reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Ach dziewczyny... co za niedziela... Pozazdrościć wam tych relaksujących niedziel: spacerów, spokoju i czasu na przemyślenia w związku z naszym stanem...
Ja od 7.00 do wieczora cały czas byłam na nogach. Rodzice stwierdzili, że w niedzielę będzie malowana sypialnia babci, więc wynoszenie wszystkich ciuchów, worków, materacow, łóżka i innych rupieci do salonu, przedłużenie wszystkich kabelkow z telefonu i internetu do naszej sypialni, bo tam sobie po remoncie poddasza zrobimy swoją pracownię. O 12.00 poszłam poszykowac kawę i innych rzeczy na Dzień kobiet, który wczoraj zorganizowaliśmy. Wróciłam o 13.30, by zjeść obiad, wyszykowac Amelke, bo chętnie ze mną chodzi na nasze imprezy i o 14.15 byłam zaś na miejscu. I tak do 18.30 z Amelka zabawy, wręczanie kwiatów, zdjęcia, filmy na fb naszego stowarzyszenia. Jak szczęśliwie wróciłam do domu, to kąpiel córki, przygotowanie wszystkiego na dziś do przedszkola i chociaż trochę ogarnęłam dom.
Wszystko wszystkim, ale dopiero tydzień temu mylam okna i robiłam generalne porządki, a teraz wygląda u mnie gorzej niż przed tymi porzadkami. Jak na to wszystko patrzę, to płakać mi sie chcę. Najgorsze, że ten stan utrzyma się przez kilka dni. Pozazdroszcze (w pozytywnym słowa znaczeniu) wasze postępy. Idziedzie jak burza do przodu, bo u mnie jeden krok do przodu, a 5 do tyłu. No ale... życie...

Co do lewatywy, to trochę krepujaca sprawa. Jakbym miała możliwość, to bym ją zrobiła, mniejsza krepacja. Ale czeka mnie cc...

Jak urodziłam Amelke przez cc, był to czwartek, to w niedzielę wróciliśmy do domu, a pokarm dostałam z wielkim trudem dopiero w poniedziałek. By wspomóc laktacje kupiłam sobie specjalną herbatę. W szpitalu położne niechętnie dawały mleko sztuczne. Mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej...

reklama
Mama mi przy synku mowila zebym kupila sobie bebilon i tak zrobiłam kupilam maly, oczywiście slyszalam po co Ci ze będę karmic piersią i wogole.. I całe szczescie ze nie posłuchalam tesciowej... Tylko mamy... Pamietaj to jak dziś rano standardowo mnie pouczala, moj mnie tez wkurzyl i nie mialam mleka kilka godzin.... Przykladalam syna i nic pozniej chcialam sprawdzić i laktator nic ze mnie nie sciagnal... Masakra jakas... Więc na wszelki wypadek wole mieć..mleko bylo oczywiście na liście zakupowej:) ma dluga date ważności zawsze mozna sprzedac czy dac komus jak się nie użyje:)

Brzuszkowa - to faktycznie miałaś mocno szalony dzień! Aż prosi się o chwilę relaksu :)) ale spokojnie też wszystko sobie ogarniesz, grunt to się nie stresować w naszym stanie!

Racja, ja sobie też kupie jedno opakowanie mleka na wszelki wypadek.

Ja dzisiaj mam totalnego lenia, zbieram się na zakupy od dobrych 2 godzin hehe, złapał mnie smak na schabowe ach! :) szkoda że same się nie zrobią :D

Macie może w domu czworonoga ? Psa lub kota ? Jak wasz pupil reagował na noworodka w domu ?

@aniolek678 mam kotkę :)
Przed większymi dziećmi ucieka jak do nas przychodzą :)
Jak przyjeżdża chrześniaczka, która ma teraz 4 miesiące to tylko powącha fotelik samochodowy i odchodzi :) W ogóle ją nie interesuje :)

O dostałam z Rossmana info, że mam pieluchy do odebrania, a mnie kurcze ciągle trzyma chorobsko i nie ma zbytnio jak wyjść. A muszę pojechać po elementy do wózka , które odzywała mi krawcowa, jestem bardzo ciekawa jak będzie się w całości prezentował. I jeszcze czeka mnie wycieczka do wydziału komunikacji zmienić adres w dowodzie rej. I prawie jazdy, bo w końcu zameldowalam się na stałe tu gdzie obecnie mieszkam.
Czasami słyszę jakieś dziwne pyknięcie w brzuchu, coś podobnego jak strzelanie kości. Nie mam pojęcia co to może być, no chyba pęcherz płodowy jeszcze nie pęka ;)

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Dobrze, że mówicie o tym mleku modyfikowanym. Dopisze do listy [emoji28]

Kochane mamy, a co myślicie o rożku? Zastanawiam się czy kupić czy też nie... [emoji846]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dobrze, że mówicie o tym mleku modyfikowanym. Dopisze do listy [emoji28]

Kochane mamy, a co myślicie o rożku? Zastanawiam się czy kupić czy też nie... [emoji846]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja kupiłam rożek, zawsze te pierwsze dni jakoś maluszka usztywnia zanim się ogarnę z trzymaniem dzidzi[emoji12]my byliśmy dzisiaj oglądać wózki, podobał mi się Roan bass ale na miejscu spodobał się nam Invictus v-plus i Junama madena [emoji16][emoji23]i muszę się zdecydować, bo już w tym tygodniu chciałabym zamówić. A Wy już macie wózki?

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

O dostałam z Rossmana info, że mam pieluchy do odebrania, a mnie kurcze ciągle trzyma chorobsko i nie ma zbytnio jak wyjść. A muszę pojechać po elementy do wózka , które odzywała mi krawcowa, jestem bardzo ciekawa jak będzie się w całości prezentował. I jeszcze czeka mnie wycieczka do wydziału komunikacji zmienić adres w dowodzie rej. I prawie jazdy, bo w końcu zameldowalam się na stałe tu gdzie obecnie mieszkam.
Czasami słyszę jakieś dziwne pyknięcie w brzuchu, coś podobnego jak strzelanie kości. Nie mam pojęcia co to może być, no chyba pęcherz płodowy jeszcze nie pęka ;)

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też czekam na info z rossmana Ale nic nie przychodzi. W którym jesteś tygodniu?dostałaś maila czy smsa?
Na pewno pęcherz tak nie pęka;)

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja kupiłam rożek, zawsze te pierwsze dni jakoś maluszka usztywnia zanim się ogarnę z trzymaniem dzidzi[emoji12]my byliśmy dzisiaj oglądać wózki, podobał mi się Roan bass ale na miejscu spodobał się nam Invictus v-plus i Junama madena [emoji16][emoji23]i muszę się zdecydować, bo już w tym tygodniu chciałabym zamówić. A Wy już macie wózki?

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak, już od kilku tygodni wózek jest:) już wszystko takie realne się staje.:)

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Do góry