reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Czy ktoras z was jeszcze nie czuje ruchow dziecka?:\ zaczal sie 17tydzien i nadal nic nie czuje :\ lozysko mam na scianie przedniej i czytalam ze to może przez to pozniej poczuje bo sa za slabe i lozysko amortyzuje kopniaki i temu moge nie czuć..:\
ja mam 17+4 i nie czuję też... albo nie wiem co powinnam czuć i może to nawet jest, ale nie zauważyłam ;)
łożysko na tylnej ścianie
@mono z samego Poznania jesteś?
Ja mam 100km ;)

Dzisiaj 19tc :biggrin2::cool2:
tak, z samego :)
@Jetkaa ja nie czuję. Łożysko mam na tylnej ścianie.
Wczoraj coś dwa razy "puknęło", ale nie wiem czy to ruchy...
mi się czasami też niby coś wydaje, ale potem nie jestem już pewna czy to maleństwo czy może jednak coś mi się w brzuchu przelewa ;)

Jutro wizyta, miesiąc malucha nie widziałam, więc nie mogę się doczekać :D

@Jetkaa ale tylko dwa razy by "pyknęło" i koniec?
wczoraj to było czyli 18t6d :)
Dzisiaj 19tc
Aa rozumiem:) a czyli w sumie jestem w mlodszej ciazy niz Ty więc widze ze musze poczekać:) najlepiej zjesc cos slodkiego co ma cukier polozyc sie po posilku na plecach na pol leżąco, i wsłuchać sie w brzuszek:) wczoraj czytalam o ruchach w M jak mama:)

Ja jestem w 17+0 i coś tam czuje od kilku dni takie delikatnie pukniecia ale tylko kilka razy dziennie pamiętam w poprzedniej ciąży na tym etapie były już bardzo często no nic może dzidzia będzie spokojniejsza od moich dwóch lobuzow :-) :)

@Jetkaa ja mam 16t4d i czuje ale jak się mocno skupie na tym. Przeważnie właśnie jak zjem coś słodkiego, albo w ogóle cokolwiek zjem. I zauważyłam też że jak się położę na lewym boku i trochę tak wypchnę brzuszek i przycisnę ręką delikatnie to też takie „puknięcie” się pojawia [emoji3] Ale to nie zawsze [emoji6]

Ja się martwiłam i jak widzisz niepotrzebnie - niedługo poczujesz [emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Czy ktoras z was jeszcze nie czuje ruchow dziecka?:\ zaczal sie 17tydzien i nadal nic nie czuje :\ lozysko mam na scianie przedniej i czytalam ze to może przez to pozniej poczuje bo sa za slabe i lozysko amortyzuje kopniaki i temu moge nie czuć..:\
Ja mam 17 tydzień i 1 dzień i też nie mogę się doczekać ruchów, również mam łożysko na scianie przedniej:(

A ja mam ciśnienie 90/40 ... dziewczyny Help! Chodzę po ścianie w pracy [emoji22] Znacie jakiś sposób na podniesienie ciśnienia tak by dzidzi nie zaszkodziło? Kawa nie pomaga [emoji844][emoji53]

Co do prezentów - prasowałam mojemu koszule do pracy, a on do mnie „coś w butach masz kochanie- chyba Mikołaj był” [emoji23] Zaskoczył mnie, bo serio się nie spodziewałam [emoji5]
I tak oto stoję przed dylematem co teraz mu kupić [emoji39]

@mono ja pochodzę rodzinnie spod poznania - więc zwyczaje mamy identyczne [emoji3]

@Gosika88 zazdroszczę [emoji3] My chcemy kupić synowi mojego D na święta PS4 [emoji56] I to tak jeszcze, że jak do nas będzie przyjeżdżał to będzie grał bo jego mama nie zgadza się na PS u niej w domu - więc idziemy na kompromis i młody będzie grał albo u nas albo u dziadków [emoji39] A kto będzie korzystał pomiędzy? [emoji23][emoji1362]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Oj kochana mam to samo dzisiaj ciśnienie 95/56 a po małej czarnej zamiast pójść w górę to było jeszcze mniej.Mój jest taki urok zawsze nam niskie ciśnienie, tylko u lekarza mi się podnosi i to porządnie ostatnio miałam 146/89 ale u mnie to syndrom białego fartucha

reklama
Ja mam 17 tydzień i 1 dzień i też nie mogę się doczekać ruchów, również mam łożysko na scianie przedniej:(
No wiec wlasnie , gin mowil ze musze poczekac az maly bedzie wiekszy i beda mocniejsze ruchy , bo na usg bylo widac jak sie rusza , macha rękoma ale jak lozysko jest na przedniej ścianie ruchow sie nie czuje tak slabych:\ ale ciesze sie ze za pare tyg juz powinny byc pozadne kopniaki. Mam nadzieje ze na Święta juz poczuje jakies ruchy:) także musimy poczekać:))

Do góry