reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Mi dala luteine ale to chyba na potrzymanie ciazy jest tak? A ten duphaston to na co?
Ja mam ciagle infekcje bo mam bakterie niby nie grozne bo robilam cytologie ktora wskazala ze zle jest a pozniej badanie dna wymaz.. Ale to przed ciaza.. I gin powiedzial ze musze mieć szczpionke na raka szyjki macicy ale ze jestem w ciazy musze poczekać...teraz muse tam myc sie szarym mydlem i miec przy sobie ciagle mokre chusteczki i unikac szarego papieru...

Ja biorę Duphaston od 6 tc na podtrzymanie ciąży.
To jest ogólnie dodatkowy zastrzyk progesteronu dla organizmu mamusi, tak by utrzymała ona ciąże do momentu całkowitego wykształcenia się łożyska.
Ale duphaston sprawdza się też przy nieregularnych @ - Np na wywołanie; przy silnym napięciu przedmiesiączkowy etc.

Luteina to praktycznie to samo z tym, że jest naturalna, a duphaston jest syntetyczny - jego głównym składnikiem jest dydrogesteron.

Poczytaj najlepiej ulotkę z neta i się nie martw. Będzie dobrze [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mialam wymaz robiony miedzy pierwsza a druga wizyta. Distalam pimafucin. U mnie infekcje w ciazy to standard. A luteina I dupaston to progesteron. Lekarze zawsze przy plamieniach przepisuja.

Dzień dobry.
@Jetkaa ciesze się ze wszystko się dobrze skończyło.
Gratuluję udanych wizyt.
Mi zostało 6 dni do wizyty i czekam na nią jak na zbawienie [emoji4]
Zakupy nieudane bo nic nie kupiłam... ogólnie nic ciekawego nie było no i bardziej szukaliśmy rzeczy dla dzieciaków.
Ciągle namawiał mnie na zakup ciuszków ale się u parlamentu i nic z tego [emoji4]
Dziś mamy 2 cmentarze do ogarnięcia i będę trochę kursować wiec odezwę się pewnie wieczorem.
Miłego dnia dziewczyny [emoji4]

Dzien dobry,
LilithGoth, oby cisnienie udalo sie jak najszybciej ustabilizowac.
Hope, posiew bede robic miedzy 35 a 37 tyg ciazy. Teraz mialam cytologie. Odpukac, nigdy nie mialam zadnych infekcji tego typu.
Jetkaa, z uwagi na infekcje musisz miec szczepionke? Na jakiej podstawie lekarz tak powiedzial?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Dzien dobry dziewczyny, ja wczoraj mialam prenatalne. Czekaliśmy dwie godziny na lepsze usg bo mały skurczybyk tak fikal ze nie dalo mu sie pomiarów zrobic. Dwóch sekund nie chcial w miejscu wysiedzieć. Do tego doszedl problem z moim tyłozgięciem. Z USG wyszlo niskie prawdopodobieństwo wad genetycznych. Zaczynam sie martwic co bedzie potem skoro jak to lekarz powiedział "mam wyjątkowo ruchliwe dziecko" :p

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dzień dobry
KasiaRo raczej już się nie ustabilizuje samo będę musiała brać tabletki ale szpitala pewnie nie unikne już mam zapowiedziane z góry że jak ciśnienia będą wysokie to mnie położy dzisiaj z rana miałam nawet nawet jak na mnie bo 134/87 ale i tak za wysokie... Diabetolog mówił mi wczoraj żebym postarała się załatwić wizytę u ginki trochę wcześniej bo jego te ciśnienia martwią.

Idę się ogarniać jakieś dietetyczne śniadanie i na cmentarz ... Trochę sobie pochodzę bo w Szczecinie cmentarz jest ogromny a każdego mam w innym końcu :(

Dobry wieczór :)

@basia89 kiedyś mnie podkusiło, żeby spróbować tran, który piła córka. Tylko raz. Cały dzień paskudnie odbijało mi się rybą i tym owocowym dodatkiem. I tak przestałam mieć głupie pomysły. Kapsułki mają ten minus, że zaczęły mi się cofać, dosłownie ślizgają mi się po przełyku góra dół. A mam trzy takie piguły do połknięcia. Bleee.

A to infekcję w ciąży leczy się luteiną?

Dziewczyny robicie teraz posiew?
Ja nadal walczę z ta kapsułka [emoji23] teraz mam inny plan : wylewam ją na łyżeczkę, robię łyk soku, szybko wypijam ten tran i znowu zapijam sokiem [emoji23] nawet daje radę [emoji12]
Co do posiewu to miałam mieć teraz na wizycie czyli 14.11 ale czytałam, że przy braniu luteiny nie robi się posiewu..
Dzien dobry dziewczyny, ja wczoraj mialam prenatalne. Czekaliśmy dwie godziny na lepsze usg bo mały skurczybyk tak fikal ze nie dalo mu sie pomiarów zrobic. Dwóch sekund nie chcial w miejscu wysiedzieć. Do tego doszedl problem z moim tyłozgięciem. Z USG wyszlo niskie prawdopodobieństwo wad genetycznych. Zaczynam sie martwic co bedzie potem skoro jak to lekarz powiedział "mam wyjątkowo ruchliwe dziecko" :p

Gratuluje udanej wizyty [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8d5e1p2n4i.png

Dzien dobry dziewczyny, ja wczoraj mialam prenatalne. Czekaliśmy dwie godziny na lepsze usg bo mały skurczybyk tak fikal ze nie dalo mu sie pomiarów zrobic. Dwóch sekund nie chcial w miejscu wysiedzieć. Do tego doszedl problem z moim tyłozgięciem. Z USG wyszlo niskie prawdopodobieństwo wad genetycznych. Zaczynam sie martwic co bedzie potem skoro jak to lekarz powiedział "mam wyjątkowo ruchliwe dziecko" [emoji14]

No to gratuluję ruchliwego maluszka [emoji4] i świetnych wieści [emoji4]

Mój mi wczoraj powiedział ze wyskoczył mi brzuszek to go wysmaialam a tu teraz zrobiłam zdjęcie i co??? [emoji32][emoji32][emoji32]
1509523271-f8ed78492b25284e-aaaaaa.jpeg

PS. Waga spadła bo ważę 61 kg równo wiec nie wiem skąd ten brzuszek i gdzie jego waga [emoji4]

reklama
Dzień dobry
KasiaRo raczej już się nie ustabilizuje samo będę musiała brać tabletki ale szpitala pewnie nie unikne już mam zapowiedziane z góry że jak ciśnienia będą wysokie to mnie położy dzisiaj z rana miałam nawet nawet jak na mnie bo 134/87 ale i tak za wysokie... Diabetolog mówił mi wczoraj żebym postarała się załatwić wizytę u ginki trochę wcześniej bo jego te ciśnienia martwią.

Idę się ogarniać jakieś dietetyczne śniadanie i na cmentarz ... Trochę sobie pochodzę bo w Szczecinie cmentarz jest ogromny a każdego mam w innym końcu :(

Twoje ciśnienie to już pewnie taki urok i będzie ciężko je zbić.
Ale wszystko będzie dobrze na pewno.

Do góry