reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dziękuję za odpowiedź i trochę jestem zmieszana ja źle wspominam sn i już była skłonna CC ale teraz to nie wiem. Może życie samo zweryfikuje. Sama nie wiem.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziękuję za odpowiedź i trochę jestem zmieszana ja źle wspominam sn i już była skłonna CC ale teraz to nie wiem. Może życie samo zweryfikuje. Sama nie wiem.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom
Bez względu na swoje wcześniejsze doświadczenia i doświadczenia innych mozesz przeżyć cudowny lub koszmarny sen jak i super lekkie i najgorsze cc

Jak to jest z tym balonikiem? Pierwsze slysze..
Nic nie pomaga..:\ tu katar zaraz sucho ze kicham i na nowo katar :) gorzej bo krew mi leci co jakis czas:\

Co to ten balonik?

3jgxskjosc311c31.png

Cewnik Folleya- balonik zakończony rurka zakłada żeby spowodować rozwieranie się szyjki. W środku jest sól fizjologiczna. Balonik sam wypada kiedy kiedy rozwarcie jest odpowiednie. Zakładanie jest dość nieprzyjemne, trzeba z tym caly czas chodzić co też nie jest fajne z rurka przyklejona między nogami a wyciąganie go jeśli nie wywoła rozwarcia jest jeszcze gorsze... wcale mi to nie przyspieszylo porodu, wcale nie pomogło w rozwarciu, spowodowało jedynie mega bóle, przez całą noc miałam skurcze które do niczego nie prowadziły... tylko się meczylam...
Do założenia tego ustrojstwa musi być zgoda pacjentki wiec ja juz się w życiu na to nie zgodzę...
Być może tylko na mnie nie podzialalo ale komu innemu pomoże... dla mnie to nie było fajne...

A co do kataru to może jeszcze jakieś krople mentolowe albo jakiś olbas na pizame sobie pokrop albo może maść majerankowa na nosek ? Mi na jakis czas ulge przynosi woda morska albo sól fizjologiczna ale jak bardzo przeszkadza ten zatkany nos i nie mogę zasnąć to psikne sobie sprayem od moich dziewczynek...
Widziałam ostatnio reklamę w tv ze są jakieś krople dla ciężarnych i dla dzieci właśnie... jak trafię na to, to dam znać. ..

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny:)
Ale mialam Meksyk w nocy z moim synem :\ tak sie darl ze masakra i nie wiem o co :\ cala noc i krzyk ;\

Wlasnie slyszalam ze dziecko przystawia się do kamienia max 6h po Cc .. A ja dostalam do 15/16h po Cc i do karmienia i do przytulenia :\

Link do: MoniaMat ojj pierwszy raz slyszalam o tym:) poczytam troszke :) musze sobie jakies krople kupic bo jejku:\

Link do: Gosika88 cos się stalo?:\

Dzień dobry:)
Ja to nie mam wyboru i mnie kierują na poród sn. Więc się nie zastanawiam :) boję się wszystkiego, nawet teraz się boję że coś się stanie przed terminem....Mam od zawsze jakieś schizy szczególnie jak zostaje sama na dłużej w domu. Moj teraz wyjechał na tydz.do pracy i znow mam stracha że akurat teraz coś się stanie....że nikt nie będzie wiedzieć itp. Ale są tego plusy... W końcu będę mieć kilka dni czysto w domu!!:D od rana sprzątam,choć staram się nie przeciazac.
Powiem Wam,że z każdym dniem czuje się coraz gorzej...jest mi ciężko,brzuch mam wielgasny i kg dają o sobie znać.jak stoję łydki bolą,jak leżę kręgosłup i cały bok pod ciężarem ciała.. nawet już rogal poducha nie pomaga.do tego często kluje mnie pod prawa piersią, chyba narządy już uciska. Coraz mocniej i czesciej też mnie kopie mały, już nie są do końca przyjemne doznania. Ale cieszę się że aktywny bo się nie martwię że coś jest nie tak.
A ten link wyprawkowy do szpitala mi nie działa.. Mam taką listę co dostałam w szkole rodzenia to udostępnie tu. Może ktoś skorzysta albo coś doda czego tam nie ma?
2d1a9014f80ed4e8ce857ecea6b17eee.jpg

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Wróciłam z pobierania krwi. Musiałam zbadać TSH i fT4, bo w czwartek mam wizytę u endokrynologa. Jakoś dziwnie mi pobrała krew z boku ręki i mnie boli :/

A ja byłam na szybkich zakupach bo dzisiaj serwuje na obiad zapiekankę z ziemniakami i mięskiem mielonym [emoji3]
Przed chwilą zjadłam kaszkę z syropem malinowym i tyle co mam chwile by usiąść zanim mi pralka wypierze.

Mam mega ochotę sprzątać / układać / przekładać - syndrom wicia gniazda na całego. [emoji3]

No i w końcu wezmę już na porządnie zrobię listę, bo moja mama z bratem przyjadą w następnym tygodniu i będę chciała by jechała ze mną na jakieś zakupy. Zawsze doradzi a i pewnie frajdę jej zrobię, bo to w końcu pierwsza wnuczka [emoji5]

@agatenka33 dobrze wiedzieć [emoji48]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry