reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dziewczyny poratujcie, jakies sprawdzone sposoby lub dopuszczalne leki na przeziebienie bo cos mnie rozbierac zaczyna...syrop z cebuli juz stoi, soku z malin w ciazy nie znosze niestety, mam odruch wymiotny...wygrzanie pod kocykiem przy 8 miesiecznym zywym srebrze tez odpada
U mnie tez zima na calego, sypie od rana...

Mnie pomagał syrop P.R.E.N.A.L.E.N ( pisze z kropkami bo mi zaraz go ocenzurują [emoji12]) mam tez z tej serii spray na katar [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8dmk89lf14.png

reklama
Mnie pomagał syrop P.R.E.N.A.L.E.N ( pisze z kropkami bo mi zaraz go ocenzurują [emoji12]) mam tez z tej serii spray na katar [emoji6]

3jgxyx8dmk89lf14.png

Słyszałam że jest dobry :D chyba nawet też o nim kiedyś wspominałam.

Jezu dzisiaj jest mi tak gorąco .... że się pale. I ciagle pije wodę - suszy [emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Paracetamol jedynie - a jak Tobie nie przejdzie to przedzwoń do gina.
Jak mnie rozłożyło na początku ciąży to poszłam do rodzinnego i dostałam antybiotyk Duomox (podobno jest bezpieczny w ciąży); gin mi potwierdził, że mam brać.

Zdrówka życzę :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Pamiętam ze brałam ten antybiotyk w poprzedniej ciąży bo byłam naprawdę bardzo chora...

3jgxyx8dmk89lf14.png
Nie dość ze strasznie smakuje to jeszcze nie pomaga... wole surowy czosnek jeść. ..
Paracetamol nie jest lekiem przeciwzapalnym!!
Działa tylko przeciwbólowo i przeciwgorączkowo! :)
Możliwe ze tak ale ból przy przeziębieniu czy grypie jest...

Tekst skopiowany z blogu mamaginekogog:

"Podstawowym lekiem do leczenia wszelkich infekcji wirusowych jest paracetamol. 
Jest to lek bezpieczny w ciąży – możecie go stosować w normalnej dawce, czyli 1-2 tabletki do 4 razy na dobę (maksymalna dawka to 4g paracetamolu na dobę)."

Link do strony
Link do: Przeziębienie w ciąży - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też jedynie w ciąży biorę paracetamol jak już naprawdę coś mnie mocno boli a antybiotyku balabym się wziąść chociaż czasami są wyjątkowe sytucje więc nie mówię nigdy :blink:

A tak naprawdę to nie ma złotego środka na przeziębienie... wirus jak sam przyszedł to sam pójdzie można tylko łagodzić objawy i tyle... czosnek, cebula, miód, cytryna... ostatnio robiłam syrop- plasterki cytryny z imbirem zalewa się miodem, pyszny i do herbaty i z łyżeczki...
Wiadomo jak jest kiepsko to lekarza trzeba odwiedzić...
Życzę szybkiego powrotu do formy [emoji9]

Moje dziecie tez juz 1.5 tyg siedzi w domu zasmarkana i z kaszlem... i lekarz byl ale narazie poprawy nie ma... a nie dawno miała rotawirusa...

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry dziewczyny jak wam weekend minął mam nadzieję że bez większych problemów :-)

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry mamcie [emoji4]
U mnie zimno ale chociaż nie pada deszcz...
Tak mi mała naciska na pęcherz ze biegam siku co chwila.

Wczoraj moja koleżanka z byłej pracy urodziła synka. Ona ma 155 cm wzrostu i ważyła mniej niż ja przed ciążą a synek waga 4600 gram [emoji44]

Moja mała tez się rozpocząć bo brzuch przez weekend wyskoczył jak szalony. Za tydzień w końcu wizyta...

U mnie za oknem ponuro, zobaczymy jak będzie.
Wczoraj jarmark z córką, w sobotę park że znajomymi i kawa u nich. Młoda chora, więc dziś w domu- będzie ciężki dzień, bo to 3dzień choroby, więc forma wraca hehe a najgorsze, co może być to ruchliwy 3-latek w domu, bo pewnie nie będzie jej się chciało wyjść na dwór :/
Ja też czekam na przyszły tydzień- w czwartek wizyta. Fajnie by było poznać płeć- mogłabym ogarnąć w końcu rzeczy po córce.

reklama
dzien dobry :)
dzieci odprowadzone :)
ja mam chwilke przerwy, za troche zabieram sie za sprzatanie lazienki
co do kutrki to wlasnie sobie wczoraj kupilam, w reserved, polecam, nie ciazowa ale kroj pomiesci nawet duuzy brzuch :)
milego dnia

Do góry