Dzień dobry
Czeka nas bardzo dużo bardzo ważnych wizyt widzę, kciuki zaciśnięte, będzie dobrze! Proszę o szybkie relacje ze zdjęciami.
Faktycznie lekarze wyliczają termin porodu z OM i liczą cykl 28- dniowy, bo taka jest średnia. Dlatego usg prenatalne jest tym, które pokaże realny termin porodu i jego należy się trzymać. Kolejne usg nie będą już miarodajne, dzieci zaczynają rosnąć w różnym tempie, części ciała - brzuszek, głowa i kość udowa rozjeżdżają się nawet o 2 tygodnie w wymiarach.
Dlatego z OM termin porodu wychodzi mi na 29.04, z mojej faktycznej długości cyklu 01.05 a z usg prenatalnego wyszło 27.04.
Z dobrych dla mnie wiadomości są dwie, od tygodnia łagodnieją uciążliwe objawy NARESZCIE a druga od piątku czuję ruchy. Musiałam się upewnić i się upewniłam
W kwestii wózka wiemy już bardzo dobrze co kupimy. Klasyczny wózek na paskach i pompowanych kołach z dużą gondolą. Używany. Dopiero jesienią kupimy spacerowkę, nową, lepszą i lekką, ze skręcanymi, większymi kołami (małe, skręcane też zmora), w ciemnych kolorach (dziecko okrutnie wózek brudzi), z możliwością obracania siedziska. Poprzednio kupiliśmy 3w1 i to była w naszych warunkach pomyłka. Kubełkowe gondole są malutkie, córka wyrosła już po 4 miesiącach. Koła piankowe i amortyzatory były za twarde, dziecko latało na naszych badziewnych chodnikach od lewej do prawej i do góry. Spacerówka za duża, za ciężka i nie mogłam jej obrócić przodem do siebie (niewiele spacerówek ma tą opcję) a córka inaczej nie chciała jeździć. Zauważcie jak wiele osób sprzedaje tego typu wózki w idealnym stanie na olx czy sprzedajemy lub allegro. Nie bez powodu! Spacerówkę mieliśmy czarną, na żywo wygląda ten kolor elegancko, nie jest źle. Super komfortowe z perspektywy dziecka są wózki Inglesina. Klasyczne.