reklama
caltha
Fanka BB :)
A pewnie wpisała więcej wizyt i NFZ jej zapłacił za niewykonaną pracę :/Ja musialam wybrac polozna przy zapisywaniu Zosi do pediatry w przychodni - tam gdzie ma karte szczepien. Polozna przyszla raz, jakos w drugim tygodniu zycia dziecka. Teoretycznie powinna przyjsc jeszcze trzy razy, ale od razu dala do zrozumienia, ze nie przyjdzie
Miala ankiete nt danych dziecka i rodzicow, karmienia. Nic strasznego
A obowiazek ma przyjsc do kazdego, zeby stwierdzic, czy dziecko ma odpowiednie warunki - czyt czy w domu nie ma np problemu z alkoholem albo przemoca.
KasiaRo
A pewnie wpisała więcej wizyt i NFZ jej zapłacił za niewykonaną pracę :/
Na pewno. Tlumaczyla sie, ze zastepuje kolezanke i nie ma czasu i ze jak cos, to zebym zadzwonila
Mysle, ze zwlaszcza przy pierwszym dziecku pomoc poloznej, to nie taka zla rzecz tym bardziej jak sie kp...
caltha
Zwłaszcza jak się trafi położna z certyfikatem doradcy laktacyjnego cdl, zawsze to 200-300zł w kieszeni.Na pewno. Tlumaczyla sie, ze zastepuje kolezanke i nie ma czasu i ze jak cos, to zebym zadzwonila
Mysle, ze zwlaszcza przy pierwszym dziecku pomoc poloznej, to nie taka zla rzecz tym bardziej jak sie kp...
Ja byłam ze swojej zadowolona (a ona ze mnie hehe). Do tej pory nas zaczepia.
A pytania dziwne niestety są w kwestionariuszu a ten jeszcze pamięta poprzednią epokę
Katherine zs
Po porodzie dostałam nawału mleka, jak przyszła na wizytę, to ręcznie mi wyciskała, jedyne co pamiętam to że bolało. Wolałabym chyba odciągnąć pokarm laktatorem. Rzeczywiście przy pierwszym dziecku położna może wiele wyjaśnić, ale teraz już wiem że opieka nad noworodkiem nie jest niczym nadzwyczajnym
KasiaRo
Po porodzie dostałam nawału mleka, jak przyszła na wizytę, to ręcznie mi wyciskała, jedyne co pamiętam to że bolało. Wolałabym chyba odciągnąć pokarm laktatorem. Rzeczywiście przy pierwszym dziecku położna może wiele wyjaśnić, ale teraz już wiem że opieka nad noworodkiem nie jest niczym nadzwyczajnym
Laktatorem tez boli...
ja sobie chwalilam bardzo mi pomogl i nic mnie nie bolalo, mialam reczny z aventaLaktatorem tez boli...
KasiaRo
ja sobie chwalilam bardzo mi pomogl i nic mnie nie bolalo, mialam reczny z aventa
Ja mialam reczny chicco i dwie medele...
Katherine zs
Dobrze wiedzieć, później się unormowało i już nie musiałam się tak ściskać, ale na początku to był koszmar.Laktatorem tez boli...
reklama
KasiaRo
Dobrze wiedzieć, później się unormowało i już nie musiałam się tak ściskać, ale na początku to był koszmar.
Ja sciagalam przez miesiac, a potem bylo juz tylko mm.