc 21.05... Ja już niczego nie rozumiem... Niby córka miała być duża i przez cukrzycę ciążowa ma być cc, a tu dziewczynka wydaje mi się, że w normie... To mogłabym rodzić naturalnie...
Może dziewczyny macie jakieś logiczne wyjaśnienie... Ja już zwariuje. Póki co mala jestcw pozycji miednicowej, ale jeszcze ma czas, by się ułożyć prawidłowo... Jeżeli się nie ułoży, to musi być cc, rozumiem, a jak wszystko będzie ok...
Zastanawiam się nad pójściem po opinię do innego lekarza... Co radzicie?

@Gosiaczek1202 to pomóż mi jedno zrozumieć. To dlaczego jeżeli moja druga córka prawdopodobnie będzie ważyć 3300-3500g cc planuje na tydzień przed terminem. Niby wolałby jakby dziwcko było większe, wagowo podobne do pierwszej córki która wazyla 3960. Niby termin mam na.20.05, a cc będzie prawdopodobnie 14.05. To mogłaby byc 21.05... Ja już niczego nie rozumiem... Niby córka miała być duża i przez cukrzycę ciążowa ma być cc, a tu dziewczynka wydaje mi się, że w normie... To mogłabym rodzić naturalnie...
Może dziewczyny macie jakieś logiczne wyjaśnienie... Ja już zwariuje. Póki co mala jestcw pozycji miednicowej, ale jeszcze ma czas, by się ułożyć prawidłowo... Jeżeli się nie ułoży, to musi być cc, rozumiem, a jak wszystko będzie ok...
Zastanawiam się nad pójściem po opinię do innego lekarza... Co radzicie?
Mi sie wydaje ze jak najbardziej moglabys rodzic naturalne. Moja kolezanka tez miala cukrzyce ciazowa i rodzila naturalnie maly mial 3500g

reklama
Do góry