reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Ja musialam wybrac polozna przy zapisywaniu Zosi do pediatry w przychodni - tam gdzie ma karte szczepien. Polozna przyszla raz, jakos w drugim tygodniu zycia dziecka. Teoretycznie powinna przyjsc jeszcze trzy razy, ale od razu dala do zrozumienia, ze nie przyjdzie;)
Miala ankiete nt danych dziecka i rodzicow, karmienia. Nic strasznego;)
A obowiazek ma przyjsc do kazdego, zeby stwierdzic, czy dziecko ma odpowiednie warunki - czyt czy w domu nie ma np problemu z alkoholem albo przemoca.

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png
A pewnie wpisała więcej wizyt i NFZ jej zapłacił za niewykonaną pracę :/

A pewnie wpisała więcej wizyt i NFZ jej zapłacił za niewykonaną pracę :/

Na pewno. Tlumaczyla sie, ze zastepuje kolezanke i nie ma czasu i ze jak cos, to zebym zadzwonila;)
Mysle, ze zwlaszcza przy pierwszym dziecku pomoc poloznej, to nie taka zla rzecz:) tym bardziej jak sie kp...

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png

Na pewno. Tlumaczyla sie, ze zastepuje kolezanke i nie ma czasu i ze jak cos, to zebym zadzwonila;)
Mysle, ze zwlaszcza przy pierwszym dziecku pomoc poloznej, to nie taka zla rzecz:) tym bardziej jak sie kp...

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png
Zwłaszcza jak się trafi położna z certyfikatem doradcy laktacyjnego cdl, zawsze to 200-300zł w kieszeni.
Ja byłam ze swojej zadowolona (a ona ze mnie hehe). Do tej pory nas zaczepia.
A pytania dziwne niestety są w kwestionariuszu a ten jeszcze pamięta poprzednią epokę

Po porodzie dostałam nawału mleka, jak przyszła na wizytę, to ręcznie mi wyciskała, jedyne co pamiętam to że bolało. Wolałabym chyba odciągnąć pokarm laktatorem. Rzeczywiście przy pierwszym dziecku położna może wiele wyjaśnić, ale teraz już wiem że opieka nad noworodkiem nie jest niczym nadzwyczajnym :)

Po porodzie dostałam nawału mleka, jak przyszła na wizytę, to ręcznie mi wyciskała, jedyne co pamiętam to że bolało. Wolałabym chyba odciągnąć pokarm laktatorem. Rzeczywiście przy pierwszym dziecku położna może wiele wyjaśnić, ale teraz już wiem że opieka nad noworodkiem nie jest niczym nadzwyczajnym :)

Laktatorem tez boli...

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png

reklama
Do góry