reklama
caltha
Fanka BB :)
Bez względu na swoje wcześniejsze doświadczenia i doświadczenia innych mozesz przeżyć cudowny lub koszmarny sen jak i super lekkie i najgorsze ccDziękuję za odpowiedź i trochę jestem zmieszana ja źle wspominam sn i już była skłonna CC ale teraz to nie wiem. Może życie samo zweryfikuje. Sama nie wiem.
Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom
MoniaMat
Zaangażowana w BB
Jak to jest z tym balonikiem? Pierwsze slysze..
Nic nie pomaga..:\ tu katar zaraz sucho ze kicham i na nowo katar gorzej bo krew mi leci co jakis czas:\
Co to ten balonik?
Cewnik Folleya- balonik zakończony rurka zakłada żeby spowodować rozwieranie się szyjki. W środku jest sól fizjologiczna. Balonik sam wypada kiedy kiedy rozwarcie jest odpowiednie. Zakładanie jest dość nieprzyjemne, trzeba z tym caly czas chodzić co też nie jest fajne z rurka przyklejona między nogami a wyciąganie go jeśli nie wywoła rozwarcia jest jeszcze gorsze... wcale mi to nie przyspieszylo porodu, wcale nie pomogło w rozwarciu, spowodowało jedynie mega bóle, przez całą noc miałam skurcze które do niczego nie prowadziły... tylko się meczylam...
Do założenia tego ustrojstwa musi być zgoda pacjentki wiec ja juz się w życiu na to nie zgodzę...
Być może tylko na mnie nie podzialalo ale komu innemu pomoże... dla mnie to nie było fajne...
A co do kataru to może jeszcze jakieś krople mentolowe albo jakiś olbas na pizame sobie pokrop albo może maść majerankowa na nosek ? Mi na jakis czas ulge przynosi woda morska albo sól fizjologiczna ale jak bardzo przeszkadza ten zatkany nos i nie mogę zasnąć to psikne sobie sprayem od moich dziewczynek...
Widziałam ostatnio reklamę w tv ze są jakieś krople dla ciężarnych i dla dzieci właśnie... jak trafię na to, to dam znać. ..
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Ostatnia edycja:
Jetkaa
Czesc dziewczyny
Ale mialam Meksyk w nocy z moim synem :\ tak sie darl ze masakra i nie wiem o co :\ cala noc i krzyk ;\
Wlasnie slyszalam ze dziecko przystawia się do kamienia max 6h po Cc .. A ja dostalam do 15/16h po Cc i do karmienia i do przytulenia :\
Link do: MoniaMat ojj pierwszy raz slyszalam o tym poczytam troszke musze sobie jakies krople kupic bo jejku:\
Link do: Gosika88 cos się stalo?:\
Ale mialam Meksyk w nocy z moim synem :\ tak sie darl ze masakra i nie wiem o co :\ cala noc i krzyk ;\
Wlasnie slyszalam ze dziecko przystawia się do kamienia max 6h po Cc .. A ja dostalam do 15/16h po Cc i do karmienia i do przytulenia :\
Link do: MoniaMat ojj pierwszy raz slyszalam o tym poczytam troszke musze sobie jakies krople kupic bo jejku:\
Link do: Gosika88 cos się stalo?:\
sredec1982
Dzień dobry
Ja to nie mam wyboru i mnie kierują na poród sn. Więc się nie zastanawiam boję się wszystkiego, nawet teraz się boję że coś się stanie przed terminem....Mam od zawsze jakieś schizy szczególnie jak zostaje sama na dłużej w domu. Moj teraz wyjechał na tydz.do pracy i znow mam stracha że akurat teraz coś się stanie....że nikt nie będzie wiedzieć itp. Ale są tego plusy... W końcu będę mieć kilka dni czysto w domu!! od rana sprzątam,choć staram się nie przeciazac.
