reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny nie ma co! Doczytać Was ciężko, że hoho ;)
Pękne macie już brzuszki :* u mnie to samo ;) Wrzucę zdjęcie jaak wrocimy z cmenatarza :)

U nas brzydka, smętna pogoda. Jeszcze tv nie ma więc siedzimy i spędzamy czas na graniu z różne gry :) Zuzia uczy się liczyć po rzucie kostką :)

Dzisiaj na obiadek barszcz biały z żurkiem, ziemniaczki i jajeczko.

Ja mam dziś udka pieczone z ziemniakami i marchewka z groszkiem. Ale ja zjem fasolkę po bretonsku bo na obiad nie mam apetytu...

Jetka spoko, szczepi się też zarażone kobiety, pod warunkiem, że nie jest to typ 16 i 18. Ale to stosunkowo niedawne wnioski, do niedawna uważano, że do 18 max. Czy warto? Jasne, zdrowie i życie nie ma ceny.
Nie bój się pytać lekarzy, niech wiedzą, że się interesujesz, mają obowiązek informować Cię w sposób otwarty a nie zdawkowy.

Ale macie ładne brzusie [emoji6]
Ja właśnie wróciłam z pogotowia stomatologicznego bo ząb mi się odezwał i musiałam go zatruć [emoji30]

Przepisała mi Duomox na opuchliznę - co myślicie o braniu antybiotyku w ciąży? Ten podobno jest bezpieczny dla dzidzi.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
No ja napisałam asekuracyjnie do ginekologa i oddzwonił i powiedział, że mam brać. Jedynie co mam podjechać jutro do niego po receptę na jakiś preparat na grzybicę (by się jej nie nawabić) [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Uff dziewczyny ja po badaniu, z dzidzia wszytsko ok slyszalam serduszko:) mam straszna bakterie czyli zlapalam infekcje .. Na szczęście nicpowaznego ale dala mi luteine i duphaston..ale mam jesc az 4labletki tego..a jutro 3i tak ciagle a jak skończe to to luteine2×1..

Gratuluje udanych wizyt!!:*
Dobrze ze wszystko z dzidzia ok [emoji4][emoji4][emoji4]

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jeśli jeszcze któraś wierzy, że nie ma rozstępów po ciąży dzięki kremom, polecam nowy wpis mamy ginekolog

Link do: Rozstępy w ciąży - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

A tak myślę Jetka, że skoro dostałaś leki na podtrzymanie a masz infekcję, to czemu nie dostałaś na infekcję? I co to za magiczna szczepionka, czy chodzi o hpv? Bo te daje się dziewczynkom przed rozpoczęciem współżycia. Tak ogólnie to powiem Ci, że średnio podoba mi się prowadzenie ciąży przez Twoją ginkę od początku.

No i myślę nadal nad tym wymazem, robić teraz czy dopiero przed porodem. Cześć robiła, większość chyba nie. W poprzedniej ciąży robiłam przed porodem, wyszedł obecny paciorkowiec, smarowałam się antybiotykiem, po leczeniu wymaz czysty ale i tak podali mi antybiotyk w czasie porodu - bo takie mają przepisy. Zróbcie wymaz wszystkie, paciorkowce powodują u noworodków zapalenie płuc, ucha, mózgu i są bardzo niebezpieczne. Ale, to dopiero przed porodem. W trakcie ciąży są nieszkodliwe. Tylko, że paciorkowce nie są jedynymi bakteriami. Chyba zapytam gina co radzi. Czemu nie ma jednego standardu dla wszystkich?

Super macie brzuszki, ja też już mam ciążowy, ale mam też lenia i nie chce mi się iść do szafy zrobić zdjęcie.

Chyba jako jedyna nie powiedziałam jeszcze dziadkom i dzieciom o ciąży? Nawet fajnie jest mieć taką słodką tajemnicę pod sercem :) Nikt mi nie daje złotych rad i traktuja zwyczajnie jak zawsze, super sprawa :D
Ja jeszcze nie powiedzialam siostrze i synkowi

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry