reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Dziewczyny poratujcie, jakies sprawdzone sposoby lub dopuszczalne leki na przeziebienie bo cos mnie rozbierac zaczyna...syrop z cebuli juz stoi, soku z malin w ciazy nie znosze niestety, mam odruch wymiotny...wygrzanie pod kocykiem przy 8 miesiecznym zywym srebrze tez odpada
U mnie tez zima na calego, sypie od rana...

Mnie pomagał syrop P.R.E.N.A.L.E.N ( pisze z kropkami bo mi zaraz go ocenzurują [emoji12]) mam tez z tej serii spray na katar [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8dmk89lf14.png

reklama
Mnie pomagał syrop P.R.E.N.A.L.E.N ( pisze z kropkami bo mi zaraz go ocenzurują [emoji12]) mam tez z tej serii spray na katar [emoji6]

3jgxyx8dmk89lf14.png

Słyszałam że jest dobry :D chyba nawet też o nim kiedyś wspominałam.

Jezu dzisiaj jest mi tak gorąco .... że się pale. I ciagle pije wodę - suszy [emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Paracetamol jedynie - a jak Tobie nie przejdzie to przedzwoń do gina.
Jak mnie rozłożyło na początku ciąży to poszłam do rodzinnego i dostałam antybiotyk Duomox (podobno jest bezpieczny w ciąży); gin mi potwierdził, że mam brać.

Zdrówka życzę :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Pamiętam ze brałam ten antybiotyk w poprzedniej ciąży bo byłam naprawdę bardzo chora...

3jgxyx8dmk89lf14.png
Nie dość ze strasznie smakuje to jeszcze nie pomaga... wole surowy czosnek jeść. ..
Paracetamol nie jest lekiem przeciwzapalnym!!
Działa tylko przeciwbólowo i przeciwgorączkowo! :)
Możliwe ze tak ale ból przy przeziębieniu czy grypie jest...

Tekst skopiowany z blogu mamaginekogog:

"Podstawowym lekiem do leczenia wszelkich infekcji wirusowych jest paracetamol. 
Jest to lek bezpieczny w ciąży – możecie go stosować w normalnej dawce, czyli 1-2 tabletki do 4 razy na dobę (maksymalna dawka to 4g paracetamolu na dobę)."

Link do strony
Link do: Przeziębienie w ciąży - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też jedynie w ciąży biorę paracetamol jak już naprawdę coś mnie mocno boli a antybiotyku balabym się wziąść chociaż czasami są wyjątkowe sytucje więc nie mówię nigdy :blink:

A tak naprawdę to nie ma złotego środka na przeziębienie... wirus jak sam przyszedł to sam pójdzie można tylko łagodzić objawy i tyle... czosnek, cebula, miód, cytryna... ostatnio robiłam syrop- plasterki cytryny z imbirem zalewa się miodem, pyszny i do herbaty i z łyżeczki...
Wiadomo jak jest kiepsko to lekarza trzeba odwiedzić...
Życzę szybkiego powrotu do formy [emoji9]

Moje dziecie tez juz 1.5 tyg siedzi w domu zasmarkana i z kaszlem... i lekarz byl ale narazie poprawy nie ma... a nie dawno miała rotawirusa...

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry dziewczyny jak wam weekend minął mam nadzieję że bez większych problemów :-)

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry mamcie [emoji4]
U mnie zimno ale chociaż nie pada deszcz...
Tak mi mała naciska na pęcherz ze biegam siku co chwila.

Wczoraj moja koleżanka z byłej pracy urodziła synka. Ona ma 155 cm wzrostu i ważyła mniej niż ja przed ciążą a synek waga 4600 gram [emoji44]

Moja mała tez się rozpocząć bo brzuch przez weekend wyskoczył jak szalony. Za tydzień w końcu wizyta...

U mnie za oknem ponuro, zobaczymy jak będzie.
Wczoraj jarmark z córką, w sobotę park że znajomymi i kawa u nich. Młoda chora, więc dziś w domu- będzie ciężki dzień, bo to 3dzień choroby, więc forma wraca hehe a najgorsze, co może być to ruchliwy 3-latek w domu, bo pewnie nie będzie jej się chciało wyjść na dwór :/
Ja też czekam na przyszły tydzień- w czwartek wizyta. Fajnie by było poznać płeć- mogłabym ogarnąć w końcu rzeczy po córce.

reklama
dzien dobry :)
dzieci odprowadzone :)
ja mam chwilke przerwy, za troche zabieram sie za sprzatanie lazienki
co do kutrki to wlasnie sobie wczoraj kupilam, w reserved, polecam, nie ciazowa ale kroj pomiesci nawet duuzy brzuch :)
milego dnia

Do góry