reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2018

LilithGoth, mialam na mysli stabilizacje z pomoca lekow wlasnie;) moja gin jest przewrazliwiona na punkcie cisnienia w ciazy i dla niej pow 140 to jest juz powod do hospitalizacji na cito... ja mialam na cito cc z powodu cisnienia, ktore skoczylo mi nagle kilka dni przed tp.
Megi, moze przystopuje jak bedzie miec mniej miejsca;) super, ze wyniki dobre.
Klaslaw, sliczny brzuszek;) na razie taki brzuszek to przede wszystkim chyba wynik podniesienia sie macicy i przemieszczenia narzadow, a to wazy poki co tyle samo co przed ciaza.
A to moj;)
1509524761-3480adef2b905f3a-aaaaaa.jpeg

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png

reklama
LilithGoth, mialam na mysli stabilizacje z pomoca lekow wlasnie;) moja gin jest przewrazliwiona na punkcie cisnienia w ciazy i dla niej pow 140 to jest juz powod do hospitalizacji na cito... ja mialam na cito cc z powodu cisnienia, ktore skoczylo mi nagle kilka dni przed tp.
Klaslaw, sliczny brzuszek;) na razie taki brzuszek to przede wszystkim chyba wynik podniesienia sie macicy i przemieszczenia narzadow, a to wazy poki co tyle samo co przed ciaza.
A to moj;)

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png
Moja ginka też jest na tym punkcie przewrażliwiona w pierwszej ciąży też miałam z powodu nadciśnienia CC na cito a leżałam już wtedy dwa miesiące w szpitalu nagle ciśnienie skoczyło mi na 280/220 nie chcecie wiedzieć jakie to uczucie drgawki zimno a zarazem gorąco... Tak szybko się to działo że nie pamiętam bo byłam uśpiona.

Moja ginka też jest na tym punkcie przewrażliwiona w pierwszej ciąży też miałam z powodu nadciśnienia CC na cito a leżałam już wtedy dwa miesiące w szpitalu nagle ciśnienie skoczyło mi na 280/220 nie chcecie wiedzieć jakie to uczucie drgawki zimno a zarazem gorąco... Tak szybko się to działo że nie pamiętam bo byłam uśpiona.

A lezalas tez z powodu problemow z cisnieniem? Ja mialam bardzo niskie... do piatku przed poniedzialkowym tp. Uwazam, ze to wszystko z nerwow u mnie bylo.

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png

A to moj;)

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png
Ale Ty chudzinka jestes...
A brzuszek tez juz ladniutki.

Moje ciśnienie to max 125 na 80. Zazwyczaj mam niższe.

Jeśli jeszcze któraś wierzy, że nie ma rozstępów po ciąży dzięki kremom, polecam nowy wpis mamy ginekolog

Link do: Rozstępy w ciąży - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

A tak myślę Jetka, że skoro dostałaś leki na podtrzymanie a masz infekcję, to czemu nie dostałaś na infekcję? I co to za magiczna szczepionka, czy chodzi o hpv? Bo te daje się dziewczynkom przed rozpoczęciem współżycia. Tak ogólnie to powiem Ci, że średnio podoba mi się prowadzenie ciąży przez Twoją ginkę od początku.

No i myślę nadal nad tym wymazem, robić teraz czy dopiero przed porodem. Cześć robiła, większość chyba nie. W poprzedniej ciąży robiłam przed porodem, wyszedł obecny paciorkowiec, smarowałam się antybiotykiem, po leczeniu wymaz czysty ale i tak podali mi antybiotyk w czasie porodu - bo takie mają przepisy. Zróbcie wymaz wszystkie, paciorkowce powodują u noworodków zapalenie płuc, ucha, mózgu i są bardzo niebezpieczne. Ale, to dopiero przed porodem. W trakcie ciąży są nieszkodliwe. Tylko, że paciorkowce nie są jedynymi bakteriami. Chyba zapytam gina co radzi. Czemu nie ma jednego standardu dla wszystkich?

Super macie brzuszki, ja też już mam ciążowy, ale mam też lenia i nie chce mi się iść do szafy zrobić zdjęcie.

Chyba jako jedyna nie powiedziałam jeszcze dziadkom i dzieciom o ciąży? Nawet fajnie jest mieć taką słodką tajemnicę pod sercem :) Nikt mi nie daje złotych rad i traktuja zwyczajnie jak zawsze, super sprawa :D

Ja z ciśnieniem np mam problem tylko u lekarza.. w domu jest ok, a w przychodni zawsze około 140/150 skacze mi na tle nerwowym. W pierwszej ciąży miałam założony holter ciśnieniowy i w domu pomiary ok po 110 max 120 a w przychodni 150 [emoji15] teraz już lekarka bierze sobie na mnie poprawkę [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Klaslaw, to bardzo dobre masz cisnienie;)

Hope, chyba wymaz przed porodem jest standardem, a w kazdym razie na wrzesniowkowym forum wszystkie dziewczyny go mialy. Chyba tylko jednej wyszedl gronkowiec i mimo antybiotyku synek mial zapalenie pluc.
Moi rodzice i tesciowa wiedza od poczatku o ciazy, tzn od 5 tyg. Ale mi akurat nikt nic nie truje, wrecz przeciwnie, truja mniej niz przed ciaza [emoji12]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Ja z ciśnieniem np mam problem tylko u lekarza.. w domu jest ok, a w przychodni zawsze około 140/150 skacze mi na tle nerwowym. W pierwszej ciąży miałam założony holter ciśnieniowy i w domu pomiary ok po 110 max 120 a w przychodni 150 [emoji15] teraz już lekarka bierze sobie na mnie poprawkę [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Moja postanowila mi w ogole na wizytach nie mierzyc. Za to mierze w domu 3 razy dziennie i zanosze jej liste pomiarow;) ale juz przewidziala, ze polozy mnie do szpitala tydzien przed tp (taka procedura z uwagi na wczesniejsze cc) i zapewne znowu bedzie powtorka z rozrywki z poprzedniego porodu.

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png

reklama
Dzien dobry,
LilithGoth, oby cisnienie udalo sie jak najszybciej ustabilizowac.
Hope, posiew bede robic miedzy 35 a 37 tyg ciazy. Teraz mialam cytologie. Odpukac, nigdy nie mialam zadnych infekcji tego typu.
Jetkaa, z uwagi na infekcje musisz miec szczepionke? Na jakiej podstawie lekarz tak powiedzial?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
Nie nie zw infekcjie..już tlumacze. Jak planowaliśmy ciaze poszlam sie przebadac zrobil mi gin cytologie i wyszla grupa 3a ma on 4grupy.. I zrobil mi badanie za 250zl wymaz z macicy nazywa się to DNA.. I tam wyszlo ze mam baterie które niszcza szyjke.. Takie coś jak nadzerka wyleczyc się tego nie da bo nawet moj partner ma te bakterie ale dla niego nieszkodliwa.. I gadal zeby się zastrzepic bo to moze doprowadzic do raka...to sa jego slowa

Do góry