reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Ale mam sajgon w domu, ciekawe kto to wszystko posprząta

3jgxskjosc311c31.png
No wymiana okien to konkret remont! Masa kurzu:/ współczuje!! A posprzątac bedzie musiał na pewno ktoś inny niż Ty;)

reklama
Hej wszystkim mam do Was pytanie, dotyczące urlopu wychwawczego. Teraz jestem na macierzynskim do 26 marca 2018, w zwiazku z faktem ze znowu bede mamą w maju( termin 26 z usg, z om 1 czerwca _ maz sie usmial z tych dat, gin z reszta tez) raczej do pracy nie wroce, i mysle aby po macierzynskim wziasc wychowawczy. I jak to z nim jest? We wniosku o niego musze okreslic na jak dlugi chce go wziasc, czy moge z niego zrezygnowac w dowolnym momencie i wrocic do pracy? Bedac na wychowawczym po urodzeniu dziecka zasilek macierzynski przysluguje? Bo czytalam w internecie na ten temat, i teraz sama juz nic nie wiem...zglupialam od tego. Pozdrawiam wszystkich.
Nie pomogę niestety... nie nam sie za bardo na tym, ale w pracy dziewczyny miały takie przypadki i szły poprostu na l4

Cześć wszystkim, zazdroszczę wam sił, robicie porządki, obiadki, a ja od kilku dni dentka, dzidziuś wysysa ze mnie energię. Wstałam rano zawiozlam małego i poszłam spać, co ciekawe wstałam i czuje ze się nie wyspalam. Miłego dnia kochane ;-) ;)

Hej wszystkim mam do Was pytanie, dotyczące urlopu wychwawczego. Teraz jestem na macierzynskim do 26 marca 2018, w zwiazku z faktem ze znowu bede mamą w maju( termin 26 z usg, z om 1 czerwca _ maz sie usmial z tych dat, gin z reszta tez) raczej do pracy nie wroce, i mysle aby po macierzynskim wziasc wychowawczy. I jak to z nim jest? We wniosku o niego musze okreslic na jak dlugi chce go wziasc, czy moge z niego zrezygnowac w dowolnym momencie i wrocic do pracy? Bedac na wychowawczym po urodzeniu dziecka zasilek macierzynski przysluguje? Bo czytalam w internecie na ten temat, i teraz sama juz nic nie wiem...zglupialam od tego. Pozdrawiam wszystkich.
A bardziej opłacalne dla Ciebie nie będzie pójść po prostu po skończonym macierzyńskim na te dwa trzy miesiące na chorobowe a potem będziesz miała macierzyński. Na wychowawczym jest zasiłek ale nie wielki chyba ok 500zl.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie dziewczyny dostałam prosty przepis na syrop z buraka. Tym co mają wysokie ciśnienie polecam podobno obniża i ma dużo żelaza i kwasu foliowego a poza tym wiele innych zdrowotnych działań, nawet na kaszel katar i nadaje się nawet dla malutkich dzieci. Właśnie go robię bo mała już drugi tydzień kaszle a ja znowu katar dostałam. Jedyne co to ma duży indeks glikemiczny, dla cukrzyków nie bardzo. A ja muszę go brać na noc bo jestem niekocisnieniowcem.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka dziewczyny w ten sloneczny (przynajmniej u mnie w krakowie) dzionek .Ja zrobilam porzadki ale mi podlogi zmyc zostalo ale i tak nie widac bo moj synus wyciagnal wszystkie mozliwe klocki i sie bawi .Zostal ze mna wszystko domu bo chory znowu ech urok przedszkola.Jestem po wizycie wiec spokojna .Moj maz wymyslil imie ale do Rafala nie jestem przekonana wiec go namawiam na inne imie bardziej nietypowe zeby do Marcela pasowalo .I jeszcze obiadek zrobie placki ziemniaczane z sosem grzybowym albo golabki z pieczarkowym

aNusia90 jestem w takiej samej sytuacji i moim zdaniem bardziej opłacalne jest pójść na l4. Przynajmniej ja planuje tak zrobić ;)

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom

Hej.

W temacie urlopow to najbardziej oplaca sie isc na l4. I to nawet bym rozwazyma czy macierzynskiego nie skrocic bo na l4 masz 100% wynagrodzenua a na macierzynskim 60 lub 80 zaleyz jak wybralas. Niewykorzystany maciwrznski moze maz wykorzystac.

reklama
Ja tez polecam l4 bylam w poprzedniej ciazy no i rzeczywiscie placa 100%,a na maciezynskim wybralam 80%.A poza tym czlowiek odpocznie przynajmniej w 1 ciazy .wlasnie moj synus podszedl bo odpoczywam po porzadkach i mowi mama wstawaj

Do góry