reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Gratuluje udanych wizyt !! Fajnie, że już znacie płeć [emoji6] ja byłam w 16 tyg to gin powiedziała, że ma za słaby sprzęt żeby narazie podać płeć.. ale powiem wam.. kto mnie odwiedza to mówią, że będę miała syna, więc ja już chyba nie mam nawet co pytać lekarza [emoji23]
U nas syn chce rodzeństwo i bardzo się cieszy ale mam świadomość, że początki mogą być ciężkie..
Ja miałam dziś kontrole u internisty, a od niej dostałam skierowanie do kardiologa czyli powtórka z rozrywki [emoji53]
Mam podwyższone ciśnienie tylko w przychodni.. u mnie to chyba rodzinne bo i babcia i ciocia tak maja.. w domu mierze regularnie i nie przekracza 130/80 ale lekarze się mimo wszystko boją i każdy woli sprawdzić.. w 2013 roku miałam w ciąży holtera i wynik prawidłowy, średnie ciśnienie 115/70 [emoji15] ciekawe jak to się wszystko potoczy tym razem..
Mam to co Ty - w pracy jak sobie mierzę (staram się zmierzyć codziennie i zapisuję żeby mieć dowód ;)) to max miałam 126/86, a zazwyczaj mniej niż 120/80 - za to u mojej ginekolog ostatnio miałam 140/87... Inna sprawa, ze za każdym razem jak tam wchodzę to serce mi wali jak oszalałe, więc żadnych szans, żebym kiedykolwiek uchwyciła u niej dobre ciśnienie ;)

Widzę, że tu też dużo z Was ma problemy z tarczycą - no plaga dosłownie! A najgorsze jest, że nawet jak przed ciążą ma się super ustawione dawki leków (vide ja) to i tak w ciąży to bierze w łeb i zabawa w dobieranie adekwatnej dawki zaczyna się od nowa :(

reklama
Mam to co Ty - w pracy jak sobie mierzę (staram się zmierzyć codziennie i zapisuję żeby mieć dowód ;)) to max miałam 126/86, a zazwyczaj mniej niż 120/80 - za to u mojej ginekolog ostatnio miałam 140/87... Inna sprawa, ze za każdym razem jak tam wchodzę to serce mi wali jak oszalałe, więc żadnych szans, żebym kiedykolwiek uchwyciła u niej dobre ciśnienie ;)

Widzę, że tu też dużo z Was ma problemy z tarczycą - no plaga dosłownie! A najgorsze jest, że nawet jak przed ciążą ma się super ustawione dawki leków (vide ja) to i tak w ciąży to bierze w łeb i zabawa w dobieranie adekwatnej dawki zaczyna się od nowa :(

Fajnie, że nie jestem sama [emoji12] ja mam to samo.. serce wali, puls powyżej 100 i od razu ciśnienie wyższe i tak zawsze [emoji849]

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8dmk89lf14.png

Ja dziewczyny już sie denerwuje na wizyte u gin.. Po tych plamieniach brozowych nie mialam jeszcze wizyty u gin i mam nadzieje ze jest wszystko ok.. Tez chce isc za okolo2 tyg na prywatne usg 4d moze cos zobaczymy:) to bedzie 16t2 dzien :)

Kupilam sobie jakies zle zyletki strasznie sie pokaleczylam były baaardzo tępe:\ i to przed sama wizyta omg!!

Ja dziewczyny już sie denerwuje na wizyte u gin.. Po tych plamieniach brozowych nie mialam jeszcze wizyty u gin i mam nadzieje ze jest wszystko ok.. Tez chce isc za okolo2 tyg na prywatne usg 4d moze cos zobaczymy:) to bedzie 16t2 dzien :)

Kupilam sobie jakies zle zyletki strasznie sie pokaleczylam były baaardzo tępe:\ i to przed sama wizyta omg!!
Trzymam kciuki za wizytę ja kiedyś się ogolilam i dostałam takiej wysypki że wstyd było nogi u gin rozłożyć

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Trzymam kciuki za wizytę ja kiedyś się ogolilam i dostałam takiej wysypki że wstyd było nogi u gin rozłożyć

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom
No wlasnie tego sie obawiam bo to jednak delikatne miejsce.. A taka zyletka byla jak bym ja 10ty raz uzyla.. Wyrzuciłam wszystkie.. Dziekuje bardzo bede pisac jutro po 11tej:)!

Gratuluje udanych wizyt !! Fajnie, że już znacie płeć
emoji6.png
ja byłam w 16 tyg to gin powiedziała, że ma za słaby sprzęt żeby narazie podać płeć.. ale powiem wam.. kto mnie odwiedza to mówią, że będę miała syna, więc ja już chyba nie mam nawet co pytać lekarza
emoji23.png

U nas syn chce rodzeństwo i bardzo się cieszy ale mam świadomość, że początki mogą być ciężkie..
Ja miałam dziś kontrole u internisty, a od niej dostałam skierowanie do kardiologa czyli powtórka z rozrywki
emoji53.png

Mam podwyższone ciśnienie tylko w przychodni.. u mnie to chyba rodzinne bo i babcia i ciocia tak maja.. w domu mierze regularnie i nie przekracza 130/80 ale lekarze się mimo wszystko boją i każdy woli sprawdzić.. w 2013 roku miałam w ciąży holtera i wynik prawidłowy, średnie ciśnienie 115/70
emoji15.png
ciekawe jak to się wszystko potoczy tym razem..

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
O to
Gratuluje udanych wizyt !! Fajnie, że już znacie płeć [emoji6] ja byłam w 16 tyg to gin powiedziała, że ma za słaby sprzęt żeby narazie podać płeć.. ale powiem wam.. kto mnie odwiedza to mówią, że będę miała syna, więc ja już chyba nie mam nawet co pytać lekarza [emoji23]
Ja miałam dziś kontrole u internisty, a od niej dostałam skierowanie do kardiologa czyli powtórka z rozrywki [emoji53]
Mam podwyższone ciśnienie tylko w przychodni.. u mnie to chyba rodzinne bo i babcia i ciocia tak maja.. w domu mierze regularnie i nie przekracza 130/80 ale lekarze się mimo wszystko boją i każdy woli sprawdzić.. w 2013 roku miałam w ciąży holtera i wynik prawidłowy, średnie ciśnienie 115/70 [emoji15] ciekawe jak to się wszystko potoczy tym razem..

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja ostatnio miałam ciśnienie 146/87 ale stresowałam się przed wizytą, bo miałam krwiaka i miałam sprawdzane czy się oczyscił,chociaż u mnie myślę że mam syndrom białego fartucha bo w domu zawsze ciśnienie jest w porządku a gdzieś u lekarza serce bije dwa razy szybciej:(

Witam się z rana, dziś wyjątkowo wczesnie, bo niedługo przychodzi ekipa wstawiać okna w mieszkaniu. Będzie się działo ...

3jgxskjosc311c31.png

reklama
Ja mam zwykle super niskie takie w okolicach 80/60 w ciąży już wyżej teraz 111/89 zwykle. Tylko puls powyżej 100. Zobaczymy co będzie dalej.

Dobrego dnia i kciuki za wizyty

Do góry