reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Musze sobie to konto rossne założyć! To zwykle juz mam, ale to chyba co innego?? Mi juz brzucho wywaliło... No ale taki urok mam nadzieje:p Hehhe Powodzenia!!! Trzymam mocno kciuki aby szyszki dobrze sie skończyło❤️
Inne, ale a apce do ogólnego można je też założyć. Warto, bo mają jedne z lepszych kosmetyków dla dzieci, a można trafić mega promocje

reklama
A ja po wynikach badań krwi - super mi wyszły. Cukier spadł w te 2 tyg (fakt że trzymałam dietę) z 5.45 do 4.75 i nie budzi wątpliwości, tarczyca też super.

To może podpowiedz mi co jadłaś , a z czego zrezygnowałaś [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8d5e1p2n4i.png

Właściwie standard ale u mnie to chyba po prostu nie był poważny przypadek. Zresztą w poprzednich ciążach cukier miałam lepszy niż przed ciążami więc może taka moja uroda. Zero słodyczy, bardzo mało białej mąki, bardzo dużo nabiału w stylu jogurty naturalne, kefir, ser biały. I głównie uważałam po południu (od 17.00) - bez owoców itd. Do tego częste i regularne posiłki i w miarę zdrowe - może tak naprawdę to to zadziałało. Wczoraj np. byłam w delegacji - jadłam jogurt naturalny z musli w domu (7.30), potem kefir w pociągu (9.00), potem kanapka (niestety kupna) pełnoziarnista z kurczakiem (11.15), obiad (ziemniaki w całości, grilowana pierś, sałatka) -16.00, duszona kapusta z pomidorami i ogórek (19.00), ser biały (21.00) i odrobina czarnego chleba (parę gryzów bo mnie skręcało) o 24.00 (ponoć późny posiłek przed spaniem jest ważny). Ale z tego co inni piszą to jak ktoś ma cukrzycę ciążową to taka dieta nie wystarczy.

Basia, a ty masz peoblem z cukrem?

Wyszedł mi podwyższony bo 99 i lekarka powiedziała, że narazie obserwujemy do następnej wizyty. Dostałam znowu skierowanie na glukozę i zobaczymy co teraz wyjdzie i pózniej lekarka zdecyduje co dalej. Nie miałam problemów z cukrem ale przyznaje, że słodycze to mój nałóg.. teraz już ograniczyłam do minimum ale jak to nałóg- nie potrafię rzucić z dnia na dzień [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8d5e1p2n4i.png

reklama
Do góry