reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Sredec1982 ciężko powiedzieć czy będą kazali Ci powtarzać, chociaż teraz robi sę 3 punktową. Hmmm dziwne, że lekarz kazał 2. Może sam się pomylił?

MB91
nie wiem jak teraz ale ja w pierwszej ciąży robiłam po 24 tc. teraz robiłam wcześniej ponieważ glukoza z krwi wyszła mi wysoka.

U mnie pacjenci tórzy przychodzą na glukozę wchodzą poza kolejnością. Tzn. jako pierwsi. bez względu na to czy to kobieta w ciąży czy nie. Pobierają krew na czczo (czyli o 7) po 1h (o 8 godzinie) i trzeci pomiar po 2 godzinach (czyli o 9), ale żeby siedzieć do 10 to pierwsze słyszę ;)

Dziewczyny, wynik 88-190-110 jest ok?

Pierwszy i ostatni prawidłowy wynik, zastanawia mnie te 190.. ale nie wiem jaka jest norma po 1 godzinie. Robiłaś w diagnostyce? Ja nie mam wyniku.. online tylko morfologia i mocz a glukozy nie podali [emoji53]

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8dmk89lf14.png

@tysia123, teraz zajrzałam i mam już wyniki. Mam 85,5- 120-123 dziwne, że po 2h wyższe ale z tego co widzę to mieszczę się w normach.
U mnie normy są takie :
Na czczo nie wiecej jak 92
Po 1h nie wiecej jak 180
Po 2h nie wiecej jak 153

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej dziewczyny. Niedawno pisalam o moim niskim poziomie wód płodowych. Niestety trafiłam do szpitala i będę tutaj aż do rozwiązania. Czy chciałybyście dodać mnie do grupy facebookowej? :):)

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny. Niedawno pisalam o moim niskim poziomie wód płodowych. Niestety trafiłam do szpitala i będę tutaj aż do rozwiązania. Czy chciałybyście dodać mnie do grupy facebookowej? :):)

Tylko obserwacja czy będą Ci wody uzupełniać?

reklama

O matko. Współczuje Tobie, że tyle czasu ale czego nie robi się dla dzidziusia. Trzymaj się kochana!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry