reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

U mnie mała najbardziej dupke i plecki wypina w okolicy pepka a tak to często na samym dole ją czuć i nie wiem co ona tam robi bo tam ma głowę i czkawke to bardzo nisko czuję.

reklama
agatenka33 - a kiedy mają być te staniki od jutra?? ;)

Mi już poleciał 34 tydzień... :p chyba czas pakować torbę do szpitala ? :)

Kiedy Wy drogie mamy zaczynacie/ zaczynałyście pakowanie ?

Mam takie dziwne odczucia z jednej strony uwielbiam swój ciążowy brzusio i ciężko mi sobie wyobrazić to że niedługo go nie będzie, tych kopniaków, tego że każdy na Ciebie dmucha jak na "jajko" a z drugiej strony marze o rozwiązaniu że chce już wziąć na ręce maleństwo i przytulić... raz czas leci szybko raz wolno... wiecie o czym mówię?

Jak tam dziewczyny mineła wam niedziela. U mnie super spokojnie, tez mysle jezdzic do konca, smieje sie ze moge i sama na porodowke jechac bo sie nie boje, ale roznie to z bolami bywa:).

Takie pytanie do dziewczyn ktore karmily piersia wczesniej, kupijecie juz staniki do karmienia, czy czekacie, maja byc wlasnie w lidlu i sie zastanawiam, mysle ze bardziej juz biust chyba nie urosnie, bo i tak mam wiekszy niz poprzednio a tez karmilam i to dlugo bo prawie 2 lata, czy czekacie bo z drugim dzieckiem moga byc problemy z laktacja? Tak sie zastanawuam tylko.
Dzis w koncu pozamawialam wyprawke, szlafrok,koszule, pieluszki, butelki, smoczek, podklady, jeszcze tylko posciel i drobne rzeczy z apteki,a i pieluszki do szpitala 1 czy 2 kupujecie?

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Też właśnie sie zastanawiam czy chociaz jednego juz nie kupić w lidlu. Ja do szpitala kupuje pampersy 1.

Jeszcze jedno, jak Wasi mężczyźni przeżywają Wasz stan ? Ja mam wrażenie że im bliżej rozwiązania to moje słońce jest bardziej przerażony niż JA :p

Co do pieluszek ja narazie kupiłam "1" one są chyba 2,5-5 kg

agatenka33 - a kiedy mają być te staniki od jutra?? ;)

Mi już poleciał 34 tydzień... :p chyba czas pakować torbę do szpitala ? :)

Kiedy Wy drogie mamy zaczynacie/ zaczynałyście pakowanie ?

Mam takie dziwne odczucia z jednej strony uwielbiam swój ciążowy brzusio i ciężko mi sobie wyobrazić to że niedługo go nie będzie, tych kopniaków, tego że każdy na Ciebie dmucha jak na "jajko" a z drugiej strony marze o rozwiązaniu że chce już wziąć na ręce maleństwo i przytulić... raz czas leci szybko raz wolno... wiecie o czym mówię?

Już 34 tydzień? Na kiedy masz termin?
Staniki będą od czwartku.
Ja tez mam czasem takie dylematy że piękny to czas w ciąży ale z drugiej strony strony już się nie mogę doczekać az przytule maleństwo.

Jeszcze jedno, jak Wasi mężczyźni przeżywają Wasz stan ? Ja mam wrażenie że im bliżej rozwiązania to moje słońce jest bardziej przerażony niż JA :p

Co do pieluszek ja narazie kupiłam "1" one są chyba 2,5-5 kg

U nas właśnie chyba bardziej panikuje niż on. To jest nasze drugie dziecko i juz wiemy mniej wiecej co i jak, tylko że ja juz bym chciala miec wszystko pokupione poogarniane i wogole a ten ciągle spokojnie mamy czas i weź tu gadaj z takim:confused:

No wlasnie w czwartek beda, ale ja i tak dopiero po poludniu mysle jechac i tez zastanaw u am sie czy jeden czy dwa kupic, tylko gorzej z rozmiarem jaki dobrac mysle ze taki jak mam teraz bedzie ok tym bardziej ze lidlu teraz. zawsze zawyzona rozm., malenu tez jakies bodziaki i spodenki mysle ale popoludniu juz roznie moze byc..., a nie chce sama sie wybierac z mala i ja taszczyc na rekach, bo juz ciezko:(,
Aniolek678 to na kiedy ty termin masz, ze tak szybko leci?

Dopiero wczoraj do mojego mowilam ze smiglo mi i ze znow trudno mi sobie wyobrazic malenstwa znow w domku, juz troche odwyklam jakby nie bylo, ale tulic takie malenstwo cudna sprawa, teraz tym bardziej wyczekuje jak Zuza na braciszka bedzie reagowac, a ona bardzo czula dziewczynka jest:)

taaak :) mam termin na początek kwietnia, więc za dużo czasu mi nie zostało :)

o dobrze wiedzieć to wybiorę się do Lidla.

hehe czyli wszystko w normie, pewnie każda kobieta ma takie odczucia w tym stanie :)

A jakich marek kupujecie pampersy ?

reklama
taaak :) mam termin na początek kwietnia, więc za dużo czasu mi nie zostało :)

o dobrze wiedzieć to wybiorę się do Lidla.

hehe czyli wszystko w normie, pewnie każda kobieta ma takie odczucia w tym stanie :)

A jakich marek kupujecie pampersy ?
Ja mam pampers, dada, jakieś z Tesco i tużurs (nie wiem jak to się pisze) z Lidla

3jgxskjosc311c31.png

Do góry