reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Pamiętajcie, że przy dużym spożyciu błonnika trzeba bardzo zwiększyć ilość płynów w diecie, bo inaczej efekt to wzdęcia.
Jeśli ktoś wcześniej jadł mało nabiału i teraz zacznie dużo jogurtów itp to wzdęcia mogą być efektem nietolerancji laktozy. U mnie mleczne okropnie wzdymają.

reklama
Ja wystarczy ze zjem 3 kiwi i problem z glowy z zalatwieniem sie a kiwi to uwielbiam;)

ticker.php

Ja dopiero wstałam:zawstydzona/y:. A co do probiotyków to żadnego specjalnego nie polecała. Ja długo myślałam że probiotyki to taka ściema do momentu jak miałam przez 2 miesiące jeszcze jako studentka bardzo silne bóle brzucha i już mnie na kolonoskopię wysyłali a kobieta od USG powiedziała mi że mam nie robić tylko wziąć probiotyk -- i przeszło.

Ale chodzi ci o dno macicy? Bo dno macicy jest wtedy 1 palec nad spojeniem lonowym.

Tak, dno macicy, tylko akurat dno macicy jest do góry nogami wbrew nazwie, to górna linia macicy. Dolna jest przy szyjce.

Łatwiej jest określić położenie płodu gdy ma się detektor tętna.

U nas też Grzegorz szaleje, w nocy obudziły nas takie podmuchy wiatru, że okna trzeszczały.

Zaparcia powoduje wysoki poziom progesteronu, tyłozgięcie macicy, branie żelaza, oraz hormony spowalniają perystaltykę jelit. Dwójka co dwa dni nie jest jeszcze zaparciem. Mi zaparcia przeszły, jak macica się odgięła, ale wzdęcia mam i po prostu olewam.

Żeby tylko to... wzdęcia, zaparcia, odbijanie, mdłości, bąki, full zestaw :-D:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny:) u nas tez wieje pada desz ze sniegiem .. W nocy spac nie mozna bylo:\ syn sie bal i noc nie przespana:\
My po sniadanku tzn ja standardowo bulke z masłem cos delikatnego zeby zle mi nie bylo:) dzis nie muszę gotować obiadu jee!:) takze myślę spedzic dzien w lozku:)

Do góry