reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

A ja dziewczyny jak wyjechalam o 16.50 na wizytę tak wróciłam po 21. Najpierw opóźnienie było w wizytach, potem lekarz zapomniał przepisać mi nowych witamin, bo wyniki z morfologii zaś poleciały trochę w dół. Powiedziałam mu o moich klociach w klatce piersiowej i oddelegowal mnie do szpitala na EKG... Masakra te klocia. Tak jak przypuszczał jest to nerwobol. Wszystko długo trwało, bo lekarz zaczął przyjmować.od 20.00 my byliśmy czwarci a w dodatku nie mogła sie.zalogować na komp. Całe szczęście, że Amelka pojechala z dziadkiem do domu i tam śpi, bo o której by to poszła spać... Jak klocie znikło, to dostałam zgagi. Pielęgniarka powiedziała, że mam wszystko olac i się niczym nie stresować. Wszystko łatwe w telriie, ale w praktyce...:(

Najważniejsze, że malutką wszystko ok waży 1450g a jestem w 30+2. Ze względu na moje wyniki morfologii mam się.zaciągnąć do jedzenia więcej mięsa, a ja tak za tym nie.przepadam. Dodał, że dobrze zrobi to też dziecku, bo niby w normie, ale mogłoby być większe. Może dobijemy do 3300-3500g. Powiedział, że dobrze było, by obie córki były kilowo podobne, ale wynika, druga będzie mniejsza... Amelka wazyla 3960 g. Już sama.nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Wzrostowo wypada na termin porodu wg om na 20.05, ale że mam mieć cc, to prawdopodobnym terminem cc będzie już 14.05.
Kolejną wizytę mam 10.04 w naszą 8 rocznicę ślubu :D. Takiej rocznicy to myśmy jeszcze nie mieli.

Ostatnia edycja:
reklama
@Brzuszkowa to, ale miałaś przeboje wczoraj! Grunt, że w sumie to wszystko jest okey[emoji6] Co do wagi małej to bym się nie przejmowała - jesteś z jakiś tydzień do przodu ode mnie, a moja Zuza ważyła wczoraj 1380 g więc zobacz jak porównywalnie [emoji16] Będziemy miały po prostu maleństwa [emoji847]

Ja się obudziłam głodna jak wilk i właśnie wpierniczam kanapkę z serem , szynką i pomidorem [emoji4] Mniam!
Miałam fajny sen (w końcu!!) - tuliłam swoją kruszynkę, taka drobniutka była [emoji847]
@agatenka33 nie słyszałam nic takiego o herbacie. Muszę poczytać - ale może lepiej spytać ginekologa?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Witam się z rana. Idę po 8 do laboratorium oddać mocz i zrobić morfologię na jutrzejszą wizytę a tu mały tak tłucze mnie po pecherzu, że szok. Muszę jakoś do 8 wytrzymać. A głodna jestem jak wilk. Może wezmę sobie banana i zjem po pobraniu, bo padnę na ulicy [emoji14] a chcę jeszcze zajść do Rossmana po pieluchy i do Pepco

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny:) ja dzis tez mam lekarza ale endykrynologa:\ ze 2/3h czekania na swoja kolej :\ ehh
Ale za to dzis mama przyjezdza na obiadzik i pomoc mi prasowac ciuszki dla malej :) ddzis mysle robic schaba pieczonego w sosie kminkowym z kluskami :)

Ja się tez boję ze akcja sie zacznie a bede sama w domu:\\ bo nie chce Cc i nie ide wczesniej do szpitala tylko czekam az sie coś zacznie:\ boje ze ze moj nie zdąży, boje.się rozlaki zs synem bo od 3.5lat czyli od urodznia nigdy nie spedzilismy osobno nocy.. Dlatego tez wole rodzic Sn nie Cc..

@ Mb91 no wlasnie z ta herbatka to jedno z pytan ktore mi umknelo na poniedzialkowej wizycie, nastepna po swietach.

@Brzuszkowa Dobrze ze I Ciebie wizyta w porzadku, ja tez miewam nerwobole ale juz nie tak intensywne jak przy infekcji, nic mojemu gin juz nie wspominalam, a moze powinnam, ja termin na 4, 7 maj ale nie pomyslalam, tym bardziej ze mowil kiedys ze te bole nie maja wplywu na ciaze. Jak sprawdzisz to daj znac czy wszystko ok? Widzisz z tymi pomiarami roznie mowia, ja 32tydzien skonczony waga 1800 I mi gin powiedzial ze dziecko bedzie duzo wazylo, tyle ze dlugi nie jest.

Wróciłam z przychodni, zaszłam po pieluchy i do Pepco ( wrrr nie bylo mojego upatrzonego czajnika i lustra :( ) i czuję się jakbym przebiegła maraton

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny wy też już takie bez życia jesteście ? Nie mam siły na nic a to dopiero 30tc. Odebranie synka ze żłobka zajmuje mi 2x tyle czasu i to tyle wysiłku ode mnie wymaga że kładę się z synkiem na drzemkę [emoji13] tragedia ...

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny wy też już takie bez życia jesteście ? Nie mam siły na nic a to dopiero 30tc. Odebranie synka ze żłobka zajmuje mi 2x tyle czasu i to tyle wysiłku ode mnie wymaga że kładę się z synkiem na drzemkę [emoji13] tragedia ...

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
Ja cała ciążę czuje się gorzej.na pewno nie miałam w 2 trymestrze nadmiaru energii :( 3 kroki i mam zadyszke. Nawet jak mówię to mam zadyszke :( Ale spać też nie mogę bo mi ciężko. Dziś w nocy 5 x wstawalam na siku. Jeszcze tak często nigdy nie było... A prawie nic nie miałam w pęcherzu. Może wyjątkowo dziś mnie młody tak uciskal, zobaczymy. Brzuch mi się nie obniżył więc aż tak nie powinnam chyba latać.
Jutro mam gina, i badanie gbs:( to jest nieprzyjemne ? To jest wymaz że środka czy tylko powierzchni pochwy i odbytu? Pamiętacie może?
W necie wyczytałam że jeszcze trzeba zrobić WR i hbs. Też tak mialyscie ?pytam bo ja mojemu gin. Przypominam jakie skierowanie ma mi wypisać bo on czasem zapomina...ech..

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Hej, my juz też jemy śniadanko mała cały wieczór szalała i teraz szaleje w brzuszku. Tak też nie mam na nic energii, czuję się ociezala. Chociaż jeszcze ruchy mam takie że hej[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Ja dopiero teraz odczuwam co to ciąża, bo tak to bez żadnych dolegliwości ja przechodziłam. Nie mogę w to uwierzyć że jeszcze co 2 miesiące i będziemy tulic nasze Maleństwa[emoji7][emoji7]już coraz bardziej przeraża mnie wizja porodu...

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie
Ja po wizycie 32 tc a maly wazy 2456 gram .Dostalam skierowanie na cesarke .Zostalo ustalic termin .Badanie gbs dosc nieprzyjemne dzisiaj dla mnie bylo .Najgorsze wziernik reszty nie czczulam.Prawdopodobnie na koniec kwietnia mi cesarke uatawia .Wiec niewiele mi czasu zostalo.Ale juz na 1 maja bede swoja kluseczke miala w ramionach troche to za szybko dla mnie

Do góry