Powiem Wam,że z każdym dniem czuje się coraz gorzej...jest mi ciężko,brzuch mam wielgasny i kg dają o sobie znać.jak stoję łydki bolą,jak leżę kręgosłup i cały bok pod ciężarem ciała.. nawet już rogal poducha nie pomaga.do tego często kluje mnie pod prawa piersią, chyba narządy już uciska. Coraz mocniej i czesciej też mnie kopie mały, już nie są do końca przyjemne doznania. Ale cieszę się że aktywny bo się nie martwię że coś jest nie tak.
A ten link wyprawkowy do szpitala mi nie działa.. Mam taką listę co dostałam w szkole rodzenia to udostępnie tu. Może ktoś skorzysta albo coś doda czego tam nie ma?
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Ja to nie mam wyboru i mnie kierują na poród sn. Więc się nie zastanawiam boję się wszystkiego, nawet teraz się boję że coś się stanie przed terminem....Mam od zawsze jakieś schizy szczególnie jak zostaje sama na dłużej w domu. Moj teraz wyjechał na tydz.do pracy i znow mam stracha że akurat teraz coś się stanie....że nikt nie będzie wiedzieć itp. Ale są tego plusy... W końcu będę mieć kilka dni czysto w domu!! od rana sprzątam,choć staram się nie przeciazac.
Powiem Wam,że z każdym dniem czuje się coraz gorzej...jest mi ciężko,brzuch mam wielgasny i kg dają o sobie znać.jak stoję łydki bolą,jak leżę kręgosłup i cały bok pod ciężarem ciała.. nawet już rogal poducha nie pomaga.do tego często kluje mnie pod prawa piersią, chyba narządy już uciska. Coraz mocniej i czesciej też mnie kopie mały, już nie są do końca przyjemne doznania. Ale cieszę się że aktywny bo się nie martwię że coś jest nie tak.
A ten link wyprawkowy do szpitala mi nie działa.. Mam taką listę co dostałam w szkole rodzenia to udostępnie tu. Może ktoś skorzysta albo coś doda czego tam nie ma?
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
agatenka33
Dziewczyny w lidlu w nast. Tygodniu wyprawka dla maluszka, odziez, posciel, gadzety, cos dla nas, to dla tych co jeszcze nie skompletowali wszystkiego
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Blondynka1988
Wróciłam z pobierania krwi. Musiałam zbadać TSH i fT4, bo w czwartek mam wizytę u endokrynologa. Jakoś dziwnie mi pobrała krew z boku ręki i mnie boli :/
MB91
A ja byłam na szybkich zakupach bo dzisiaj serwuje na obiad zapiekankę z ziemniakami i mięskiem mielonym [emoji3]
Przed chwilą zjadłam kaszkę z syropem malinowym i tyle co mam chwile by usiąść zanim mi pralka wypierze.
Mam mega ochotę sprzątać / układać / przekładać - syndrom wicia gniazda na całego. [emoji3]
No i w końcu wezmę już na porządnie zrobię listę, bo moja mama z bratem przyjadą w następnym tygodniu i będę chciała by jechała ze mną na jakieś zakupy. Zawsze doradzi a i pewnie frajdę jej zrobię, bo to w końcu pierwsza wnuczka [emoji5]
@agatenka33 dobrze wiedzieć [emoji48]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Przed chwilą zjadłam kaszkę z syropem malinowym i tyle co mam chwile by usiąść zanim mi pralka wypierze.
Mam mega ochotę sprzątać / układać / przekładać - syndrom wicia gniazda na całego. [emoji3]
No i w końcu wezmę już na porządnie zrobię listę, bo moja mama z bratem przyjadą w następnym tygodniu i będę chciała by jechała ze mną na jakieś zakupy. Zawsze doradzi a i pewnie frajdę jej zrobię, bo to w końcu pierwsza wnuczka [emoji5]
@agatenka33 dobrze wiedzieć [emoji48]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
reklama
MB91
Wróciłam z pobierania krwi. Musiałam zbadać TSH i fT4, bo w czwartek mam wizytę u endokrynologa. Jakoś dziwnie mi pobrała krew z boku ręki i mnie boli :/
Daj znać jak będziesz mieć wyniki [emoji4]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom