reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2018

Jeśli jeszcze któraś wierzy, że nie ma rozstępów po ciąży dzięki kremom, polecam nowy wpis mamy ginekolog

Link do: Rozstępy w ciąży - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

A tak myślę Jetka, że skoro dostałaś leki na podtrzymanie a masz infekcję, to czemu nie dostałaś na infekcję? I co to za magiczna szczepionka, czy chodzi o hpv? Bo te daje się dziewczynkom przed rozpoczęciem współżycia. Tak ogólnie to powiem Ci, że średnio podoba mi się prowadzenie ciąży przez Twoją ginkę od początku.

No i myślę nadal nad tym wymazem, robić teraz czy dopiero przed porodem. Cześć robiła, większość chyba nie. W poprzedniej ciąży robiłam przed porodem, wyszedł obecny paciorkowiec, smarowałam się antybiotykiem, po leczeniu wymaz czysty ale i tak podali mi antybiotyk w czasie porodu - bo takie mają przepisy. Zróbcie wymaz wszystkie, paciorkowce powodują u noworodków zapalenie płuc, ucha, mózgu i są bardzo niebezpieczne. Ale, to dopiero przed porodem. W trakcie ciąży są nieszkodliwe. Tylko, że paciorkowce nie są jedynymi bakteriami. Chyba zapytam gina co radzi. Czemu nie ma jednego standardu dla wszystkich?

Super macie brzuszki, ja też już mam ciążowy, ale mam też lenia i nie chce mi się iść do szafy zrobić zdjęcie.

Chyba jako jedyna nie powiedziałam jeszcze dziadkom i dzieciom o ciąży? Nawet fajnie jest mieć taką słodką tajemnicę pod sercem :) Nikt mi nie daje złotych rad i traktuja zwyczajnie jak zawsze, super sprawa :D
Chodzi o szczepionke na raka szyjki macicy...juz zmienilam ginekologa na ordynatora szpitala. Tej infekcji nie wylecze bo ta bakteria jest i bedzie.. Na nastepnej wizycie mam ponowna cytologie więc zobaczymy..wiecie jak to jest trafic na dobrego gin.. Ja mam nadzieje ze dobrze trafilam..

reklama
Chodzi o szczepionke na raka szyjki macicy...juz zmienilam ginekologa na ordynatora szpitala. Tej infekcji nie wylecze bo ta bakteria jest i bedzie.. Na nastepnej wizycie mam ponowna cytologie więc zobaczymy..wiecie jak to jest trafic na dobrego gin.. Ja mam nadzieje ze dobrze trafilam..
Na infekcje w domu mam masc więc nie kazala kupowac ale i tak nie wylecze tego bo za pare dni znowu bedzie...

no ale szczepionka na raka szyjki macicy to wlasnie na HPV jak napisala @Hope i wlasnie ta szczepionke powonno sie podawac mlodszym kobietom, potem (w Twoim wieku np) juz nie ma sensu... poczytaj sobie o tym troche, duzo info jest w necie :)

no ale szczepionka na raka szyjki macicy to wlasnie na HPV jak napisala @Hope i wlasnie ta szczepionke powonno sie podawac mlodszym kobietom, potem (w Twoim wieku np) juz nie ma sensu... poczytaj sobie o tym troche, duzo info jest w necie :)
Masakra czlowiek idzie do gin i wprowadza czlowieka w blad .. I komu ufac co?:\ wydalam na tamtego gin kupe kasy a okazuje się ze pewno nie trzeba.. Pogadam z moim gin za 3 tyg niech on mi powie co mam robic bo pewno się okaże ze niepotrzebnie... Dzieki dziewczyny za wytlumaczenie mi co i jak... Umowie sie do starego gin wezme badania i dam je mojemu nowemu..:\

Wcale niekoniecznie. Mozna podawac szczepionke i pozniej, a generalnie zaleca sie do 26 rz (Jetkaa ma chyba mniej?)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

ciaza 11tydz-1.jpg
a to moj brzuszek jak zjadlam slodkie ;) czuc bylo twarde w tym miejscu ale pozniej brzuszek zmienil kształt:)

Załączniki

• ciaza 11tydz-1.jpg
    ciaza 11tydz-1.jpg
    283,8 KB · Wyświetleń: 386
reklama
Dzien dobry.

Sliczne macie brzuszki. Moj wyglada na 6 miesiac ale to przez rizstep miesni prostych brzucha.....

My wczoraj powiedzielismy corce straszej o ciazy I rodzenstwu temu co nic nie wiedzirli. Corka sie poplakala ze ona nie chce. Ostatecznie stwierdzila ze jak bedzie kolejna siostra to ok a dzis juz nie moze sie doczekac kiedy sie urodzi.....ehhhhh ye baby.
Reszta rodziny zachwycona ale chyba zaskoczona ze zdecydowalismy sie na trzecie. Niektorzy to chyba mysla ze wpadlismy.....

Milego dnia. Ja w domu siedze bo mlodsza od 3 dzis wymiotowala. Juz jest ok bo pije ale sniadanie zwrocila....

Do góry