reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Ale się fajnie czyta jak w różnych częściach Polski różnie się obchodzi Mikołajki! :)
Widzę, że u niektórych przychodzi rano - pod poduszkę, koło łóżka, u niektórych wieczorem :)

U nas [w Poznaniu] Mikołaj przychodzi rano [a w zasadzie w nocy, tak żeby rano prezenty już czekały], a prezenty [małe, raczej słodycze przeważnie, te główne prezenty grudniowe przynosi w Wigilię pod choinkę Gwiazdor] chowa w butach. Do tego zawsze dodatkowa motywacja, że te buty 5 grudnia wieczorem trzeba wystawić z szafy na korytarz i obowiązkowo muszą być świeżo wypucowane [bo do brudnych Mikołaj prezentów nie wkłada, no heloł!] :-D
U nas tez mozna tak obchodzić Mikolaja ale raczej mikolaj przychodzi z workiem prezentow:) i tez sa ta słodkości lub jakas mala zabawka, na wigilię gdy szuka sie pierwszej gwiazki sa juz bardziej wieksze te prezenty:)
Dokładnie w kazdej czesci Polski wszysko troszke inaczej sie obchodzi. Tak jak z wigilijną kolacja;)

reklama
My dziś z mężem zrobiliśmy sobie prezent i wzięliśmy x boxa ;) w tajemnicy przed rodzicami, bo zaraz będą gadać, że teraz mamy ważniejsze wydatki niż gierki [emoji14]

3jgxskjosc311c31.png

Hej my taz czekamy wieczorem na mikolaja. Ja takze dzisiaj zle sie czuje maly tez tak kopie ze nie moge sie na czym innym skupic do poludnial spal a teraz szaleje:);)

Hej dziewczyny ja też czuje się kiepsko gardło zawalone dreszcze po całym ciele wczoraj na noc gorączki nawet dostałam pierwszy raz chyba od 10 lat musiałam wziąść paracetamol :frown: u nas prezenty Mikołaj przyniósł w nocy i chłopaki jak się obudzili to mieli super niespodziankę :-) :)

A ja mam ciśnienie 90/40 ... dziewczyny Help! Chodzę po ścianie w pracy [emoji22] Znacie jakiś sposób na podniesienie ciśnienia tak by dzidzi nie zaszkodziło? Kawa nie pomaga [emoji844][emoji53]

Co do prezentów - prasowałam mojemu koszule do pracy, a on do mnie „coś w butach masz kochanie- chyba Mikołaj był” [emoji23] Zaskoczył mnie, bo serio się nie spodziewałam [emoji5]
I tak oto stoję przed dylematem co teraz mu kupić [emoji39]

@mono ja pochodzę rodzinnie spod poznania - więc zwyczaje mamy identyczne [emoji3]

@Gosika88 zazdroszczę [emoji3] My chcemy kupić synowi mojego D na święta PS4 [emoji56] I to tak jeszcze, że jak do nas będzie przyjeżdżał to będzie grał bo jego mama nie zgadza się na PS u niej w domu - więc idziemy na kompromis i młody będzie grał albo u nas albo u dziadków [emoji39] A kto będzie korzystał pomiędzy? [emoji23][emoji1362]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A ja mam ciśnienie 90/40 ... dziewczyny Help! Chodzę po ścianie w pracy [emoji22] Znacie jakiś sposób na podniesienie ciśnienia tak by dzidzi nie zaszkodziło? Kawa nie pomaga [emoji844][emoji53]

Co do prezentów - prasowałam mojemu koszule do pracy, a on do mnie „coś w butach masz kochanie- chyba Mikołaj był” [emoji23] Zaskoczył mnie, bo serio się nie spodziewałam [emoji5]
I tak oto stoję przed dylematem co teraz mu kupić [emoji39]

@mono ja pochodzę rodzinnie spod poznania - więc zwyczaje mamy identyczne [emoji3]

@Gosika88 zazdroszczę [emoji3] My chcemy kupić synowi mojego D na święta PS4 [emoji56] I to tak jeszcze, że jak do nas będzie przyjeżdżał to będzie grał bo jego mama nie zgadza się na PS u niej w domu - więc idziemy na kompromis i młody będzie grał albo u nas albo u dziadków [emoji39] A kto będzie korzystał pomiędzy? [emoji23][emoji1362]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Hehe szczwany plan :D

3jgxskjosc311c31.png

Czy ktoras z was jeszcze nie czuje ruchow dziecka?:\ zaczal sie 17tydzien i nadal nic nie czuje :\ lozysko mam na scianie przedniej i czytalam ze to może przez to pozniej poczuje bo sa za slabe i lozysko amortyzuje kopniaki i temu moge nie czuć..:\

reklama
Do góry