reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Ja nie bylam w szkole rodzenia ani w tamtej ciazy ani w tej nie zamierzam .Nie mialam za bardzo czasu na to .dopiero zbieram sie z lozka .Trzeba wyciagnac wozek i go sprawdzic przemyc i sprawdzic hamulce .robie takie meskie rzeczy robic .A zanim zanim moj maz b6 sie za to wziac to by miesiac uplynal i nic by nie zrobil

My musimy wykończyć poddasze domu i przenieść się tam do kwietnia. W przyszłym tyg mąż bierze wolne, będzie panele układał. Pomalowane mamy. Zamówimy drzwi, już wybrane. Zostaje znaleźć i kupić łóżka. Resztę mebli z czasem będziemy dokupować. I może uda się schody zrobić....a jak je to już po urodzeniu malego

Cześć dziewczyny, jakiś czas temu udzielałam się na forum, później przez zawirowania przestałam niestety śledzić. Mam do Was pytanie i ogromną prośbę. Byłam wczoraj na badaniu polowkowym (20 tc) i wyszło mi że mam mało wód plodowych- AFI 5. Zy któraś z Was spotkała się z takimi wynikami? Czy to powód do niepokoju? Lekarka trochę mnie nastraszyla, jutro mam spotkanie z moim lekarzem.

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Tez zamiezamy z mezen sie przeprowadzic kredyt splacony ale mieszkanie mamy za male na nas czworo.Pokoj z kuchnia mamy tylko.wiec szukamy czegos na wymiane a i to pewnie zbiegnoe sie z urodzeniem malego ale jakos to bedzie

@Nan90 moja ginekolog mówi, że trzeba dużo pić.

Piwo hamuje laktację!!

Moja pierwsza ciąża, jestem wystraszona jak to będzie- poród, opieka nad maleństwem, itp.
Mówią, że to samo przychodzi ;)

czesc
ja na laktacje pilam jakies herbatki ziolowe, ciezko powiedziec czy pomagaly, smakowaly ;) ogolnie nie narzekalam na braki pokarmu

Dzień dobry :)
Wczoraj czekając w laboratorium 3 godz poczytałam ulotki i natrafiłam na wspomagacze laktacji.. czy ktoś to lykal, pomaga rzeczywiście ?była tam ulotka piulatte plus,weszłam na neta,cena ogromna ale opinie też dobre..

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Piłam dopiero w 8 mcu karmienia tylko herbatki ziołowe na laktację ale tak bardziej dlatego że działały niby uspokajająco ale tak naprawdę to nie widziałam różnicy, wydaje mi się że to chyba nie do końca działa. Laktację pobudza przystawianie dziecka i tyle.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

@Nan90 moja ginekolog mówi, że trzeba dużo pić.

Piwo hamuje laktację!!

Moja pierwsza ciąża, jestem wystraszona jak to będzie- poród, opieka nad maleństwem, itp.
Mówią, że to samo przychodzi ;)

To prawda, przyjdzie samo :) byle nie czytać za dużo wytycznych i starać się podchodzić do wszystkiego ze spokojem i zdrowym rozsądkiem. Zwłaszcza przy pierwszym dziecku człowiek wpada w paranoje, starając się zrobić wszystko jak najlepiej.

reklama
Ja słyszałam, że na laktację dobra jest herbatka z kopru włoskiego. Ale ile w tym prawdy to nie wiadomo [emoji5]

@Patkawr i dobre były co? [emoji3] Ta paczka przeleżała u mnie jakiś miesiąc i się w końcu doczekała [emoji6]

@Blondynka1988 ja też jestem przestraszona, ale staram się nastawiać pozytywnie [emoji3] Boję się cały czas o małą, czy z nią wszystko w brzuszku ok itd. Ale porodu - jako samego porodu jakoś się nie boje. Pewnie dopiero zacznę.

Mam lenia dziewczyny - odkąd jestem na L4 to coraz mniej się mi chce robić. Boje się, że się zasiedzę na kanapie przed tv. ‍♀️

Tak bałam się wczoraj o mało ruchów a dzisiaj odwrotnie - co chwile czuje takie małe puknięcie [emoji4]

@Nan90 dużo pij wody. Powinno być ok :) musisz nawodnić organizm. Ja wypijam średnio 4,5 l dziennie różnych płynów - ale stan swoich wód poznam dopiero na połówkowym. Do tej pory było wszystko w normie. 3’mam kciuki za wizytę jutro [emoji1421][emoji1421][emoji1421]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry