reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Tak, już od kilku tygodni wózek jest:) już wszystko takie realne się staje.:)

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
No mnie czeka jeszcze tylko wózek, torba do szpitala i rzeczy apteczne dokupić. Ciuszki zacznę prac jakoś może przed świętami, ja jeszcze mam troszkę czasu ale się już denerwuje[emoji4]

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam rozek dla gosci, w sensie jak ktos przyjdzie wole dac dzidzie na raczki w rozku:) zawsze bezpieczniej :) mam 2 jeden usztywniany drugi nie :)

tysia123 - faktycznie lepiej mieć jedno w zapasie mleko mm, a jakieś konkretnej firmy polecasz ?

Po prostu boję się że jest to jednak poważna operacja.. i jak potem będę do siebie dochodzić,ale tego to już nikt nie wie..czas pokaże :p

W sumie to miałam raz Bebilon, raz Bebiko i chyba nan. Ale nan podobno bardzo często powoduje zatwardzenia bo ma sporo żelaza. Więc teraz chyba Bebiko kupię.

A mialas kiedyś znieczulenie? Bo w sumie jakieś dolegliwości po CC często wynikają z reakcji na znieczulenie. Dziewczyna co ze mną CC miała miała straszne migreny. Wiem że czasem ludzie wymiotują albo kręgosłup boli. Co do bólu to jeśli nie robią problemu z przeciwbólowymi to naprawdę jest ok. U nas kroplówką co 4 godziny była. Będzie dobrze ;)

Dzień dobry [emoji846]
My mieliśmy o 14:30 wizytować, ale wizyta przełożona na jutro.

Muszę kupić też te paseczki.

@Jetkaa dobrze, że synek już nie płacze [emoji1433][emoji846]

@nknatalia też meczy mnie kaszel rano i wydzielina zielonkawa po przeziębieniu. To może utrzymywać się nawet do 2 miesięcy. [emoji57] Daj znać co powie lekarz.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Lekarz powiedział że może to być pozostałość po infekcji lub alergia. Mam zrobić Ob i morfologię +płytki i wtedy zobaczymy czy jest stan zapalny, jeżeli to wykluczymy to będzie alergia z którą nie ma szans narazie walczyć.Jutro pójdę zrobić te badania.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie dopadła dzisiaj alergia. Ociepliło się to drzewa pylą :(
Cały dzień mam katar, kicham i oczy mi łzawią :(
Nie pojechałam na gimnastykę dla ciężarnych, bo bym musiała ciągle z chusteczką ćwiczyć.

reklama
Cześć wszystkim [emoji3]

To prawda - duży brzuszek jest wyzwaniem - też czeka mnie golenie dzisiaj przed jutrzejszą wizytą u ginekologa [emoji28] I wiem, że nie będzie to łatwe. Mój D. też zaproponował, że mi pomoże, ale nie mam zamiaru nawet z nim w tym temacie dyskutować.

A jak już jesteśmy przy tych tematach, to jak to z lewatywą jest? Warto ją robić? Jest konieczna przed SN? Ja się zastanawiam - ta pozycja w moim planie porodu dalej jest bez odpowiedzi. Boje się, że jeżeli sam mi się organizm nie oczyści przed porodem to coś się nieprzyjemnego i krępującego pojawi przy porodzie.... [emoji849] Z drugiej strony słyszałam, że czopki też pomagają, albo że organizm sam się oczyszcza. Z tym, że ja mam takie zatwardzenia, że szok ... Powiem Wam szczerze, że chyba tego, że może coś takiego mi się przytrafić przy porodzie boje się bardziej niż samego bólu.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Mi polozna powiedziala ze lewatyw juz się nie robi, a przed porodem (zarowno sn jak i cc) warto sie porzadnie najesc i niczym nie przejmować

Do góry